Düzce'de EDES Projesi İmzalandı - Son Dakika
Yerel

Düzce'de EDES Projesi İmzalandı

Düzce'de EDES Projesi kapsamında, Düzce Valiliği, Akçakoca Belediye Başkanlığı ve Gölyaka İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından sözleşme imzalandı.

24.01.2014 14:34  Güncelleme: 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Valilik toplantı salonunda düzenlenen imza töreninde konuşan Vali Yardımcısı Salih Karabulut, Akçakoca Belediyesi'nin hazırladığı ve 73 bin lira bütçeli  "Engelli Ailelerini Eğitim ve Bilgilendirme" ve Gölyaka İlçe Emniyet Amirliği tarafından hazırlanan 39 bin 540 lira bütçeli "Gölyaka Engelleri Kaldırıyor" projelerinin önemine değinerek, Türkiye nüfusunun yüzde 8'ini, Düzce nüfusunun ise yüzde 4'ünü engelli vatandaşların oluşturduğunu söyledi.

Son yıllarda engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için çeşitli çalışmaların yapıldığına değinen Karabulut, "Konuyla ilgili Başbakanlığımızın genelgesi mevcuttur. Valiliğimizin, Belediye Başkanlıklarımızın, kamu kurum ve kuruluşlarımızın amirlerinin yoğun gayreti ve çalışmalarıyla engelli vatandaşlarımızın hayatlarınız kolaylaştırmaya yönelik çalışmalarımız devam etmektedir. Elbette eksikliklerimiz vardır. İstanbul'da, Ankara'da, Kocaeli'de ve Bursa'da olduğu gibi engelliler konusunda da ilimizi arzu ettiğimiz düzeye eriştireceğiz" dedi.

Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak ise engelli vatandaşlara pozitif ayrımcılık uygulayarak bu konuda önemli mesafeler katettiklerini ve yaşam koşullarını engellilerin hayatlarına uygun hale getirdiklerini dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Düzce'de EDES Projesi İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement