Dünya Ekonomik Forumu - Son Dakika
Ekonomi

Dünya Ekonomik Forumu

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye'de Beşşar Esed'in kendi halkına silah kullanarak tarihteki en büyük insani krizlerden birinin ortaya çıkmasına neden olduğunu söyledi.

22.01.2016 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye'de Beşşar Esed'in kendi halkına silah kullanarak tarihteki en büyük insani krizlerden birinin ortaya çıkmasına neden olduğunu söyledi.

İsviçre'nin Davos kasabasında 46'ncısı düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu (WEF) kapsamında özel oturumda konuşan Kerry, Suriye'deki krize ilişkin, "Esed halkına barbarca karşılık vererek zamanımızın en büyük insani krize neden oldu. Bunu uzun yıllardır yasak olan bir kitle imha silahı ile yaptı; gaz" ifadelerini kullandı.

Kerry konuşmasında Rusya'ya uygulanan yaptırımların, Minsk barış protokolüne uyulması halinde kaldırılabileceğini belirtti.

Kerry, "Her iki tarafta da problemin çözümü için iyi niyetli bir şekilde meşru bir istek oluşursa, Minsk anlaşmalarını uygulayanların, önümüzdeki aylarda uygun bir şekilde yaptırımların kaldırıldığı bir noktaya gelmesi mümkün" şeklinde konuştu.

Kerry konuşmasında terör örgütü DAEŞ'e karşı mücadelenin uluslararası koalisyon çerçevesinde devam ettiğine değinerek, "16 ay önce bir araya gelen koalisyon yaklaşık 10 bin hava saldırısı gerçekleştirdi. Koalisyonun hava kuvvetlerinin birlikteliğinin, ne kadar etkili olduğunu gösterdik" dedi.

Uluslararası koalisyonu DAEŞ'e karşı mücadelede yerel unsurlarla işbirliği yapıldığını, örgütün finans kaynaklarının kesilmesi için yoğun şekilde çalıştıklarını anlatan Kerry, DAEŞ'e karşı mücadelede önemli kazanımlar elde edildiğini, örgütün finasman kanallarının engellenmesiyle, örgüttekilere yapılan ödemelerin yüzde 50 oranında azaldığını vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Dünya Ekonomik Forumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement