Edebiyat Fakültesi Mezuniyet Töreni Gerçekleşti - Son Dakika
Eğitim

Edebiyat Fakültesi Mezuniyet Töreni Gerçekleşti

Edebiyat Fakültesi Mezuniyet Töreni Gerçekleşti

Dicle Üniversitesi Edebiyat Fakültesi 2013/2014 Eğitim ve Öğretim yılı mezuniyet töreni geniş bir katılımla gerçekleşti.

06.06.2014 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Üniversitesi Edebiyat Fakültesi 2013/2014 Eğitim ve Öğretim yılı mezuniyet töreni geniş bir katılımla gerçekleşti. Dicle Üniversitesi kongre merkezinde yapılan mezuniyet törenine Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Kemal Timur, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Yücel, öğretim üyeleri, aileler ve edebiyat fakültesi öğrencileri katıldı.

Edebiyat Fakültesini birincilik ile bitiren Şivan Ayüs'ün konuşması ile başlayan tören de Ayüs, başarının sadece not ortalaması ile olmadığını ve başarının okuyup, öğrenmek ile pekiştiğini söyledi. Edebiyat Fakültesinin ayrıcalıklı olduğunu dile getiren Ayüs, başta kendilerine emek veren ailelere, öğretim üyelerine kendisi ve arkadaşları adına teşekkür etti.

Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Kemal Timur ise konuşmasına Diyarbakırlı şair Cahit Sıtkı Tarancı'nın "Desem ki" adlı şiirini okuyarak başladı. Okumanın önemine dikkati çeken Timur, kaliteli insan olmanın ve kaliteli bireyler yetiştirmenin gerekliliğini anlattı. Okuyarak bilgi sahibi olmanın insanını hem kendini tanıması hem de geliştirmesi için önemli olduğunu söyleyen Timur, bugünde emeği geçen herkesi kutladı. Açılış konuşmalarının ardından alfabetik sıraya göre bölüm mezunları sahneye çağrılarak, hocalarının ellerinden mezuniyet belgelerini aldılar. Mezun olan öğrenciler keplerini havaya atarak mezun olmanın mutluğunu yaşadılar.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Eğitim Edebiyat Fakültesi Mezuniyet Töreni Gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türkiye finaline katılmaya hak kazandı
    09:53 Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türkiye finaline katılmaya hak kazandı

    Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda bölge birincisi olan Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye finaline katılmaya hak kazandı. Türk mutfağının mirasını koruma ve gelecek nesillere aktarma amacıyla düzenlenen yarışmada, Hakkari'nin zenginliklerini sergileyen okul, İstanbul'da Türkiye finalinde yarışacak.

  • Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu
    08:27 Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu

    Erzincan Valiliği, bu hafta sonu yapılacak olan ALES sınavı saatlerinde vatandaşlardan gürültü kirliliği yapmamalarını istedi. Sınavın yapılacağı binaların yakınında klakson çalınmaması, sirenlerin çalışmaması ve her türlü gürültünün yapılmaması gerektiği belirtildi.

  • Diyarbakır'da MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması düzenlendi
    21:33 Diyarbakır'da MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması düzenlendi

    Diyarbakır'da Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması gerçekleştirildi. 11 liseden öğrencilerin katıldığı yarışmada, yöresel lezzetler sergilendi. Muazzez Sümer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri İstanbul'da düzenlenecek finallere gitmeye hak kazandı.

  • Alaçatı Ot Festivali 'Öz'e Dönüş' Konseptiyle Başladı
    18:50 Alaçatı Ot Festivali 'Öz'e Dönüş' Konseptiyle Başladı

    Bu yıl 13.'sü düzenlenen Alaçatı Ot Festivali 'Öz'e Dönüş' konseptiyle kapılarını açtı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli stantları gezerek vatandaşlarla selamlaştı. Festival, konserler, stantlar, sergiler, söyleşiler, yarışmalar ve yemek yapım atölyeleri ile milyonları ağırlayacak.

  • Adana'da MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması düzenlendi
    18:49 Adana'da MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması düzenlendi

    Adana'da Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması, Nezihe Yalvaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirildi. Yarışmaya 57 öğrenci katıldı ve birincilik için ter döktü. Yarışmanın birincisi Nezihe Yalvaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu. Bölge birincileri, İstanbul'da yapılacak olan büyük finale katılmaya hak kazandı.

  • Isparta'da Öğretmen, Boğazına Şeker Kaçan Öğrenciyi Kurtardı
    18:04 Isparta'da Öğretmen, Boğazına Şeker Kaçan Öğrenciyi Kurtardı

    Isparta'da bir ilkokul öğretmeni, boğazına şeker kaçan öğrenciyi Heimlich manevrası yaparak kurtardı. Öğretmen, aldığı ilk yardım eğitimi sayesinde hızlı ve doğru müdahalede bulunarak öğrencinin hayatını kurtardı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen ilk yardım eğitimi sayesinde Isparta'da binlerce öğretmen bu konuda eğitim almış oldu.

  • YTÜ'de Yeni Eğitim Modeli ve Sertifika Programları Tanıtıldı
    17:48 YTÜ'de Yeni Eğitim Modeli ve Sertifika Programları Tanıtıldı

    Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), yeni eğitim modeli ve sertifika programlarını tanıtmak amacıyla 'Temel Bilimler Farkındalık Çalıştayı' düzenledi. Programa YKS'ye hazırlanan öğrencilerin yanı sıra birçok üniversiteli ve araştırmacı katıldı. YTÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salim Yüce, yeni eğitim modeli ve sertifika programları hakkında bilgi verirken, üniversite tercihleri konusunda öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Ayrıca, üniversiteler ve bölümler arası geçiş imkanları ve staj programları gibi önemli yeniliklerden de bahsedildi.

  • İzmir'de 13. Alaçatı Ot Festivali Başladı
    17:28 İzmir'de 13. Alaçatı Ot Festivali Başladı

    İzmir'de Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenen 13. Alaçatı Ot Festivali'nin ilk gününde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli stantları ziyaret etti. Festivalde birçok etkinlik düzenlenirken, Tugay ve Denizli festivalin önemine vurgu yaparak desteklerini sürdüreceklerini belirtti.

  • Burhaniye'de 23 Nisan Çocuk Şenliği düzenlenecek
    17:20 Burhaniye'de 23 Nisan Çocuk Şenliği düzenlenecek

    Burhaniye Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşku ile kutlanması için çeşitli etkinlikler planlandı. 23 Nisan Salı günü ilçede üç farklı noktada 'Çocuk Şenliği' düzenlenecek. Etkinlikler dahilinde çocuklar satranç turnuvasından tiyatroya, uçurtma şenliğinden gösterilere kadar birçok aktivite ile bayramlarını dolu dolu yaşayacaklar.


Advertisement