Düzce'de Tarımda Ağustos Dolu Dolu Geçti - Son Dakika
Yerel

Düzce'de Tarımda Ağustos Dolu Dolu Geçti

Düzce\'de Tarımda Ağustos Dolu Dolu Geçti

Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, 2014 yılı Ağustos ayı içerisinde yapılan faaliyetleri açıkladı.

17.09.2014 10:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, 2014 yılı Ağustos ayı içerisinde yapılan faaliyetleri açıkladı.

Düzce'de tarım ve hayvancılık alanında Ağustos ayı dolu dolu geçti. Bu anlamda Ağustos ayında bitkisel faaliyetler alanında bilgiler veren Kabaoğlu, "Amerikan Beyaz Kelebeği zararlısının 2. döl çıkışlarına karşı 60 köyde 13-30 Ağustos 2014 tarihleri arasında mücadele yapıldı. Mera ıslah Amenajman Projesi uygulamasına başlanılan Merkez İlçesi Yayakbaşı, Çilimli İlçesi Sarımeşe ile Gümüşova İlçesi Elmacık Köylerinde yapılacak çalışmalar için ihale yapılmıştır. İhaleyi alan firma Eylül ayında çalışmalarına başlayacak olup 45 gün süre ile mera alanlarında ihata, sundurma, otlatma parseli ve diri örtü temizliği işleri yapacaktır. İlimize ait buğday, arpa, dane mısır ve çeltik ürünlerinin ekili alan, şimdiye kadar hasat edilen alan, hasat edilen alanda gerçekleşen ortalama verim her hafta Bakanlığa gönderilmektedir. Merkez ve İlçelerinde tabii afetlerden zarar gören ve borçlarının ertelemesi için müdürlüğümüze müracaat eden 123 çiftçinin borç erteleme talebi Hasar Tespit Komisyonunca uygun görülmüş ve icmaller Banka ve Tarım Kredi Kooperatiflerine gönderilmiştir. Çiftçi borçlarının ertelenmesi için 2014/6355 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı kapsamında İl genelinde başvurular alınmaya devam edilmiştir. Yine Merkez ve İlçelerinde 6-7 Haziran 2014 tarihlerinde meydana gelen sel ve heyelan afeti sebebiyle meydana gelen zararın köylerin toplam ekiliş alanlarına oranları hesaplanarak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne bildirilmiştir" dedi.

638 HAYVANA KÜPE TAKILDI

Kabaoğlu Hayvancılık ve Su ürünleri faaliyetleri ile ilgili olarak ise "Hayvan hastalıkları tazminat desteği kapsamında 2 işletmeye toplam 39 bin 483 TL ödeme yapılmıştır. Hayvan pazarının açık olduğu günlerde hayvan pazarı içerisinde denetimler yapılmış ve herhangi bir olumsuz duruma rastlanılmamıştır. 638 adet büyükbaş hayvana kulak küpesi takılmıştır. İlimizde meydana gelen ve sağlık kuruluşlarına intikal eden 76 adet ısırık vakası için köpek ve kediler 10 gün müşahede altına alınmış ve müşahede sonucunda kuduz hastalığı yönünden olumsuz bir durum gözlenmemiştir. 45 adet Veteriner Sağlık Sertifikası ile bin 260 ton hayvan maddesi ihracatı yapılmıştır. İlimizden diğer illere Veteriner Sağlık Raporu ile 264 büyükbaş, 91 arı, 143 küçükbaş ve 3 milyon 326 bin 198 adet kanatlı sevki yapılmıştır. İlimizden diğer illere 154 bin adet yumurta, 2 bin 246 kg sığır eti sevki gerçekleşmiştir. İlimizde mevcut 3 kesimhanede kesimi gerçekleştirilen 746 adet büyükbaş hayvanın kesim öncesi ve kesim sonrası muayeneleri yapılarak 155 bin 583 kg etin tüketime sunulması sağlanmıştır. Bakanlığımız koordinatörlüğünde yürütülen Halk Elinde Hayvan Islahı Ülkesel Projesi kapsamında yürütülmekte olan Anadolu Mandasının Halk Elinde Islahı projesi için 2014 yılı proje yürütme kurulu toplantısı Düzce, Balıkesir, İstanbul İl Müdürlükleri ve proje paydaşlarının katılımı ile Düzce'de yapıldı" dedi.

SU ÜRÜNLERİNE DENİTM

Kabaoğlu, 5 su ürünleri satış yeri, 6 su ürünleri üretim yeri olmak üzere 11 adet su ürünleri denetimi gerçekleştirildiğini belirterek "Nitrat izleme programı kapsamında 10 adet yüzey suyu numunesi alınmıştır. 55 kişiye Amatör Balıkçı Belgesi ve 8 kişiye gerçek kişi Balıkçı Ruhsat Tezkeresi verilmiştir. Kum midyesi av sahasında olan iki istasyondan 2 adet kum midyesi ve 2 adet deniz suyu numunesi alınmıştır" dedi.

281 DENETİM

Kabaoğlu Gıda ve Yem Faaliyetleri ile ilgili "Ağustos ayı içerisinde il genelinde faaliyet gösteren; gıda üretim, satış ve toplu tüketim işyerlerinde 268 yem satışı yapan işyerlerinde 13 olmak üzere toplam 281 adet denetim yapılmıştır. Yapılan bu denetimler sonucu 3 firmaya hijyen esaslarına aykırılıktan toplam 15 bin 862 TL. idari para cezası uygulanmıştır. Alo Gıda 174 hattına gelen 11 şikayet incelenmiş olup, herhangi bir olumsuzluğa rastlanmamıştır. Gıda İhracatı için 178 ve izleme 14 olmak üzere toplam 192 adet numune alınmıştır. İhracat amaçlı tüm numuneler uygun çıkmıştır. Diğer numunelerden 2 adetinin sonucu gelmemiş olup olumsuz çıkan 4 adet sonuç ile ilgili yasal işlemler devam etmektedir. Gıda İşyerlerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik gereği başvuran gıda iş yerlerinden 18 'ine işletme kayıt belgesi verilmiştir" dedi.

KALKINMAYA DESTEK

Kırsal Kalkınma ve Altyapı Faaliyetleri ile ilgili olarak Kabaoğlu, "8.Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında hibe sözleşmesi imzalanan ve Cumayeri ilçesinde faaliyet gösteren Karter Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti yatırımını bitirerek faaliyetine başlamıştır. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklemesi Kapsamında 582 hak sahibine makine ekipmanları teslim edilmiş olup, 644 hak sahibiyle de uygulama sözleşmesi için onay verilmiştir. Hibe Desteği kapsamında Makine Ekipman Desteklemeleri için 398 bin TL'lik ek bütçe sağlanarak, Akçakoca, Yığılca, Cumayeri, Gümüşova, Kaynaşlı, Cumayeri, Çilimli ve Merkez ilçelerinde ek listede yer alan 259 hak sahibinden 197' si ile hibe sözleşmeleri imzalanmıştır. Ağustos ayında gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, 27 adet arazi satışı, 1 adet ifraz, 6 adet vasıf değişikliği ve 2 adet tarımsal amaçlı yapı izinlendirilmesi işlemi sonuçlandırılmıştır. Her hafta Perşembe günleri hayvan pazarı ve sebze pazarı dolaşılarak ürünlerin fiyatları alınıp enflasyon verilerine altlık teşkil etmesi bakımından İstatistiki Bilgi Sistemi veri girişi yapılmıştır. 2014 yılı staj başvuruları kapsamında 16 öğrencimizin stajları tamamlanmış olup, staj evrakları okullarına gönderilmiştir. 2011-2012 yıllarında kurumumuzda staj yapan öğrencilere ücret ödemesi imkanı getirilerek, bu kapsamda ücretten yararlanacak öğrenci listeleri düzenlenmiştir. Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerine Destekleme Ödemesi Yapılması Hakkında 2014 yılı Tebliği kapsamında İlimiz Merkez ve İlçelerinden toplam 395 işletme için destekleme başvurusu alınmıştır. 22 Ağustos 2014 tarihinde Tarımsal Yayım ve Danışmanlık İl Teknik Komitesi 2014 Yılı 2. Olağan Toplantısı düzenlenmiştir. Toplantıda ilimizde 2013 yılı ve 2014 yılı desteklemeleri kapsamında yapılan çalışmalar ve 2014 yılı destekleme başvuruları, İlimizde tarımsal yayım ve danışmanlık hizmetlerinin etkinliğini arttırmak için yapılacak çalışmalar görüşülmüştür. MOSİS (Maliyet Otomasyon Sistemi) Fındık ürününe ait Merkez İlçe de 4 adet, Akçakoca 5 adet, Cumayeri 2 adet, Çilimli 2 adet, Gölyaka 2 adet olmak üzere çiftçi anketleri 10 yıllık tesis dönemi ve 2013 yılı üretim dönemlerini kapsayan maliyetler sisteme kaydedilmiştir" dedi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Düzce'de Tarımda Ağustos Dolu Dolu Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement