Dyson Firması Bir Robot Süpürge mi Yapıyor? - Son Dakika
Teknoloji

Dyson Firması Bir Robot Süpürge mi Yapıyor?

İleri teknoloji ürünü elektrikli süpürgeleri ve pervanesi vantilatör tasarımları ile bildiğimiz Dyson firması robotlara yatırım yapıyor.

01.09.2014 21:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İleri teknoloji ürünü elektrikli süpürgeleri ve pervanesi vantilatör tasarımları ile bildiğimiz Dyson firması robotlara yatırım yapıyor.

Dyson firması 4 Eylül'de bir duyuru yapacak ve bunu da kısa bir teaser video ile haber verdiler. Videoda bir laboratuar görüntüsü var, geniş açıyla çekilmiş bir video ve çeşitli insanlar gelip kameranın takılı olduğu cihazı kurcalıyorlar. Hatta bir ara ekranın sağında yerde giden yuvarlak bir cihaz görülebiliyor.

Tanıtımı yapılacak olan "Proje N223" adı verilen cihazın ne olduğu belli değil ama Dyson'ın son zamanlarda robot teknolojisine yatırım yaptığı biliniyor. Şubat ayında firmanın robot görüş ve algılama sistemlerine 8 milyon Dolar'lık bir fon ayırdığı haberi gelmişti. İngiltere'deki Imperial College London ile birlikte yürütülen araştırmadan önce bile Dyson'ın senelerdir bu alanda çeşitli çalışmalar yaptığı söyleniyor.

Şu anda robot elektrikli süpürge alanında en bilinen marka, Roomba ürünü ile tanınan iRobot firması. Ama onların dışında piyasada Neato, Yujin, Infinuvo, Techko, P3 gibi az bilinen firmalar da bulunuyor. Fakat yenilikçi yaklaşımları ve ileri teknoloji ürünlere olan merakı ile bilinen Sir James Dyson'ın ünlü markasının piyasaya süreceği olası bir robot elektrikli süpürge, kesinlikle çok ilginç ve kaliteli bir ürün olacaktır ona eminiz.

Bazı robotlar yerleri süpürür, bazıları ise savaşır. İkinci türden robotları daha çok seviyorsanız, o zaman bu linkteki incelemeyi mutlaka okumalısınız.

The post Dyson Firması Bir Robot Süpürge mi Yapıyor? appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Dyson Firması Bir Robot Süpürge mi Yapıyor? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement