Dünyaca Ünlü Ralli Dalyan'da - Son Dakika
Güncel

Dünyaca Ünlü Ralli Dalyan'da

Dünyaca Ünlü Ralli Dalyan\'da

90 takımın 252 araba ile katıldığı Allgau-Orient / Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi Dalyan'da yapıldı

22.05.2015 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Ortaca ilçesinde bulunan Dünyaca Ünlü Dalyan-İztuzu'da yapılan rallinin Dalyan-İztuzu startını Muğla Valisi Amir Çiçek, Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi Başkanı Nadir Serin, Rallinin Ana Sponsoru YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Bayram Akça, birlikte verdi.
Start öncesinde Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ve Ralli'nin Dalyan Organizatörü Ali Mürşit Yağmur, gazetecilere ralli hakkında açıklamalarda bulundu.

Hedef:12 Turizm

Ralliye katılan ekiplere hitaben bir hoş geldin konuşması yapan Muğla Valisi Amir Çiçek, şöyle konuştu:
"Öncelikle, bu rallinin Dalyan'da yapılması için ciddi emek hazırlayan sponsorlara teşekkür ediyorum. Muğla'da özellikle 12 ayın her ayında turizm etkinliğinin olması gerekir. Buna müsait bir il. İklimiyle coğrafyasıyla yapısıyla Bu nedenle şu anda biliyorsunuz bir ralli turizmi ortaya konuyor. Spor turizminin bir çeşididir. Özellikle de Muğla'da bu alternatif turizm açılarından birisi de spor turizmini ortaya çıkarıp uluslararası alana yaymaktır. Bu adı da çok önemli doğu batı dostluk rallisi sporu. Bu güzelim Dalyan'a Dalaman'a İztuzu'na ve bu civardaki bölgeye geldiler. Hem dostluklarını belirtiyorlar hem bölgeyi tanıyorlar. Hem de burada misafir edeceğiz. İşte turizmin büyük bir etkinliği işte bunun gibi daha alternatif turizm çeşitlerini Muğla'ya yerinde ve zamanında en uygun şekilde sağlayacağız. Bu organizasyonun burada olmasını sağlayan sponsorlara da teşekkür ederim. Çünkü Muğla için Türkiye için büyük bir hizmet yapıyorlar.

Gerçekten Türkiye'mizin Akdeniz'i ve Egesi'nin köşesinde bulunan bu güzelim coğrafyada turizmi düne göre daha iyiye doğru taşıyoruz. Dostluğu, kardeşliği oluşturuyoruz. Sadece Türkiye'de değil dünya ülkeleriyle ilgili şu anda ralli alnını gezerken hepsinden aldığım mesaj şudur: "Biz Türkiye'yi seviyoruz. Elbette bu gibi her organizasyonda biz geliriz" mesajını aldım bu da beni çok sevindirdi."

12 günde 7 bin kilometre

Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi Başkanı Nadir Serin ise Ralli'nin 12 gün önce Almanya'dan başladığını ve Dalyan'a ulaşıncaya kadar 7 bin kilometre yol kat ettiklerini anlatarak, "Muğla sınırlarına girinceye kadar 6 ülke geçtik. Ralliye 18 ülkeden 252 araç, 90 takım olmak üzere toplam 550 kişi katılıyor. Ekipte Alman gazetecilerde yer alıyor. Dalyan'dan sonra 5 bin kilometre daha giderek Ürdün'e ulaşacağız ve toplam 12 bin kilometre yol yapmış olacağız. Ralliye katılanların tamamı Dalyan'ın tarihi ve doğal güzelliklerine hayran kaldılar" dedi.

Dalyan'ın Tanıtımı Önemli

Rallinin startı öncesinde açıklama yapan Rallinin Ana Sponsoru YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç, şöyle konuştu:

"Dalyan, dünyanın en güzel yerlerinden birisi. Dalyan, turizm açısından olması gereken yerde değil. Adeta bir tarih ve doğa cenneti olan bölgenin tanıtımı çok önemli. Dalyan'ın istediğimiz noktaya gelmesi için çok çalışmamız lazım. Bu süreçte bölgede yapılacak olan etkinlikler çok önemli. Yoğun girişimlerimiz ve dostlarımızın da desteğiyle Allgau-Orient/ Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi'nin güzergâhına Dalyan'ı da aldırdık. Ralli dünya çapında bir üne sahip. Bugün Dalyan-İztuzu etabı yapılan rallinin Dalyan'ın ve bölgemizin tanıtımına önemli katkı sağlayacağını düşünüyorum.
Bölgemize 1 milyon İngiliz, 200 bin Rus ve 132 bin Alman turist geliyor. Bölgemize 15 yıl önce yaklaşık 200 bin Alman turist geliyormuş. Öncelikli hedefimiz 15 yıl önce bölgemize gelen Alman turistlerden daha fazla Alman'ı bölgemize getirmek olmalı. Almanların bölgemizi çok seveceğini düşünüyorum. Dalyan, bana göre geleceğin en önemli turizm alanlarından birisi olacak"

İztuzu'na Hayran Kaldılar

Dalyan merkezden verilen startın ardından ralliye katılan araçlar İztuzu yolunu takibe ederek Radar tepesine ulaştı ve tepeden Dünya Ünlü İztuzu Plajını görüntüledi.

Alman ve Türk gazetecilere Rallinin Dalyan-İztuzu etabı hakkında açıklamalarda bulunan yarışmacılar, Dalyan'a ve İztuzu'na hayran kaldıklarını ifade ederek, "Bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerine hayran kaldık. İlk fırsatta bölgeye tekrar tatil için geleceğiz" diye konuştular.

Ralli'nin Dalyan'daki Ana Sponsoru YDA Dalaman Havalimanı, Caria Royal, Club Alla Turca Dalyan , Muğla Valiliği, Muğla Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Ortaca Belediyesi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dünyaca Ünlü Ralli Dalyan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Didim'de Jandarma Operasyonu: 5 Şüpheli Uyuşturucuyla Yakalandı
    10:20 Didim'de Jandarma Operasyonu: 5 Şüpheli Uyuşturucuyla Yakalandı

    Aydın'ın Didim ilçesinde Jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, A.K., U.B., M.K., Y.Y. ve İ.A. isimli 5 şüpheli uyuşturucuyla yakalandı. Şüphelilerin üzerlerinde yapılan aramada 102 gram kokain ve 8 adet sentetik hap ele geçirildi. Şüphelilerin uyuşturucu madde kullandıkları sağlık kuruluşunda tespit edildi. Y.Y. ve İ.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Antalya'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları Coşkuyla Başladı
    10:17 Antalya'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları Coşkuyla Başladı

    Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, dünyanın dört bir yanından gelen çocukların Sevgi Korteji ve dans gösterileriyle renklendi.

  • Çanakkale'de feci kaza kamerada: Kontrolden çıkan araç taklalar attı, 1 ölü
    10:15 Çanakkale'de feci kaza kamerada: Kontrolden çıkan araç taklalar attı, 1 ölü

    Sürücüsünün hayatını kaybettiği taklalar atan aracın kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı. Çanakkale'de kontrolden çıkan araç taklalar atarak yol kenarına savruldu. Araç kullanılamaz hale gelirken, sürücüsü kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kaza anı ise bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

  • (ANKARA) Yolcu eşyası ve ilaçlara uygulanan vergi oranı yükseltildi
    10:14 (ANKARA) Yolcu eşyası ve ilaçlara uygulanan vergi oranı yükseltildi

    Cumhurbaşkanı Kararı ile her bir yolcu için kıymeti 150 avroyu geçmeyen eşya ile kıymeti 1500 avroyu geçmeyen ilacın Avrupa Birliği ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda uygulanan yüzde 18 vergi oranı yüzde 20'ye yükseltildi.

  • Bursa'da istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü, 2 kişi yaralandı
    10:13 Bursa'da istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü, 2 kişi yaralandı

    Bursa'nın Gemlik ilçesinde yoğun yağışın etkisiyle bir istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü. Olayda 2 kişi yaralandı ve 2 otomobil duvarın altında kaldı. İtfaiye, AFAD, sağlık ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. 2 bloktaki 36 dairede yaşayan vatandaşlar tahliye edildi.

  • İstanbul Valisi: Toprak kayması sonucu etkilenen evler boşaltıldı
    10:13 İstanbul Valisi: Toprak kayması sonucu etkilenen evler boşaltıldı

    İstanbul Valisi Davut Gül, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu etkilenen evlerin boşaltıldığını ve ev sahipleri ile kiracıların ayrıntılarının belirlenerek kalıcı olarak evlerine yerleştirileceğini açıkladı. Vali Gül, toprak kaymasının yaşandığı bölgenin riskli alan olarak ilan edildiğini ve kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

  • CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i Ziyaret Etti
    10:12 CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i Ziyaret Etti

    CHP'li belediye başkanları ve il yöneticileri, Genel Başkan Özgür Özel'in başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etti. Özel, Anıtkabir mozelesini çelenk koyup, saygı duruşunda bulunduktan sonra Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. İnönü'nün mezarını da ziyaret eden Özel, çelenk koydu.

  • Çin Halk Kurtuluş Ordusu Donanması 75. kuruluş yıldönümünü kutluyor
    10:09 Çin Halk Kurtuluş Ordusu Donanması 75. kuruluş yıldönümünü kutluyor

    Çin Halk Kurtuluş Ordusu Donanması, 75. kuruluş yıldönümünü kutlamak üzere bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Etkinlikler arasında ulusal bayrak çekme töreni, askeri müzik gösterisi ve temalı ışık gösterileri yer alıyor. Ayrıca donanma kışlaları ve gemileri halkın ziyaretine açık olacak. Ayrıca, donanma ile ilgili sanatsal eserlerden oluşan bir sergi düzenlenecek ve eğitim kampanyası yürütülecek.

  • Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün Anıtkabir'i Ziyaret Etti
    10:06 Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün Anıtkabir'i Ziyaret Etti

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 7'inci kez belediye başkanı seçilmesinin ardından Anıtkabir'i ziyaret etti. Akgün ve beraberindeki heyet, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu. Akgün, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayarak Cumhuriyet değerlerine olan inancını ifade etti.


Advertisement