Dünyanın En Pahalı Evini İkinci Karısı Beğendiği İçin Almış - Son Dakika
Ekonomi

Dünyanın En Pahalı Evini İkinci Karısı Beğendiği İçin Almış

İki hafta önce Türkiye'yi ziyaret eden Katar Emiri Şeyh Temim, Cumhurbaşkanı ile görüşürken, Kraliçe İstanbul'da Erbilgin Yalısı'nı beğendi. Emir yalıyı eşine hediye etti.

28.03.2015 09:36  Güncelleme: 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin en pahalı yalısı İstanbul Yeniköy'deki ünlü Erbilginler Yalısı (Şehzade Burhanettin Efendi Yalısı), 100 milyon euroluk rekor fiyatla satıldı. Tapu kayıtlarında yalının Katarlı işadamı Abdulhadi Mana Al-Hajri'ye satıldığı bilgisi yer aldı ancak yalının gizli sahibi olduğu ortaya çıktı: Sheikha Anoud bint Mana al-Hajri... Yani, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed el Sani'nin ikinci karısı olan Katar Kraliçesi Anoud.

KRALİÇE'NİN BABASINA KAYITLI

25 Mart tarihli el değiştirme işlemine göre, tapu kayıtlarında yalının yeni sahibi olarak 'Dardanelles Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi' gözüküyor. Londra merkezli bu şirket, İstanbul'da Mart 2014'te Katarlı işadamı Abdulhadi Mana Al-Hajri tarafından kuruluyor. Katarlı işadamı Al-Hajri, bir dönem Katar'ın Ürdün Büyükelçiğini de yapmıştı.

GİZLİ SAHİBİ

Yalının gizli sahibini ortaya çıkaran detay Al Hajri'nin kızının Katar Emiri Şeyh Temim'in ikinci karısı olması. Katar Emiri ve ailesinin isminin öne çıkmaması ve Kraliçe Anoud'un babasının halihazırda Türkiye'de mevcut bir şirketi bulunduğu için satın alma Dardanelles Gayrimenkül üzerinden yapıldı.

ARACILAR YALIYI GÖSTERDİ

Katar Emiri Şeyh Temim, 12 Mart tarihinde Türkiye'ye ziyarette bulunmuştu. Katar Emiri, Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşüp, çalışma ziyareti yaparken ailesi İstanbul'u gezdi. Bu ziyaret esnasında Katar Kraliçesi Anoud'a Erbilgin Yalısı da gösterildi. Yalıyı beğenen Kraliçe Anoud, satın alınmasını istedi ve Katar Emiri de hediye etti.

EMİRİN İKİNCİ EŞİ 25 YAŞINDA

- Şeyh Temim ile yalının tapuda sahibi olan Al-Hajri'in kızı Anoud, 3 Mart 2009'da evlendi.

- Şeyh Temim'in ikinci karısı olan Kraliçe Anoud'dan Nayla, Abdullah ve Rodha adında 3 çocuğu var.

- 1990 doğumlu olan Kraliçe Anoud, 25 yaşında...

EN UZUN KIYIYA SAHİP YALILARDAN

1880'lerde yaptırılan Şehzade Burhanettin Efendi Yalısı'nı 1985'te Barajlar Kralı olarak tanınan ERG İnşaat'ın sahibi Erbilginler satın aldı. Türkiye'nin en pahalı, dünyanın da en pahalı dördüncü evi olan Erbilgin Yalısı, Yeniköy Köybaşı Caddesi'nde 5 bin 800 metrekarelik arazide bulunuyor.

Yalı ve köşkler, 295 ada 1 parsel ile 297 ada 11, 12, 13 parsellerde yer alıyor. Satılan gayrimenkuller arasında Erbilginler Yalısı'nın yanı sıra 2 ayrı köşk de bulunuyor. Toplam 3 bin 633 metrekare kullanım alanı olan yalının 64 odası bulunuyor.

Boğaz'a bakan cephesinin uzunluğu 60 metre. Yani Boğaz'daki en uzun kıyıya sahip yalılardan biri olarak biliniyor. Erbilgin Ailesi, yalıyı uzun yıllardır satmayı istiyordu .(Kaynak:Vatan)

Dünyanın En Pahalı Evini İkinci Karısı Beğendiği İçin Almış
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Dünyanın En Pahalı Evini İkinci Karısı Beğendiği İçin Almış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (25)

  • birisi: Elhamdulillah müslümanım ama her yıl masum hacı insanların bu ve arabistan emiri cart curt gibi şerefsiz yaratıkların cebine dolar bırakmasından şiddetle nefret ediyorum. yok arabistan bilmem nesi torununa günlük bin dolar harçlık veriyormuş yok biilmem ne. bu heriflerin dinle uzaktan yakından alakaları bile yok, kaldı ki hangi zor durumdaki müslümana yardımları dokunmuş, aksine darbe vuruyorlar şerefsiz insancıklar. 9 21 Yanıtla
  • handankavalcı: ben almak istesem bana satmazlar sonucda maasım var krediyle almak isterdim millet arap hayranı olmus iyice 5 16 Yanıtla
  • amedli kürt: cehennem köpekleri bunlar. . . dünyada milyonlarca müslüman kanı akarken bunlar sefa sürüyor bırakınız sürsünler. . hz muhammed (s. a. v) arkasında kuran ı kerim den başka bir şey bırakmadı. . sübhanallah. . . . bunlar nasıl can verecekler 15 4 Yanıtla
  • Emre: BEN KATARDA İŞ YAPAN BIR INSANIM KATARDA BIR YABANCI ASLA GAYRIMENKUL ALAMAZ TARIHI OLAN BIR BINA YABANCIYA SATILAMAZ. YAZIKLAR OLSUN, 16 0 Yanıtla
  • tr: satın araplara katarlılara istanbulu türkiyeyi . 12 3 Yanıtla
  • H: Bu adam gecenlerde padişahla görüşmüştü demek olay çözüldü 12 2 Yanıtla
  • Güdük: Ulan adam yarın türkiye yi beğenirse ya valla hemen satarlar 12 1 Yanıtla
  • Alper: Yuh diyorum xboy Rabbim insanlara zengilik vermisde erdoganda zengin oldu basbakanlikdan sonra simdi zekat verince hirsiz lik siliniyomu acaba . Biraz savundugun insanlarin ne mal olduklarini arastirip ögrenin o sehlerin o paralari nasil kazandiklari kac kisinin kanina mal oldugunu filan kac bebegin katledilgi kac kadinin irzina gecildigi falan filan . . . burnun dibinde filistinde onca insan ölüyor irak zaten kayniyo bunlarda mevkilerinin ve makamlarinin gücüyle zekat veriyo af oluyo Hey Allahim sen bu garip düzenin garip insanlarini islah et istedikleri her mali verki icinde bogulsunlar insallah . 5 8 Yanıtla
  • ÇOK ÜZÜLÜYORUM: BU ÜLKENİN HER BİR KARIŞI NE ZORLUKLARLA KAZANILDI YABANCILARA SATILMASI O KADAR ÜZÜYOR Kİ BENİ . 12 0 Yanıtla
  • Samsun davud: Zenginin mali zugurdun cenesi 10 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşlar hayvan üreticilerini ziyaret ediyor
    09:04 Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşlar hayvan üreticilerini ziyaret ediyor

    Denizli'de Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık hayvan almak isteyen vatandaşlar, üreticileri ziyaret etmeye başladı. Üreticiler ise ekonomik sıkıntılar ve yükselen maliyetlerle mücadele ettiklerini dile getirdi.

  • Gümüş Balığının İhracat Serüveni Başladı
    08:58 Gümüş Balığının İhracat Serüveni Başladı

    İznik Gölü'nde yapılan gümüş balıkçılığı sezonu bereketli başladı. Balıklar Yunanistan, Ukrayna ve Amerika'ya ihraç edilerek cips olarak satışa sunuluyor. İhracatın artmasıyla birlikte bölgedeki kooperatiflerin balık avlama kapasitesi de yükseldi.

  • İznik Gölü'nde Gümüş Balığı Sezonu Bereketli Başladı
    08:39 İznik Gölü'nde Gümüş Balığı Sezonu Bereketli Başladı

    İznik Gölü'nde yapılan gümüş balıkçılığı sezonu sıcakların başlamasıyla birlikte bereketli bir şekilde başladı. 5 kooperatifin hedefi bin ton balık tutmak ve ihracat yapmak.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.


Advertisement