Edirne'deki Maden Ocağındaki Grizu Parlaması - Son Dakika
Güncel

Edirne'deki Maden Ocağındaki Grizu Parlaması

Edirne\'deki Maden Ocağındaki Grizu Parlaması

3 işçinin yaralandığı maden ocağının faaliyetinin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının hazirandaki denetimi sonrası durdurulduğu, söz konusu kişilerin bu karar sonrası işe alındığı bildirildi Haziranda iş sağlığı ve güvenliği yönünden yapılan teftişte, belirlenen 13 noksanlıktan 4'ünün çalışanlar için hayati tehlike oluşturduğu belirlendi Bakanlığın "durdurma" kararına rağmen maden ocağında kömür üretiminin devam ettiği ileri sürüldü.

14.11.2014 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de 3 işçinin yaralandığı maden ocağının faaliyetinin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının hazirandaki denetimi sonrası  durdurulduğu, söz konusu işçilerin bu karar sonrası işe alındığı bildirildi

Bakanlığın durdurma kararına rağmen maden ocağında kömür üretiminin devam ettiği ileri sürüldü.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından alınan bilgiye göre,  Edirne'nin Uzunköprü ilçesindeki maden ocağındaki grizu parlaması, ilk belirlemelere göre desandre (Maden ocaklarında aşağıdan yukarıya cevher veya kömür nakli yapmak amacı ile aşağıya doğru meyilli olarak yan taş, cevher veya kömür içinde sürülen galeri) giriş kısmında meydana geldi.

Maden ocağı, Bakanlık müfettişlerince geçen yıl mart ve eylül, bu yıl da şubat ve haziran aylarında denetlendi.

Geçen yıl martta yapılan denetimde 6, eylülde ise 1 noksanlık tespit edilerek para cezası uygulandı.

Madende bu yıl şubattaki denetimlerde noksanlık tespit edilmedi ancak hazirandaki denetimlerde tespit edilen 13 noksanlık üzerine 14 bin 560 lira para cezası uygulandı ve madenin faaliyetlerinin durdurulmasına karar verildi.

Haziranda iş sağlığı ve güvenliği yönünden yapılan teftişte, belirlenen 13 noksanlıktan 4'ünün çalışanlar için hayati tehlike oluşturduğu bildirildi.

İş Teftiş Kurulu Başkanlığının raporunda, maden ocağındaki sağ desandre ve devamında yer alan çalışma yerlerinin hava dönüş yolu bulunmadığı, bu noktalarda temiz ve kirli havanın birbirine karıştığı belirtildi.

Her iki desandre boyunca, çalışanların acil bir durumda kullanımına yönelik yedek karbonmonoksit veya ferdi oksjien maskesi istasyonları bulunmadığı, yeraltında kullanılan taşınabilir göz ölçüm cihazlarının batarya ömürlerinin tükendiği, bu cihazların kontrollerinin düzenli yapılmadığı yer aldı.

Yeraltında bulunan su motorunun kumandasının, "yeraltında kullanımı için gerekli ekipman özelliklerinde olmadığı" vurgulandı.

Madende çalışan 85 işçinin tümünün sigortalı olduğu, grizu parlaması sonucu yaralanan 3 işçinin, Bakanlığın, madenin faaliyetlerinin durdurulmasına ilişkin kararı sonrası işe alındığı bildirildi.

Öte yandan, Bakanlığın durdurma kararına rağmen maden ocağında kömür üretiminin devam ettiği ileri sürüldü.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişlerinin kazayla ilgili araştırma ve incelemesi sürüyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne'deki Maden Ocağındaki Grizu Parlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement