Dünya Kadınlar Günü Mamak'ta Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Dünya Kadınlar Günü Mamak'ta Coşkuyla Kutlandı

Dünya Kadınlar Günü Mamak\'ta Coşkuyla Kutlandı

Mamak Belediyesi, Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde "Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla program düzenledi.

09.03.2013 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mamak Belediyesi, Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde "Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla program düzenledi.

Programa AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, Tobaş Başkanı Ercan Kınacı, Meclis Başkanvekili Erdal Ak, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, Mamak Dayanışma Merkezi Koordinatörü Zeliha Akgül, birim müdürleri ve Mamaklı kadınlar katıldı. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği programda, Mamak Belediyesi aile merkezlerinin düzenlediği "Evlilik ve Kadın" konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenler de ödüllerini aldı.

Kadınlara gereken önemin ve değerin yalnızca 8 Mart tarihiyle sınırlandırılmaması gerektiğini kaydeden Akgül, "Kadınlarımız 365 günün sadece bir günü değil, her zaman hatırlanmalıdır. Başta annelerimiz olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum" diye konuştu.

Program dolayısıyla duygulu anlar yaşadığını kaydeden AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek ise, "Geleceğimizin inşasındaki en büyük etken olan annelerimizin ellerinden öpüyorum. Bu tür etkinliklerde rahmetli annem gelir hep aklıma ve duygulanırım" dedi.

Mamak Belediyesi aile merkezlerinden de övgüyle bahseden İpek, "Mamak Belediyesi'nin bir hizmeti olan aile merkezlerinden faydalanan kadınlar yine Mamak Belediyesi'nin hayata geçirdiği Kongre Merkezi'nde etkinlik düzenliyor. Belediye Başkanımıza da hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Slayt gösterisiyle başlayan etkinlikte, Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu tarafından kadınlarla nasıl iletişim kurulması gerektiğini anlatan "Bükçe Dili" adlı oyun sahnelendi. Mamaklı kadınları bir araya getiren programda Mamak Belediyesi ile merkezilerinin düzenlediği "Evlilik ve Kadın" konulu şiir ve kompozisyon yarışmasının ödül töreni de gerçekleşti. Birinciye laptop, ikinciye fotoğraf makinesi ve üçüncüye de cep telefonu verilen yarışmada şiir dalında Tenzile Erdoğan Aile Merkezi'nden Nilay Çavuş, kompozisyon dalında da Yeşilbayır Aile Merkezi'nden Didem Yüksel birinci oldu. Birincilere ödüllerini AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek ve Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül verdi. Program, Mamak Belediyesi Konservatuarı Türk Halk Müziği Bölüm Başkanı Bircan Pullukçuoğlu'nun seslendirdiği birbirinden güzel parçalarla son buldu.

Mamak'ta yaşayan kadınların sosyal, kültürel ve mesleki gelişimini sağlamak adına aile merkezlerini hizmete açtıklarını kaydeden Akgül, " Ahmet Yesevi, Lahika Akbilek, Kutludüğün, Lalahan, Başak, Yeşilbayır, Tenzile Erdoğan, Nene Hatun aile merkezlerimiz hem mimari özellikleriyle bölgemize farklı bir görsellik katıyor hem de sosyal yaşam merkezleri olarak hizmet veriyor. General Zeki Doğan ve Abidinpaşa mahallelerimizde de aile merkezlerimizin yapımı devam ediyor" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dünya Kadınlar Günü Mamak'ta Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement