Düzeltme "Sakarya Emniyet Müdürlüğündeki Yasa Dışı Dinleme İddiaları" Başlıklı Haberimizin İkinci... - Son Dakika
Yerel

Düzeltme "Sakarya Emniyet Müdürlüğündeki Yasa Dışı Dinleme İddiaları" Başlıklı Haberimizin İkinci...

"Kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, kişiler arasındaki aleni konuşmaları kaydetmek" suçlarından haklarında dava açılan, eski Sakarya Emniyet Müdürleri Mustafa Aktaş ve Ali Bilkay'ın da aralarında bulunduğu 10 emniyet mensubunun yargılanmasına başlandı.

21.04.2015 20:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, kişiler arasındaki aleni konuşmaları kaydetmek" suçlarından haklarında dava açılan, eski Sakarya Emniyet Müdürleri Mustafa Aktaş ve Ali Bilkay'ın da aralarında bulunduğu 10 emniyet mensubunun yargılanmasına başlandı.

Sakarya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuksuz yargılanan sanıklardan bazıları ile müştekiler Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, emniyet müdürleri Mehmet Fatih Ersoy, Nurgül Ada, polis memurları Tekin Polat, Ayhan Kibaroğlu, Erdal Karataş, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Orhan Bayraktar, Süleyman Karakuş ve tutuklu müşteki emniyet müdürü Nadi Şimşek hazır bulundu.

Müşteki Çiğdem Erdoğan Atabek, "Sanıklardan şikayetçiyim. Davaya katılmak istiyorum. Ben bu konuda daha önce ifade vermiştim. O ifademi aynen tekrar ederim. Avukatım beyanda bulunacak" dedi.

Ayhan Kibaroğlu ise 17 yıl istihbarat şube müdürlüğünde görev yaptığını, kendisini dinleyenlerin müdürleri, mesai arkadaşları olduğunu öne sürerek, "Daha önce ulusalcılıktan dinlenildiğimi sanıyordum. Bu nedenle savcılık ifademde bundan bahsettim ancak daha sonradan Ergenekon terör örgütü ile bağlantılı olarak dinlenildiğimi öğrendim. Böyle bir örgütle nasıl bağlantımın kurulduğunu merak ediyorum. Ayrıca, Kocaeli'de çalışırken Sakarya'da neden dinlenildiğimi merak ediyorum" dedi.

Diğer müştekiler de Cumhuriyet Savcılığında verdikleri ifadeleri kabul ederek, sanıklardan şikayetçi olduklarını belirtti.

Mahkeme heyeti, sanıklar arasında menfaat çatışması bulunduğunu ve dosya kapsamına göre bir kısım sanıkların aynı avukatlar tarafından temsil edildiğini belirtti.

Sanıklar Ali Bilkay ve Mustafa Aktaş'ın avukatı Orhan Gür, "Bizce sanıklar arasında menfaat çatışması yoktur çünkü sanıklar farklı dönemlerde görev yapmıştır. Bu nedenle her iki sanığın vekaletnamesini almakta sakınca görmedim. Her iki sanığın da vekilliğini üstlenmek istiyorum" diye konuştu.

Daha sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, müşteki avukatının sanıkların tutuklanması yönündeki talebini reddederek, savunmasını yapmamış sanıklar hakkında yurt dışına çıkamamak şeklinde adli kontrol uygulanmasına karar verdi.

Mahkeme heyeti ayrıca, "menfaat çatışması" konusunda süre talep eden sanık avukatlarına beyanda bulunmak üzere 20'şer gün süre verilmesine hükmetti.

Duruşma, 30 Haziran'a ertelendi.

Olay

Eski Sakarya Emniyet Müdürleri Mustafa Aktaş ve Ali Bilkay'ın da aralarında bulunduğu 10 emniyet mensubu hakkında, "kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, kişiler arasındaki aleni konuşmaları kaydetmek" suçlarından dava açılmıştı.

Buna ilişkin hazırlanan iddianamede, eski AK Parti MKYK Üyesi Çiğdem Erdoğan Atabek, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Ferizli L Tipi Cezaevi Müdürü Metin Sönmez, Sakarya Valiliği Hukuk İşleri Müdürü Mustafa Taş, Sakarya İl Jandarma Komutan Vekili İsmail Güzel, Sakarya Vali Yardımcısı Adem Saçan, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Orhan Bayraktar, AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz'un Danışmanı Süleyman Karakuş, Emniyet Müdürü Oğuz Çuhadar, polis memurları Erdal Karataş ve Ayhan Kibaroğlu'nun Ergenekon terör örgütü, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Emniyet Müdürleri Nurgül Ada, Mehmet Fatih Ersoy, Yüksel Usta, Şinasi Dur, Hayati Bayazıt ve Nadi Şimşek, Emniyet Amiri Hüseyin Kopuzoğlu, polis memurları Mustafa Remzi Der, Tekin Polat ve Yunus Yaman'ın organize suç örgütü faaliyetleri kapsamında dinlendiği, memur raporunda ve mahkeme talep yazısında bu kişilerin görevlerine ilişkin bilgiye yer verilmediği öne sürülmüştü.

Sanıklardan Mustafa Aktaş'ın 16 kez, Ali Bilkay'ın da 11 kez 3 yıl 2 aydan 14 yıl 9 aya kadar hapis cezasına çarptırılmaları, toplamda Aktaş'a 50 yıl 8 aydan 236 yıl, Bilkay'a 34 yıl 10 aydan 162 yıl 3 aya kadar hapis cezası verilmesi talep edilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Düzeltme 'Sakarya Emniyet Müdürlüğündeki Yasa Dışı Dinleme İddiaları' Başlıklı Haberimizin İkinci... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement