Düzce'de 7 Kişi Kar Yağması Sonucu Yaylada Mahsur Kaldı - Son Dakika
Güncel

Düzce'de 7 Kişi Kar Yağması Sonucu Yaylada Mahsur Kaldı

Düzce\'de 7 Kişi Kar Yağması Sonucu Yaylada Mahsur Kaldı

Düzce’nin Gölyaka ilçesi Kardüz Yaylası’na piknik için çıkan 7 kişi aşırı kar yağışı nedeni ile yaylada mahsur kaldı.

03.12.2015 00:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce'nin Gölyaka ilçesi Kardüz Yaylası'na piknik için çıkan 7 kişi aşırı kar yağışı nedeni ile yaylada mahsur kaldı. Şahıslar uzun uğraşlar sonucunda bulundukları yerden kurtarıldılar.

Edinilen bilgilere göre, Gölyaka ilçesinde bulunan ve ilçe merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Kardüz Yaylasına piknik yapmak için çıkan 7 kişi aşırı kar yağışı nedeni ile yaylanın zirvesinde mahsur kaldılar. Yaylada mahsur kalanlar Gölyaka İlçe Jandarma Komutanlığı'na haber verince ekipler harekete geçti. Gölyaka İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yönlendirilmesi üzerine ilk olarak bölgeye yakın bir noktadan araçları kurtarmak için traktör gönderildi. Bununla birlikte Jandarma, Düzce Arama ve Kurtarma Derneği (DAKE) ve Düzce İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri'nin (UMKE) koordinasyonu ile şahıslara ulaşıldı.

Yaklaşık 5 saat süren kurtarma çalışması sonucunda şahıslar Yanık Köyü mevkiine kadar indiler. Burada UMKE ekipleri şahısları sağlık kontrolünden geçirdiler. Sağlık kontrolü yapılan ve herhangi bir sorunları olmadığı anlaşılan şahıslar Gölyaka İlçe Jandarma Komutanlığı'nda ifadelerinin alınmasının ardından evlerinin yolunu tuttular.

Yaylada mahsur kalanlardan Uğur Yıldız, kar yağışının bir anda hızlandığını ve arabayı tamamen kapattığını belirterek, "Arabanın altı tamamen kara yapışınca kaldık. Daha sonra köylüler bizi traktörle kurtardılar. Çay içmeye durmasaydık kalmayacaktık. Çay içtik başımıza bu iş geldi" dedi.

Yine Kardüz Yaylası'nda mahsur kalanlardan İsa Somuncu ise, "Kardüz Yaylası'na kadar çıkmak istedik. Peşimizden bir araç daha gelecekti. Onlar gecikti. Alt yoldan çıktık. Kardüz Yaylası'na çıktıktan sonra yayla evinde soba yaktık. Ama yola çıkmak için evden çıktığımızda tipi iyice bastırmış. Arabaları çıkaramadık bu hale geldik" dedi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Düzce'de 7 Kişi Kar Yağması Sonucu Yaylada Mahsur Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement