Dünyanın En İnce Ekran Paneli Lg'den Geldi! - Son Dakika
Teknoloji

Dünyanın En İnce Ekran Paneli Lg'den Geldi!

Dünyanın En İnce Ekran Paneli Lg\'den Geldi!

Japon üretici devlerinden LG, yeni bir rekora daha imza attı!

30.10.2014 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Japon üretici devlerinden LG, yeni bir rekora daha imza attı! LG Display, dünyanın en ince ekran panelini resmen duyurdu! İşte detaylar…

Akıllı telefon pazarında rekabet unsurlarından biri olan yüksek çözünürlüklü ekran teknolojileri, yerini inceliğe ve zerafete bıraktı. Birçok Android işletim sistemli akıllı telefon, phablet ve tablet modellerine ekran paneli tedarik eden LG Display, ürettiği ve bugün duyurusunu gerçekleştirdiği yeni ekran paneli sayesinde teknoloji gündemine bomba gibi düştü.

Geçtiğimzi yıl Japon üretici, dünyanın en ince 1080p çözünürlüklü ekran panelini tanıtmıştı. Yalnızca 2.2mm inceliğindeki ekran paneliyle rekoru ele alan LG Display, şimdi de 0.7mm ile karşımızda. Son yıllarda ince akıllı cihazların tercih edilmesiyle inceltilen bataryaların ardından şimdi de ekran panelleri rol oynuyor.

Geliştirilen yeni nesil ekran panelinin 5.3 inç büyüklüğe ve 1920x1080p çözünürlüğe sahip olduğu biliniyor. Yani Full HD ekran paneli kullanmak isteyen üreticiler artık 2.2mm yerine 0.7mm ile 1.5mm daha ince akıllı cihazlar piyasaya sürebilecek. Elbette LG Display ile çalışırlarsa…

Standart bir kredi kartının inceliği 0.8mm yani öyle görünüyor ki, LG'nin yeni ekran paneli kredi kartından da ince bir yapıya sahip. Bu konuda üreticilere, Sapphire Glass(Safir cam) tercih etmelerini önermek pek de yanlış olmaz. Unutmadan, seri üretime Kasım ayında başlanacağı bilgisini de sizlerle paylaşalım.

Görselleri galerimizde bulabilirsiniz!

The post Dünyanın En İnce Ekran Paneli LG'den Geldi! appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Dünyanın En İnce Ekran Paneli Lg'den Geldi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement