Dünyanın En Çok Tökezlediği ve Teklediği Konu "Aile" - Son Dakika
Eğitim

Dünyanın En Çok Tökezlediği ve Teklediği Konu "Aile"

Dünyanın En Çok Tökezlediği ve Teklediği Konu "Aile"

Diyarbakır'da Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu tarafından verilen seminerde "Aile" konusu masaya yatırıldı.

13.04.2015 23:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi (DUZEM) tarafından düzenlenen seminere ailenin tanımı ile başlayan Vehbi Vakkasoğlu, dünyanın en çok tökezlediği ve teklediği konunun aile olduğunu söyledi.

Gençlere seslenen Vakkasoğlu, "karşınıza çıkanda seven bir yürek, ahlaklı ve güvenli bir karakter mevcut ise kaçırmayın" diyerek Peygamber Efendimiz s.a.v.'in değer verdiği meziyetlere değindi.

Evlenirken duygusal davranılmaması gerektiğini, kişinin mantığını da kullanması gerektiğine dikkat çeken Vakkasoğlu, "bugün evlilik bir şirket kurmaya benzemiş, maddecilik ön planda. Gönlünüz hazır değilse asla evliliğe girişmeyin" dedi.

Evlilikte paylaşmanın, fedakarlığın verdiği hazzı örneklerle anlatan Vakkasoğlu, evden mutlu çıkmayanı, dışarda hiçbir şeyin mutlu edemeyeceğini belirtti.

"Gönlünüz "3S" (Sevgi-Saygı, Sabır, Sadakat) kıvamına geldiyse evliliğe hazırsınız" diyen Vakkasoğlu, zerafet, ziyafet ve ziyaret kavramını içeren "3Z" kuralının da altını çizdi. Boşanma vakalarının, on sene öncesine göre on kat arttığını söyleyen Vakkasoğlu, evliliğin, kalbine karşı kalp bulma sanatı olduğunu ifade etti.

Vakkasoğlu, seminerin ardından kitaplarını imzaladı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Eğitim Dünyanın En Çok Tökezlediği ve Teklediği Konu 'Aile' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement