Bodrum'da Deniz Dibi Temizliği Kampanyası Gümüşlük'ten Başladı - Son Dakika
Yerel

Bodrum'da Deniz Dibi Temizliği Kampanyası Gümüşlük'ten Başladı

Bodrum\'da Deniz Dibi Temizliği Kampanyası Gümüşlük\'ten Başladı

Bodrum'da başlatılan Deniz Dibi Temizlik Kampanyası, Gümüşlük Koyunda yapılan deniz dibi ve kıyı temizliği ile başladı.

15.03.2015 21:03  Güncelleme: 09:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum'da başlatılan "Deniz Dibi Temizlik Kampanyası", Gümüşlük Koyu'nda yapılan deniz dibi ve kıyı temizliği ile başladı. Doğal dengeyi korumak, kıyılarımızın ve denizlerin temiz tutulmasını sağlamak amacıyla "Denize en çok MAVİ yakışır" sloganıyla başlatılan 1'inci "Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası"nın startı, Gümüşlük Koyu'ndan verildi.

Belediye personeli, gönüllü vatandaşlar ve Bodrum'da bulunan liman personellerinden oluşan 20 dalgıcın sabah saatlerinde başladığı deniz dibi temizliğinde, vatandaşlarda kıyı şeridinde yürüyerek çevrede bulunan çöpleri topladılar. Dalgıçların yapmış olduğu deniz dibi temizliğinde araç lastikleri, halılar, çok sayıda cam şişe, mutfak malzemeleri, teneke kutular, şemsiyeler, plastik kovalar, boşta kalan çapalar, halatlar ve terk edilmiş ağlar çıkartıldı.

Deniz dibi temizliğinin yapıldığı Gümüşlük'e eşi Hülya Kocadon ile birlikte gelen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "Şimdi şöyle bir çöplere baktığımız zaman zaten kolay yolu seçmenin bir göstergesi bu. Yani tekneden veya karadan elinde boş olan bir şeyi en kısa yoldan denize atmış arkadaşlar. Şimdi tabi önce şunu söylemek istiyorum; Bugün Bodrum Türkiye'nin ve Dünyanın gündeminde yer alıyorsa, bunun nedenlerin bir tanesi, mavi denizi, doğası ve özellikle kentsel kimliğidir. Eğer bunlardan bir tanesini yok edersek, sürdürülebilir bir Bodrum'u devam ettirmemiz mümkün değildir. Bunun için denizimize, doğamıza, kentsel kimliğimize her zaman sahip çıkacağız ama bunları yaparken de eğitimi asla atlamayacağız. Bugün bu çöplere baktığımızda, altında yatan en büyük eksikliğin eğitim eksikliğinden kaynaklandığına inanıyorum" dedi.

Gümüşlük'te yaşayan ve zaman basın mensuplarına küfür ve hakaretleri ile de gündeme gelen sinema oyuncusu Nejat İşler de Gümüşlük Limanı'na gelerek denizden çıkan çöplere baktıktan sonra Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'la bir süre sohbet etti ve gazetecilerin yapılan deniz dibi temizliği hakkındaki sorularına ise "Bodrum güzel" diyerek kısa bir cevap verdi.

5 Haziran'a kadar her hafta sonu pazar günleri, ilçe genelinde sırasıyla tüm sahil ve koylarda yürütülecek olan deniz dibi çalışmaları, Gümüşlük'ün ardından Yalıkavak, Gündoğan, Göltürkbükü, Torba, Yalı, Bodrum, Gümbet, Bitez, Ortakent, Akyarlar ve Turgutreis Koylarında devam edecek. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bodrum'da Deniz Dibi Temizliği Kampanyası Gümüşlük'ten Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement