Edremit Körfezi'nde Tatil Sezonu Uzadı, Turizmcinin Yüzü Güldü - Son Dakika
Yerel

Edremit Körfezi'nde Tatil Sezonu Uzadı, Turizmcinin Yüzü Güldü

Edremit Körfezi\'nde Tatil Sezonu Uzadı, Turizmcinin Yüzü Güldü

Körfezdeki tatil merkezlerinden Akçay, Altınoluk ve Güre mahallerindeki tesislerde doluluk, sezonun okulların açılmasından bir gün öncesine kadar uzamasıyla turizmcileri memnun ediyor Geçen yıllarda 25 Ağustos'tan itibaren turistlerin boşaltmaya başladığı körfezde sezonun uzamasıyla otel ve pansiyonlar.

10.09.2014 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ZAFER AKPINAR - Yerli turistlerin gözde tatil merkezlerinden Akçay ve Altınoluk ile Kazdağları'nın doğası, termal su ve denizin buluştuğu Güre mahallelerine sahip Edremit ilçesindeki turizm işletmeleri, bu yıl ramazan ayından sonra yüzde 90'ın üzerinde dolulukla hizmet veriyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Balıkesir'in turizm merkezlerinden olan Edremit Körfezi, Ayvalık, Ören, Akçay, Altınoluk ve Güre, ramazan dışında bu yıl yaz mevsimini kalabalık geçirdi.

Yaz nüfusu 500 binin üzerine çıkan Ayvalık ile 1,5 milyonu geçen Edremit'te faaliyet gösteren turizm işletmeleri, Ramazan Bayramı ile başlayan yoğunluk ortamında sezonu geride bırakmaya hazırlanıyor.

Edremit Belediyesine bağlı şirketlerden Ed-Bel'in Genel Müdürü İbrahim Yakın, iki yıldır ramazan aylarında turizmin yavaşladığını söyledi.

Geçen ramazanda işlerinden memnun olmayan esnaf ve işletmecilerin, sezonun böyle devam edeceği yönünde karamsarlığa kapıldığını vurgulayan Yakın, şöyle devam etti:

"Önceki yıllarda 25 Ağustos'tan sonra sezon biterdi ancak halen yüzde 90'larda doluluk var. Bu yıl sezonun 15 gün uzamasıyla turizmciler, ramazan ayındaki açıklarını kapattı. Bu sezonun uzamasında, Edremit Belediyesinin düzenlediği festivaller etkili oldu. Rock festivalini 25 bin, havacılık festivalini ise on binlerce kişi izledi. Diğer festivallerle beldelerdeki esnafın da yüzü güldü. Kalabalık oluştu, alışveriş arttı. Toplanan kitle, herkesi mutlu etti. Bölgemizin turizm potansiyeli oldukça yüksek. Kazdağları, bulunmaz bir nimet. Edremit'in zirvesinden denizin sıfır noktasına kadar her yüksekliğinde turizm var. Doğa, termal, deniz, off road, ne ararsanız var."

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka'nın, festivalleri hareketliliğin az olduğu döneme kaydırmaya çalıştığı bilgisini veren Yakın, böylece turizm canlılığının daha yoğun olmasının beklendiğini dile getirdi.

"Akçay ve Altınoluk yaz aylarında adeta il oldu"

Yakın, Edremit'in kış nüfusunun 130 binin üzerinde olduğunu ancak yazın 1,5 milyonu geçtiğini ifade ederek, Akçay ve Altınoluk'un yaz aylarında birçok ilin nüfusunu geride bırakacak kalabalığa ulaştığını bildirdi.

Kazdağları, termal ve denizin buluştuğu Güre'nin giderek daha fazla tanındığına dikkati çeken Yakın, şunları kaydetti:

"Burada belediyeye ait bir otelimiz var. Termal otelimizin odalarında plastik malzeme yok. Her odada Osmanlı tarzı mermer hamamlarımız bulunuyor. Cilt, romatizma ve kadın hastalıkları gibi birçok rahatsızlığa iyi geldiği bilinen termal suyumuza şifa arayanlar akın ediyor. Mitolojiye göre, Afrodit'in cüzzama yakalandıktan sonra eski güzelliğine kavuştuğu inanılan mucize sulan Güre'de. Bölgeye gelenler, Afrodit'in güzelliğine kavuştuğu suyla güzelleşip deniz kıyısında tatilini yapabiliyor, Kazdağları'nda doğayla baş başa kalabiliyor. Akşamları ise deniz kıyısındaki bir aile bahçesinde çayını yudumlayarak ve yakamozu seyrederek adeta bir terapi yapan tatilciler, tüm stresini üzerinden atabiliyor."

Körfezin doğal güzelliklerinin eşine Türkiye'nin pek çok yerinde rastlanmadığını anlatan Yakın, "Körfeze gelen bir daha geliyor hatta gitmemek için konut alıyor. Buraya aşkla bağlanıp kalanlar az değil" değerlendirmesinde bulundu.

Yakın, doluluğun okulların açılmasından bir gün önceye rastlayan 14 Eylül'e kadar sürmesini beklediklerine değinerek, sezon bitse bile hareketliliğin hava sıcaklıkları 20 derecenin altına düşünceye kadar devam edeceğini sözlerine ekledi. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edremit Körfezi'nde Tatil Sezonu Uzadı, Turizmcinin Yüzü Güldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement