Ebeler Haftası - Son Dakika
Yerel

Ebeler Haftası

Ebeler Haftası

Çorum İl Sağlık Müdürü Yücel: "Koruyucu sağlık hizmetlerini yürüterek, her koşulda büyük özveri ve sevgi ile mesleğini icra eden ebelerimizin sağlıklı toplumların meydana gelmesinde büyük rolü vardır"

22.04.2014 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum İl Sağlık Müdürü İsmail Yücel, "Koruyucu sağlık hizmetlerini yürüterek, her koşulda büyük özveri ve sevgi ile mesleğini icra eden ebelerimizin sağlıklı toplumların meydana gelmesinde büyük rolü vardır" dedi.

Yücel, Ebeler Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, sağlığın temelinin, gebelik ve doğumla atıldığını, ebelerin ise doğum ve sonrası bakım hizmetlerinin yanında daha birçok sağlık hizmetini yerine getirerek, yaşamsal döngünün sağlık boyutunun tamamlanmasında aktif rol aldıklarını söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün de ebeleri, gebelik sırasında, doğumda ve doğumdan sonra gerekli bakım ve danışmanlığı sağlamak, normal doğumları kendi sorumluluğunda yaptırmak, yeni doğanın bakımını ve aile planlaması danışmanlığını yapmak üzere eğitilmiş kişiler olarak tanımladığını hatırlatan Yücel, mesajında şunları kaydetti:

"Ebelik mesleğinin önemine dikkat çekmek için dünyada ve Türkiye'de her yıl 21-28 Nisan tarihleri Ebeler Haftası olarak kutlanmaktadır. Ebeler görevlerini hastane, klinik, aile sağlığı merkezleri, sağlık evleri ya da diğer kurum ve kuruluşlarda yerine getirirler. Koruyucu sağlık hizmetlerini yürüterek, her koşulda büyük özveri ve sevgi ile mesleğini icra eden ebelerimizin sağlıklı toplumların meydana gelmesinde büyük rolü vardır. Kadının olduğu her alanda var olan ebelerin, doğurganlık ve kadın sağlığı sorunlarının çözümünde kilit rol oynadığının unutulmaması gerekmektedir. Böylesine kutsal bir mesleği, tüm zorluklara rağmen fedakarca yerine getiren tüm ebelerin, Ebeler Haftasını kutlar sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim." - Çorum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ebeler Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement