Dünyanın En Büyük Müzik Kaydı 'UNICEF'le Gerçekleşiyor - Son Dakika
Güncel

Dünyanın En Büyük Müzik Kaydı 'UNICEF'le Gerçekleşiyor

Dünyanın En Büyük Müzik Kaydı \'UNICEF\'le Gerçekleşiyor

Bir milyon sesle, dünyanın en büyük müzik kaydı gerçekleştirilecek.

24.11.2014 10:43  Güncelleme: 10:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çocuk Haklarına Dair Sözleşmenin 25.yılı bütün dünyada kutlanırken, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) bu kutlamayı çeşitli etkinlerle desteklemeye devam ediyor. Efsanevi şarkıcı John Lennon'ın 'IMAGINE' şarkısının telif haklarının 31 Aralık tarihine kadar Birleşmiş Milletler'e verilmiş olması üzerine ortaya yeni bir aktivite çıktı : IMAGINE.

UNICEF New York ofisi akıllı telefonlar, IPAD'ler ve Android'lerde çalışır olacak bir uygulama geliştirdi. 20 Kasım'da hazır olan akıllı telefon uygulamasının temel geliştirilme amacı herkesin kendi 'IMAGINE' versiyonunu oluşturabileceği bir platform yaratmak. Dünyanın herhangi bir yerinde akıllı telefona sahip olma şansı olan her yaş grubu ve her kesimden kişiden uygulamayı indirmeleri, 38 saniyelik kendi IMAGINE şarkılarını sosyal medya platformlarında paylaşmaları ve de diğer herkesi de buna teşvik etmeleri bekleniyor. Katılımcılar kendi versiyonlarını istedikleri şekilde ve istedikleri dilde kaydedebilecekler. Şarkıları oluştururken beklenen ve şarkılarda cevap verilmesi istenen bir soru var ki, bu soru projenin ana fikrini oluşturuyor; Çocuklar için nasıl bir gelecek hayal ettiğimiz.

Dünyanın her yerinden katılımcıların kendi IMAGINE şarkı versiyonunu kaydetmesi sonucunda yılın son gecesi 31 Aralık'ta 1 milyon ses ile David Guetta tarafından IMAGINE'in dünya versiyonunun oluşturulması amaçlanıyor. Bu proje için UNICEF Global İyi Niyet Elçilerinden Shakira ve Katy Perry de destek verecek.

Türkiye'de bu aktiviteyi gerçekleştirmek için yapmanız gerekenler :
1-Uygulamayı telefonuna indir.
2-Kendi IMAGINE şarkı versiyonunu uygulamaya kaydederek söyle.
3-Sosyal medya platformlarında PAYLAŞ ! ( Facebook, Twitter, Youtube)
4-Çevrendekileri de buna katılmaya teşvik et.

Dünyanın her yerinden bağış toplanacak

Dünyanın farklı köşelerinden kaydedilen her ses için, uygulama üzerinde bir nokta ışıklandırılacak. İsteyenler, UNICEF'in çocuklar için yaptığı projelere bağışta bulunabilecek. Etkinlikle, çocukların 'yaşam', 'sağlık', 'eğitim', 'korunma' ve 'oynama' haklarıyla, UNICEF'in bu alanlarda yaptığı çalışmalar için global düzeyde farkındalık yaratılacak.

BM Genel Kurulu'nda ünlülerden IMAGINE performansı

Birleşmiş Milletler'in 20 Kasım'daki IMAGINE lansmanında özel bir canlı performans gerçekleştirildi. Imagine şarkısının söylendiği etkinliğe, Yoko Ono, Dena Kaye, Daniela Mercury, Kristian Kristoy, Anjelique Kidjo ve Menchi Barriocanal da katıldı.

Türkiye'de 25. yıldönümü balosu
UNICEF Türkiye Milli Komitesi, bu etkinliklere ek olarak özel bir balo düzenleyecek. 11 Aralık 2014 akşamı Swiss Otel'de gerçekleşecek balonun davetlileri arasında Kıvanç Tatlıtuğ, Tuba Büyüküstün, Müjdat Gezen, Gülsin Onay, Şefika Kutluer, Ayşe Kulin, Ali Poyrazoğlu gibi UNICEF destekçisi ünlüler yer alıyor. Baloda, UNICEF İyi Niyet Elçisi Ferhat Göçer, özel bir konser verecek.

Bağışlar, çocukların hayatını değiştiriyor.
UNICEF, çalışmalarıyla, dünya çocuklarının hayatını olumlu yönde değiştiriyor. Bugüne kadar yapılan çalışmalarla şu gelişmeler sağlandı:

- Dünya çapında 5 yaş altı ölüm oranı neredeyse yarıya indi.

- Çocuklarda büyümenin durmasının azaltılmasında ciddi ilerleme sağlandı.

- Daha iyi içme suyu kaynaklarına erişim arttı.

- Çocuk evliliklerinin yaygınlığı azaldı.

- Çocuk işçiliği üçte bir oranında azaldı.

UNICEF'in hala çocuklar için yapması gereken çok şey var ve bunlar için bağışlar hayati öneme sahip.

- Her gün 5 yaş altındaki 17 bin çocuk engellenebilir hastalıklardan ölüyor.

- İlk öğretim çağındaki 58 milyon çocuk şu an okula gitmiyor.

- Dünyada aşırı fakirlik içinde yaşayanların neredeyse yarısı çocuk.

- Orta Afrika Cumhuriyeti, Suriye, Güney Sudan, Gazze ve Irak'ta milyonlarca çocuk savaştan etkileniyor.

- İklim değişikliği ve AIDS'in sonuçlarını çocuklar çekiyor.

11 Aralık 2014 akşamı Swiss Otelde yapılacak Baloyla ilgili bilgi almak için 0212 252 52 22 no.yu arayabilirsiniz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dünyanın En Büyük Müzik Kaydı 'UNICEF'le Gerçekleşiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bilecik'te Trabzon hurma fidanı dağıtıldı
    14:43 Bilecik'te Trabzon hurma fidanı dağıtıldı

    Bayırköy Belediye Başkanı Aykut Dilsiz, belediyenin destekleri ile atıl vaziyette bulunan beldenin verimli sulak arazilerinin yeniden canlanmaya başladığını belirterek Trabzon hurma fidanlarının dağıtıldığını açıkladı.

  • Çanakkale Kara Savaşları'nın 109. yılında binlerce ziyaretçi Gelibolu'yu ziyaret ediyor
    14:42 Çanakkale Kara Savaşları'nın 109. yılında binlerce ziyaretçi Gelibolu'yu ziyaret ediyor

    Gelibolu Yarımadası, Çanakkale Kara Savaşları'nın 109'uncu yılı dolayısıyla düzenlenecek törenler öncesi binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Tarihi mekanlar, öğrenci grupları ve belediyelerin düzenlediği gezilerle ziyaret ediliyor. Ziyaretçiler, yağmura rağmen minnet duygularıyla anıtları gezerek atalarını yad ediyor.

  • CHP Milletvekili Gizem Özcan, Turist Rehberliği Meslek Kanunu'nu eleştirdi
    14:38 CHP Milletvekili Gizem Özcan, Turist Rehberliği Meslek Kanunu'nu eleştirdi

    CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan, TBMM'de kabul edilen Turist Rehberliği Meslek Kanunu ile Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'nda yapılan değişiklikleri eleştirerek, turizm sektörünün taleplerini ciddiye almayan iktidar anlayışını eleştirdi. Özcan, turizm gelirinin artırılması ve sektörün desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, kanunda yapılan düzenlemelerin Anayasa'ya ve dernek kurma özgürlüğüne aykırı olduğunu belirtti ve Cumhurbaşkanına hakaret suçunun turizmle ilgili bir kanunda yer almasını eleştirdi. Özcan ayrıca, yeni düzenleme ile Türkçe rehberlik adı altında yabancı dil şartının kaldırılmasının rehberlerin ücretlerinin düşmesine neden olacağını ifade etti.

  • Marmaris'te Şiddetli Yağmur ve Hortum Sonrası Hasar Tespit Edildi
    14:36 Marmaris'te Şiddetli Yağmur ve Hortum Sonrası Hasar Tespit Edildi

    Marmaris'te etkili olan şiddetli yağmur ve fırtına sonucunda oluşan hortum, Marmaris Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin bazı birimlerine hasar verdi. Belediye ekipleri, hasar tespiti yaparak çalışmalara başladı.

  • Bodrum'da meydana gelen heyelanda 2 işçi kurtarıldı
    14:34 Bodrum'da meydana gelen heyelanda 2 işçi kurtarıldı

    Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir inşaat alanında meydana gelen heyelanda toprak altında kalan 2 işçi AKUT ekipleri tarafından kurtarıldı. İşçiler, sedyeyle güvenli alana taşındıktan sonra ambulanslarla Bodrum Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

  • Bucak'ta Otomobil Çarpışması: 1 Ölü, 7 Yaralı
    14:30 Bucak'ta Otomobil Çarpışması: 1 Ölü, 7 Yaralı

    Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı. Kazada 1 kişi hayatını kaybederken, 2'si çocuk 7 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar çevre illerdeki hastanelere sevk edilirken, kaza nedeniyle yol trafiğe kapatıldı.


Advertisement