Edirne, Gastronomide de Eden'li Olmak İstiyor - Son Dakika
Yerel

Edirne, Gastronomide de Eden'li Olmak İstiyor

Avrupa Komisyonu tarafından Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi'ne (EDEN) 2008'de Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'yle seçilen Edirne, EDEN unvanını gastronomi temasında da sürdürmek istiyor.

15.04.2015 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Komisyonu tarafından Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi'ne (EDEN) 2008'de Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'yle seçilen Edirne, EDEN unvanını gastronomi temasında da sürdürmek istiyor.

Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Ankara ve İstanbul'da görev yapan medya mensupları için düzenlenen basın turu sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2008'de Avrupa'nın seçkin destinasyonu unvanına layık görülen Kırkpınar'ı içerisinde barındıran Edirne'yi tanıtmak amacıyla basın turu düzenlediğini söyledi.

Trak, Roma, Bizans ve Osmanlı esintilerini taşıyan açık hava müzesi Edirne'nin UNESCO Dünya Kültürel Miras listesinde 2 eseri olan tek şehir olduğunu ifade eden Hacıoğlu, Uzunköprü'nün de geçici listeye girmesi için gerekli başvuruların yapıldığını söyledi.

EDEN için bu yıl gastronomi temasının seçildiğini aktaran Hacıoğlu, "Edirne, Balkan, Anadolu ve saray mutfağının iç içe olduğu bir kent. Bu yıl da umuyoruz ki Edirne EDEN'li olacak" dedi.

Daha sonra basın turuna katılan heyet, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı ziyaret etti, Selimiye, Eski, Üç Şerefeli camilerini, Bedesten, Alipaşa, Arasta çarşılarını, 2. Bayezit Külliyesi Sağlık Müzesi'ni ve Sarayiçi'ni gezdi.

Bugüne kadar EDEN olarak, Edirne Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, Kars Kuyucuk Gölü Yaban Hayatı Geliştirme Sahası, Bitlis Nemrut Krater Gölü, Ankara Altındağ Hamamönü Kentsel Tasarım ve Sağlıklaştırma Destinasyonu ile Sakarya'nın Taraklı ilçesi seçildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne, Gastronomide de Eden'li Olmak İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement