Rize Havaalanı, Dünyada Bir İlk Olacak - Son Dakika
Ekonomi

Rize Havaalanı, Dünyada Bir İlk Olacak

Ordu-Giresun Havaalanı'nın ardından Rize'de de deniz doldurularak yapılacak olan havaalanı teknik özellikleri bakımından dünyada bir ilk olacak.

03.06.2015 14:31  Güncelleme: 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Deniz doldurularak yapılan Ordu- Giresun Havaalanı'nın ardından, Rize'de de deniz doldurularak yapılacak olan havaalanı teknik özellikleri bakımından dünyada bir ilk olacak.

3 BİN 300 METRE PİST UZUNLUĞU OLACAK

Rize'nin Pazar ilçesi sahilinde deniz üzerinde yapımı için çalışmalarına başlanılan Rize Havaalanı 30 metreyi bulacak dolgu deniz derinliği, 45 metre pist genişliği ve 3 bin 300 metre pist uzunluğu ile dünyada tek olacak.

Sondaj çalışmalarına başlanılan havaalanı için ilk dolgu çalışmalarına yıl içerisinde başlanılması planlanıyor.

"26-30 METRE ARASINDA DEĞİŞEN DERİNLİĞİYLE DÜNYADA TEK OLACAK"

Ulaştırma Bakanlığı Alt Yapı Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı Aydın Özen bugün Rize'ye gelerek Rize Milletvekilleri eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Hasan Karal ve Nusret Bayraktar ile havaalanının yapılacağı alanda incelemelerde bulundu. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özen, "Yerli imkanlar ile ekim ayından bu yana çalışmalarımız sürüyor. Şu anda denizde sondaj çalışmaları devam ediyor. Bir ay önce başlayan çalışmaların üç ay içerisinde tamamlanmasını planlıyoruz. Bu proje çok özel bir proje olacak. 26-30 metre arasında değişen derinlik ile dünyadaki ilk ve tek proje olacak. Genelde böyle deniz üzerindeki benzer yapılar 10-20 metre derinliklerde inşa ediliyor. Rize Havaalanı ise 26-30 metre arasında değişen derinlik ile dünyada tek olacak. Öte yandan havalimanı konvansiyonel bir havaalanı olacak. 1 kilometre genişliğinde bir dolgu üzerinde kurulacak alan 45 metre genişliğinde ve 3 bin 200 metre uzunluğunda piste sahip olacak. Ordu-Giresun Havaalanı için 36 milyon ton taş kullanılmıştı. Rize Havaalanı'nın dolgusu için ise 100 milyon ton taş kullanılması ön görülüyor. Sondaj çalışmasının tamamlanmasının ardından yıl içerisinde dolgu işlemine başlanılmasını hedefliyoruz. Bu proje Genel Müdürlük olarak en öncelikli projemiz" dedi.

Açıklamanın ardından proje alanında incelemede bulunan heyet bir de selfie çektirdi.

Rize Havaalanı, Dünyada Bir İlk Olacak
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Rize Havaalanı, Dünyada Bir İlk Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • AKP...Allah*Kitap*Peygamber: BEN TÜRKÜM BEN MÜSLÜMANİM DİYEN KESİNLİKLE OYUNU ....AKP YE VERİR...VATAN İÇİN,BAYRAK İÇİN,EZAN İÇİN ...OYLAR HAİNLERE İNAT ...AKP YE... 11 10 Yanıtla
  • AKP...Allah*Kitap*Peygamber: ÖNCE VATAN...SONRA AKP...NEDEN Mİ...ÇÜNKÜ CHP HAİN ERMENİLERİN,HAİN ALEVİLERİN,AYYASLARİN SARAPCILARİN,EZAN DÜŞMANLARİNİN,BAŞ ÖRTÜSÜ DÜŞMANLARİNİN PARTİSİ....HDP HAİN KROLARİN,HAİN ERMENİLERİN,BAYRAK DÜŞMANLARİNİN,ELLERİNDE ASKER POLİS KANİ OLANLARİN,VATANİMİZİ BÖLMEK İSTEYENLERİN PARTİSİ....BU İKİ SOL PARTİ VATANİMİZ İÇİN ÇOK TEHLİKELİDİRLER..BUNLAR ERMENİLERE SAYGİ DURUŞU İÇİN AYAGA KALKİYORLAR...BUNLAR GAYLAR,LEZBİYENLER PARTİSİ..BUNLAR DİN DÜŞMANLARİ...TÜRK DÜŞMANLARİ NEDEN BU PARTİLERİ DESTEKLİYORLAR..MHPLİ KARDESLER BAHÇELİ NEDEN BU HAİNLERİ HİÇ ELEŞTİRMİYOR..MHPLİ KARDEŞLER GELİN OYLARİ BOLMEYELİM..HAİNLERİ BOLELİM..İNANİN DOĞRUSU BU..SOL HAİNLER BİR OLMUŞ MİLLETİN PARTİSİ...AKPYE...SALDİRİYORLAR...SEKSEN YİLDA YAPİLAMİYANLAR ON YİLDA YAPİLDİ...OZGURCE DİNİMİZİ YASİYORUZ..KORKMADAN BAYANLAR BASLARİNİ ORTUYOR...GÜÇLÜ TÜRKİYE,GÜÇLÜ ORDU...ANCAK GÜÇLÜ AKP SAYESİNDE OLUR...SOLCU BEYNAMAZLAR KONUŞUR...AKP YAPAR... 11 10 Yanıtla
  • antiakp: Tamam rizenin sorunu bitti havaalanı eksikti oda oldu tamam sorunlar bitti 9 8 Yanıtla
  • of: TAYYİP BAŞKANIN memleketine yakışır hayırlı olsun 11 3 Yanıtla
  • Vatandas: Dogudan aliyor karadenize yatiriyor... bizim koyunlarada yatirim yapiyoruz diyorlar... doguya niye yok...bu ranta son vermenin zamani gelmedi... oylar hdp ye.. 4 8 Yanıtla
  • Hakas: İş lazım rizeye. havaalanı Trabzon da zaten var 10 2 Yanıtla
  • Hakas: İş lazım rize ye. Trabzon da zaten havaalanı var 6 2 Yanıtla
  • FENA: Olacak olacak neler olacak. Ya bu baştaki adamlar yerli uçak diyor yerli tank diyor vs vs hangi Şehirde kuruldu da üretiliyor biri sorsun şunlara. ? 4 3 Yanıtla
  • deniz: Bide su ucaga binecegimiz parayi verse ya tayyip uni mezunuyuz issiz geziyoruz hangi parayla ucaga bincez 4 3 Yanıtla
  • Greenhill: Ulan angut..!?senin saydıklarının hepsi şuan yapılıyor zaten.?! Allah hepimizi,din kitap allah diye kandıranlardan korusun.!? 6 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement