Dünyaca Ünlü Barış ve Dostluk Rallisi Dalyan'da Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Dünyaca Ünlü Barış ve Dostluk Rallisi Dalyan'da Yapıldı

Dünyaca Ünlü Barış ve Dostluk Rallisi Dalyan\'da Yapıldı

Allgau-Orient Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi, Muğla’nın Ortaca ilçesinde Dalyan Mahallesi’nde 90 takımdan 252 aracın katılımıyla yapıldı.

22.05.2015 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Allgau-Orient Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi, Muğla'nın Ortaca ilçesinde Dalyan Mahallesi'nde 90 takımdan 252 aracın katılımıyla yapıldı.

Dünyada 10'uncusu yapılan Ralliye, 90 takım, 550 katılımcı, 252 araba ile katılıyor. 12 bin kilometreyi kapsayan ve otoyol veya GPS olmaksızın yapılan Allgau-Orient/ Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi son 9 senede dünyanın en önemli rallileri arasında yer alıyor.

Allgau-Orient/ Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi'nin Dalyan-İztuzu etabı yapıldı. Muğla'nın Ortaca ilçesinde bulunan Dünyaca Ünlü Dalyan-İztuzu'da yapılan rallinin Dalyan-İztuzu startını Muğla Valisi Amir Çiçek, Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi Başkanı Nadir Serin, Rallinin Ana Sponsoru YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Prof.Dr.Yardımcısı Bayram Akça, birlikte verdi. Verilen stardan önce Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Dostluk ve Barış Rallisi Başkanı Nadir Serin ve Muğla-Dalyan Ralli Organizatörü Ali Müfit Yağmur kısa birer konuşma yaptı.

Ralliye katılan ekiplere hitaben bir hoş geldin konuşması yapan Muğla Valisi Amir Çiçek, şöyle konuştu: "Öncelikle, bu rallinin Dalyan'da yapılması için ciddi emek hazırlayan sponsorlara teşekkür ediyorum. Muğla'da özellikle 12 ayın her ayında turizm etkinliğinin olması gerekir. Buna müsait bir il. İklimiyle coğrafyasıyla yapısıyla Bu nedenle şu anda biliyorsunuz bir ralli turizmi ortaya konuyor. Spor turizminin bir çeşididir. Özellikle de Muğla'da bu alternatif turizm açılarından birisi de spor turizmini ortaya çıkarıp uluslararası alana yaymaktır. Bu adı da çok önemli doğu batı dostluk rallisi sporu. Bu güzelim Dalyan'a Dalaman'a İztuzu'na ve bu civardaki bölgeye geldiler. Hem dostluklarını belirtiyorlar hem bölgeyi tanıyorlar. Hem de burada misafir edeceğiz. İşte turizmin büyük bir etkinliği işte bunun gibi daha alternatif turizm çeşitlerini Muğla'ya yerinde ve zamanında en uygun şekilde sağlayacağız. Bu organizasyonun burada olmasını sağlayan sponsorlara da teşekkür ederim. Çünkü Muğla için Türkiye için büyük bir hizmet yapıyorlar. Gerçekten Türkiye'mizin Akdeniz'i ve Egesi'nin köşesinde bulunan bu güzelim coğrafyada turizmi düne göre daha iyiye doğru taşıyoruz. Dostluğu, kardeşliği oluşturuyoruz. Sadece Türkiye'de değil dünya ülkeleriyle ilgili şu anda ralli alnını gezerken hepsinden aldığım mesaj şudur. 'Biz Türkiye'yi seviyoruz. Elbette bu gibi her organizasyonda biz geliriz' mesajını aldım bu da beni çok sevindirdi"

12 GÜNDE 7 BİN KİLOMETRE

Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi Başkanı Nadir Serin ise, Ralli'nin 12 gün önce Almanya'dan başladığını ve Dalyan'a ulaşıncaya kadar 7 bin kilometre yol kat ettiklerini anlatarak, "Muğla sınırlarına girinceye kadar 6 ülke geçtik. Ralliye 18 ülkeden 252 araç, 90 takım olmak üzere toplam 550 kişi katılıyor. Ekipte Alman gazetecilerde yer alıyor. Dalyan'dan sonra 5 bin kilometre daha giderek Ürdün'e ulaşacağız ve toplam 12 bin kilometre yol yapmış olacağız. Ralliye katılanların tamamı Dalyan'ın tarihi ve doğal güzelliklerine hayran kaldılar" dedi.

DALYAN'IN TANITIMI ÖNEMLİ

Rallinin startı öncesinde açıklama yapan Rallinin Ana Sponsoru YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç, şöyle konuştu: "Dalyan, dünyanın en güzel yerlerinden birisi. Dalyan, turizm açısından olması gereken yerde değil. Adeta bir tarih ve doğa cenneti olan bölgenin tanıtımı çok önemli. Dalyan'ın istediğimiz noktaya gelmesi için çok çalışmamız lazım. Bu süreçte bölgede yapılacak olan etkinlikler çok önemli. Yoğun girişimlerimiz ve dostlarımızın da desteğiyle Allgau-Orient/ Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi'nin güzergahına Dalyan'ı da aldırdık. Ralli dünya çapında bir üne sahip. Bugün Dalyan-İztuzu etabı yapılan rallinin Dalyan'ın ve bölgemizin tanıtımına önemli katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bölgemize 1 milyon İngiliz, 200 bin Rus ve 132 bin Alman turist geliyor. Bölgemize 15 yıl önce yaklaşık 200 bin Alman turist geliyormuş. Öncelikli hedefimiz 15 yıl önce bölgemize gelen Alman turistlerden daha fazla Alman'ı bölgemize getirmek olmalı. Almanların bölgemizi çok seveceğini düşünüyorum. Dalyan, bana göre geleceğin en önemli turizm alanlarından birisi olacak"

İZTUZU'NA HAYRAN KALDILAR

Dalyan merkezden verilen startın ardından ralliye katılan araçlar İztuzu yolunu takibe ederek Radar tepesine ulaştı ve tepeden Dünya Ünlü İztuzu Plajını görüntüledi. Ralli'nin Dalyan'daki Ana Sponsoru YDA Dalaman Havalimanı, Caria Royal, Club Alla Turca Dalyan, Muğla Valiliği, Muğla Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Ortaca Belediyesi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dünyaca Ünlü Barış ve Dostluk Rallisi Dalyan'da Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement