Düzce'den Hızlı Tren Geçer Mi? - Son Dakika
Yerel

Düzce'den Hızlı Tren Geçer Mi?

Düzce\'den Hızlı Tren Geçer Mi?

Düzce Belediyesi hızlı tren yolunun Düzce’den geçmesi için çalışmalara ve teknik araştırmalara başladı.

25.11.2015 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce Belediyesi hızlı tren yolunun Düzce'den geçmesi için çalışmalara ve teknik araştırmalara başladı. Ulaşım ağında büyük bir önem taşıyan hızlı tren ( Shinkansen ) için adım atıldı.

Düzce Belediyesi, Ulaştırma Bakanlığı Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğünde hızlı tren yolunun Düzce'den geçmesi için japon uzmanlarla birlikte teknik çalışmaları gerçekleşti.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremleri sonrasında Düzce'deki çalışmaları ile bilinen Japon Prof. Dr. Shigeru Kakumoto ile birlikte Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğünde görüşmelerde bulundu.

SHİNKANSEN NEDİR?

Şinkansen yani "süper hızlı tren" anlamını taşıyan tren ulaşım sektöründe çok iyi bilinir. Hızı ortalama 300 km.'ye çıkar. Bu İstanbul'dan Ankara'ya sadece iki saatten az bir vakitte gitmek anlamına gelir. Üstelik, genelde şehir dışına kurulan havaalanlarından şehir merkezine gitmek çoğu zaman pahalı ve sıkıntılıyken, tren ile sadece tren istasyonuna varılır ve başka trenlerle şehir içinde gidilecek yere çok kolay ulaşılır. Japonya'da denizin altı, üstü veya dağlar, trenler için engel değildir. Normal trenlere göre daha hızlı yolculuk etme olanağı sağlayan bir demiryolu aracı olan hızlı tren,dünyanın en iyi ray sistemlerinden biridir. 450 Km'ye varan hızlarıyla shinkansen (hızlı tren)ler, çok güçlü bir ray sistemine sahiptir ve deprem uyarı sistemi de mevcuttur. Deprem başlamadan önce yada başladığında tren durdurulmuş olur. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Düzce'den Hızlı Tren Geçer Mi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement