Düşünsene Bir Gün Hürriyet'te Yazacağım - Son Dakika
Güncel

Düşünsene Bir Gün Hürriyet'te Yazacağım

Düşünsene Bir Gün Hürriyet\'te Yazacağım

Özkök Ahmet Hakan'daki 'cevherin' farkına ne zaman varmış

28.02.2015 23:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

28 Şubat'ın tüm yönleriyle ele alındığı panelde konuşan AA eski Genel Müdürü Kemal Öztürk, çarpıcı bilgiler paylaştı.

SETA İstanbul tarafından '18. Yılında 28 Şubat' başlıklı panel düzenlendi. Yusuf Özkır'ın moderatörlüğünü yaptığı panele AA eski Genel Müdürü Kemal Öztürk, Avukat Ömer Faruk Uysal, Yrd. Doç. Dr. İsmail Çağlar, ASSAM'dan Gürcan Onat konuşmacı olarak katıldı.

28 Şubat'ın tüm yönleriyle ele alındığı toplantıda konuşan Kemal Öztürk, çarpıcı bilgiler paylaştı.

MEDYA DARBENİN AKTİF ÜYESİYDİ

28 Şubat darbesinin en önemli aktörlerinden birisinin medya olduğuna dikkat çeken Öztürk, şöyle konuştu:
"Medya darbenin aktif üyesiydi. Medya o dönemki propagandanın kurgulanmasında yer alarak koalisyonun aktif bir parçası oldu. Medyadaki bazı isimler hangi terminolojinin kullanılacağı, atılacak manşetleri bu koalisyonun parçası olarak yaptı. Bunların bir kısmı hala medya yöneticisi, bir kısmı siyasete girdi ve halen yapıyor. O dönemde özel olarak gazeteci transferleri yapıldı. Bunlardan bir tanesi olan Fatih Çekirge, aldığı transfer ücretini nerede değerlendireyim diye ekonomistlere danışarak kendisini ifşa etmiştir. Darbenin en sıcak zamanlarında bazı infazları medya eliyle yaptılar. Bazılarını işadamları, bazılarını ise yargı eliyle yaptılar. İtibarsızlaştırma, hedef gösterme, mahkûm etme operasyonları medya eliyle yapıldı. 28 Şubat'taki medya darbe ilişkisi diğer darbe dönemlerinden daha net ve aktiftir. Bunun son örneğini paralel devlet olayında görüyoruz. Özellikle cemaat medyasının çok aktif bir planlayıcı ve oyuncu olarak işin içerisinde yer aldığını cemaat gazetecilerinin diğer gazetelerdeki kurgunun oluşmasında birinci derecede katkı yaptığını görüyoruz"

KANAL 7'NİN YAYINLARI NASIL KESİLDİ?

Deniz Gezmiş'in sol-Kemalist çevreler için nasıl görülüyorsa Metin Yüksel'in de muhafazakâr camia için o olduğunu belirten Öztürk, Deniz Gezmiş'in muhafazakar camiada tam karşılığı Metin Yüksel'dir. O da aktivisttir. Devlete karşı başkaldırmamış, daha da önemlisi hiçbir cana kıymamıştır. Deniz Gezmiş'in filmleri, belgeselleri, dizileri yapılır ama Metin Yüksel'le ilgili böyle bir şey yaptığınızda irticacı, şeriatçı olursunuz" dedi.
23 Şubat 1979'da Fatih Camii'nde şehit edilen Metin Yüksel'le ilgili bir yıl sonra arkadaşları tarafından hadisenin canlandırma film olarak yapıldığını dile getiren Öztürk, bu filmin ve 50 bin kişinin katıldığı cenazenin orijinal siyah beyaz görüntülerine ulaştığını söyledi.

O döneme ait film ve görüntülerin Abdullah Aytekin isimli Kanal 7 kameramanın arşivinde bulunduğunu belirten Öztürk, bu filmlerden Metin Yüksel dosyası yaptığını söyleyerek şunları kaydetti:

METİN YÜKSEL HABERİ MGK TOPLANTISINDA

"Yıldönümü olan 23 Şubat'ta Fatih Camiinde binlerce kişinin katıldığı şiddet içermeyen bir gösteri yapıldı. Bu iki dosyayı arka arkaya ekledim, 20 dakika civarında bir haber tadında bir çalışma oldu ve yayınladık bunu. Yine Ahmet Hakan sundu. Çok da büyük ilgi gördü haber. Bir Milli Güvenlik Kurulu toplantısında bu haberin kasetleri Erbakan Hoca'nın önüne koyuldu. 'Senin televizyonunda şeriat propagandası yapılıyor, Metin Yüksel diye birisi için insanlara çağrı yapılıyor' denildi. Tabi gürültü koptu. Erbakan Hoca Kanal 7 yönetimine daha hassas olun dikkat edin diye 'ricada' bulundu. O dönemde Kanal 7'nin bütün reklamları kesildi. Sadece reklam değil kurumla ilgili hisse tüm yatırımlarla ilgili anormal bir baskı yapıldı."

'ÖZKÖK ARADI… DÜŞÜNSENE BİR GÜN HÜRRİYET'TE YAZACAĞIM'

O dönemde Doğan medyasına karşı hazineden usulsüz kredi aldığı için 'Kartel Medyası' diye bir kampanya başlattıkları anlatan Öztürk, "Onun haberlerini ben hazırlıyordum Ahmet Hakan sunuyordu. Bir gün odasına girdiğimde Ahmet Hakan yerinde duramaz bir haldeydi. 'Ertuğrul Özkök beni aradı. Bir gün Hürriyet'te yazacaksın. Ama şimdi yayınlar konusunda uzlaşalım ' dedi. Kabul etmedin değil mi diye sorduğumda 'Etmedim ama düşünsene bir gün Hürriyet'te yazacağım' dedi. Buna ekme biçme deniyor sanırım. Yıllar sonra biçiyorsunuz." şeklinde konuştu.

JİTEM DE PKK DA SAYGI GÖSTERİYORDU

Kanal 7'nin o dönemde kaliteli ve diğer kesimler tarafından da saygı duyulan bir yayın yaptığını ifade eden Öztürk, "Ben PKK kamplarında esir olan askerleri görmeye gittiğimde bu tarafta JİTEM öbür tarafta PKK militanları kalitesinden, entelektüel duruşundan dolayı Kanal 7'ye saygı gösteriyordu" dedi.

'BELGELERİ ERGENEKONCULAR VERDİ'

28 Şubat'ın 2001 krizinden sonra da devam ettiğini savunan Öztürk, "28 Şubat'ın devam edeceğini ve bir gün bu hükümetin devrileceğini düşünen insanlar vardı. AK Parti'yi kapatma davasının nihayetsiz kalmasıyla bitmiştir 28 Şubat. Basın danışmanlığı yaptığım yıllarda da bu insanların aktif olduğunu gördüm. Yıllar sonra muhafazakârlarla, Meclis başkanlığında çalıştığım dönemde de Bülent Bey ve benimle ilgili en çok manşet atan Akşam gazetesinin Ankara temsilcisi Nuray Başaran'la karşılaştım. İşinden ayrılmıştı o dönemde. Neden bu haberleri yaptığını sordum. Bir de 20 sene önce benim dergilerde yazdığım yazıları nereden bulup çıkardın, kim verdi bunları sana diye sorduğumda 'Bugün Ergenekon'dan hapiste olanlar' dedi. Bahsettiğim tarih 2003-2004. O yıllarda 28 Şubat'ın devam ettiğini görüyoruz." dedi.

Kaynak: Yenisafak.com.tr

Son Dakika Güncel Düşünsene Bir Gün Hürriyet'te Yazacağım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, 'Kadere Yolculuk' adlı kitabı için imza günü düzenledi
    12:04 Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, 'Kadere Yolculuk' adlı kitabı için imza günü düzenledi

    Sadullah Efe, engelli bireylerin gerçek hayat hikayelerinden yola çıkarak kaleme aldığı 'Kadere Yolculuk' adlı hikaye kitabının tanıtımını yaptı. Kitap, engelli bireylerin engellilik nedenlerini, günlük hayatta çektikleri sıkıntıları ve toplumdan beklentilerini ele alıyor. Kitap, ARES yayıncılık tarafından bin adet basıldı ve kitap evlerinden ve internet satış sitelerinden temin edilebilir.

  • Konya'da Alzheimer Hastası Kadın Balkondan Düşerek Hayatını Kaybetti
    12:04 Konya'da Alzheimer Hastası Kadın Balkondan Düşerek Hayatını Kaybetti

    Konya'nın Seydişehir ilçesinde bulunan 8 katlı bir apartmanda yaşayan alzheimer hastası 70 yaşındaki Hatice A., 6. kat balkonundan düşerek hayatını kaybetti. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan müdahalede Hatice A.'nın hayatını kaybettiği belirlendi. Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Kırşehir'deki Kalehöyük, otomobillerin park yeri haline geldi
    12:04 Kırşehir'deki Kalehöyük, otomobillerin park yeri haline geldi

    Kırşehir'de tarihi Kalehöyük, otomobillerin park yeri olarak kullanılmaya başlandı. Vatandaşlar, bölgenin tarihi dokusuna uygun bir çözüm istiyor.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması: Şişli Belediye Başkanı Şüpheli Sıfatıyla İfade Verdi
    12:03 CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması: Şişli Belediye Başkanı Şüpheli Sıfatıyla İfade Verdi

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin soruşturma devam ederken, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin'in ifadesi alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Şişli Belediye Başkanı şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Soruşturma, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasıyla başlamıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bu görüntülere ilişkin resen soruşturma başlatmış ve birçok kişinin ifadesini almıştı.

  • Edirne Ticaret Borsasında Buğdayın Kilogramı En Yüksek Fiyattan Satıldı
    12:03 Edirne Ticaret Borsasında Buğdayın Kilogramı En Yüksek Fiyattan Satıldı

    Edirne Ticaret Borsasında buğdayın kilogramı en yüksek 9,249 liradan satıldı. Borsada işlem gören diğer ürünler arasında ise ayçiçeği bulunuyor. Ayçiçeği kilogramı ise en düşük 16,768 lira, en yüksek 18,515 liradan alıcı buldu.

  • Kış Lastiği Kullanımı Yaz Aylarında Kaza Riskini Arttırıyor
    12:01 Kış Lastiği Kullanımı Yaz Aylarında Kaza Riskini Arttırıyor

    Oto bakım ustası Ali Curu, kış mevsiminin bitmesine rağmen kar lastiği kullanımının kaza riskini arttırdığını belirtti. Kış lastiği kullanma zorunluluğunun 1 Nisan 2024'te sona ereceğini hatırlatan Curu, yaz aylarında kış lastiği kullanmanın yakıt artışına ve kaza riskine neden olduğunu vurguladı. Kış lastiklerinin fren performansının düştüğü ve yakıt tüketimini artırdığına dikkat çeken Curu, yaz lastiği kullanımını önerdi.


Advertisement