Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Edirne'den Kısa Kısa

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin Müze Müdürlüğü bahçesinde devam çevre düzenlemesi çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı Valilikten yapıla açıklamaya göre, Edirne Müze Müdürü Hasan Karakaya'dan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali dursun Ali Şahin, çalışmaların bir an önce bitirilmesi talimatını verdi.

20.05.2015 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin Müze Müdürlüğü bahçesinde devam çevre düzenlemesi çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı

Valilikten yapıla açıklamaya göre, Edirne Müze Müdürü Hasan Karakaya'dan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali dursun Ali Şahin, çalışmaların bir an önce bitirilmesi talimatını verdi.

Edirne bir tarih ve kültür şehri olduğunu belirten Vali Şahin, "Edirne aynı zamanda bir müzeler şehri, hiçbir şehirde bu kadar çok müze bulamazsınız. Mimar Sinan'ın ustalık eseri ve adeta Edirne'nin sembolü haline gelen Selimiye camisinin arkasında bulunan müzemizin bahçesinde düzenleme çalışmaları da devam ediyor. Bu çalışmaların kısa sürede bitirilmesi gerekiyor. Bu güzel şehrin her tarafının nizam ve intizam içiresinde olması gerekiyor" dedi.

Müzenin bahçesinde bulunan tarihi eserleri de yakından inceleyen Vali Şahin, eserler hakkında bilgi aldı.

-Vali Şahin, ağaç dikti

Edirne'nin Süloğlu İlçesi Akardere köyündeki bozuk orman alanına, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü ve köy tüzel kişiliğince yapılan protokol çerçevesinde 610 dekarlık alana toplam 8 bin 800 ceviz fidanı dikildi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Süloğlu Kaymakamı Numan Altay ve köylüler tarafından karşılandı. Proje kapsamında ceviz fidanlarının 3 yıllık bakım giderleri Orman Genel Müdürlüğünce karşılanacak. Bakımı köy tüzel kişiliğince yapılacak.

Vali Şahin, ceviz fidanı dikim töreninde yaptığı açıklamada, "Bu etkinlik sadece Akardere köyü değil Bölge Müdürümüz, daire müdürlerimiz ve çevre köylerin muhtarları da iştirak ettiler. Akardere köyünde çok güzel bir tören icra edildi. Akardere köyünde 610 dönüm bir alana ceviz dikildi. Ceviz ağaçlarının taksimi de yapıldı. Her haneye 135 kadar ceviz ağacı düştü ve 7 yıl sonra her fidanlardan 20 kilo ceviz alınabildiği düşünülürse büyük rakamlara ulaşacaktır ve köylünün yüzünün güleceğini düşünüyorum. Bu bozuk orman alanına bu güne kadar keşke ceviz dikimi yapılsaydı, bugün belki bu cevizler büyümüş olurdu ve ceviz ithalatına gerek kalmazdı. Bu gün itibari ile ilimizde 1000 hektar alanda ceviz fidanı dikilerek köylüye dağıtılmıştır" diye konuştu.

Vali Şahin, daha sonra ceviz fidanını toprakla buluşturdu.

-Vali Şahin, anaokulu açılışı gerçekleştirdi

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin Süloğlu ilçesinde yapımı tamamlanan anaokulu ve trafik eğitim pisti açılışını yaptı.

Açılış törenine Vali Dursun Ali Şahin'in yanı sıra Süloğlu Kaymakamı Numan Altay, İl Özel İdare Genel Sekreteri Muhammet Öztürk, İl Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış töreninde, Süloğlu ilçesindeki büyük eksikliğin giderildiğini söyleyen Vali Şahin, hayırlı uğurlu olsun diyerek açılışı gerçekleştirdi.

Vali Şahin, daha sonra anaokulundaki sınıfları inceledi. "Trafikte Minik Beyaz Adımlar" Projesi kapsamında eğitim alan minik öğrencilere belgeleri Vali Şahin tarafından verildi.

-Edirne Belediyespor'un sporcusu Derya Tekman, Türkiye Şampiyonu oldu

Edirne Belediyespor'un sporcusu Derya Tekman, Türkiye Şampiyonu oldu.

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde düzenlenen 71 ilden bin 963 sporcunun katıldığı Türkiye Tekvando Şampiyonası'nda Edirne Belediye Spor'u 41 kilo bayanlar kategorisinde temsil eden Derya Eşme Türkiye Şampiyonu oldu.

Eşme, daha önce iki kez Türkiye ikinciliği bulunan Eşme, başarısını Edirne'ye armağan ettiğini söyledi.

Edirne Belediyesi'nin ve Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nün katkılarının da başarısında etken olduğunu ifade eden Eşme, şunları kaydetti:

"Bu büyük başarıda bizden desteğini hiç esirgemeyen Belediye Başkan Yardımcısı ablam Çiğdem Gegeoğlu'na Belediye Başkanımız sayın Recep Gürkan' a bize verdikleri destek ve daima arkamızda olduklarını hissettirdikleri için teşekkür ederim. Ayrıca Spor İl Müdürümüz Serhat Ocak'a salonlarımız tadilatta olmasına rağmen çalışma alanları sağladığı ve Edirne'yi temsil eden tüm sporculara daima imkanları ölçüsünde sağladığı maddi destek için teşekkür ederim. Tüm bu desteklerle eminim ki milli takım seçmesini kazanarak ülkemi Avrupa Şampiyonasında temsil edecek ve oradan da madalya ile döneceğim. Atamızın biz gençliğe armağan ettiği Gençlik Haftasında aldığım bu şampiyonluk tüm Edirne'ye armağan olsun."

-İçme suyu kalitesi için hızlı kum filtre havuzu artırıldı

Edirne Belediyesi Su Kanalizasyon Müdürlüğü, Edirne halkının daha kaliteli içme suyu içebilmesi için Hızlı Kum Filtre Havuzlarını arttırdı.

İdeal kum filtre yüksekliğinin sağlandığı işlemde içme suyunun daha kaliteli olması amaçlanıyor.

Yapılan işlemle kum filtrelerinin performanları da artırılmış oldu.

-Bölgenin tanıtımı için protokol imzalandı

Trakya'nın çeşitli yönlerinin bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacak şekilde tanıtılması amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Edirne Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü ile Trakya Kalkınma Ajansı arasında imzalanan protokol gereğince, kitle iletişim araçlarından etkin bir şekilde yararlanılarak Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerinin gerek ekonomik, gerekse sosyokültürel açıdan daha geniş kitlelere tanıtılması amaçlanıyor.

İki kurum arasında imzalanan iş birliği protokolü, Trakya'nın çeşitli ticari alanlarının yerel, ulusal ve uluslararası basın mensuplarının davet edilmesi suretiyle kendilerine bizzat yerinde bilgi verilmesi ve İstanbul'da bu kapsamda yapılacak çeşitli toplantılarla tanıtılmasını içeriyor.

Protokol Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ve İl Müdürü Fikret Dişlioğlu arasında imzalandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement