Edirne Sınırında 7 Kaçak Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Edirne Sınırında 7 Kaçak Yakalandı

Edirne Sınırında 7 Kaçak Yakalandı

Edirne'nin Bulgaristan sınırındaki Budakdoğanca Köyü'nde Ormanlık alanda jandarma tarafından yabancı uyruklu 7 kaçak yakalandı.

28.11.2014 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'nin Bulgaristan sınırındaki Budakdoğanca Köyü'nde Ormanlık alanda jandarma tarafından yabancı uyruklu 7 kaçak yakalandı.

Edirne'nin Bulgaristan'a sınır Budakdoğanca Köyü'nde ormanlık alanda bu sabah devriye gezen jandarma ekipleri, yasadışı yollardan yurtdışına kaçmak isteyen Afganistan, Suriye ve Irak uyruklu 1'i kadın 7 kaçağı ağaçların altında beklerken buldu. Daha sonra kaçaklara kılavuzluk yaptığı belirlenen K.Ö. ve C.Ç. Jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Edirne Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolundan geçirilen kaçaklardan Türkçe konuşan 21 yaşındaki Mehmet Ali, Suriye'den İstanbul'a geldiğini ve diğer 6 kişi ile birlikte kendilerini Almanya'ya götürecek aracıları beklerken yakalandıklarını söyledi.

Suriye'de çıkan savaş nedeniyle ülkesini terk ettiğini anlatan Ali, "Almanya'da akrabam var onun yanına gidiyordum. Ağaçlık alanda iki gün bekledik. Araç bizi almaya gelecekti almadılar. Bizi yurt dışına çıkaracak kişilerle daha parada anlaşmamıştık. Bulgaristan'a çıktıktan sonra para konusunda anlaşacaktık" dedi.

2 GÜN AÇ KALDIK

Kaçaklardan Suriye uyruklu 38 yasındaki Süleyman Ataklı ise ağaçların altında 2 gün aç susuz bekleyip donmak üzereyken bulunduklarını söyledi. Suriye'de baskı ve şiddet gördüklerini bu nedenle Almanya'ya gitmek istediğini anlatan Ataklı, "Ailemi Suriye'de bırakmak zorunda kaldım. Savaş nedeniyle hayatımızı zor şartlarda sürdürüyorduk" dedi. Edirne Jandarma Komutanlığı tarafından kaçaklara kılavuzluk yaptığı şüphesiyle göz altına alınan zanlılar K.Ö., C.Ç. hastanede sağlık kontrolu çıkışında, "Biz kimseyi kaçırmadık Allah rızası için arabamıza aldık" dediler.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor. - Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne Sınırında 7 Kaçak Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement