Dünya Çocukları Karşıyaka'da Buluşacak - Son Dakika
Güncel

Dünya Çocukları Karşıyaka'da Buluşacak

Karşıyaka Belediyesi tarafından organize edilen Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği, bu yıl 23'üncü kez dünya çocuklarını ağırlayacak.

17.04.2015 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

19- 24 Nisan tarihleri arasında yapılacak şenliğe 10 yabancı ülkeden ve Türkiye'nin farklı illerinden 143 çocuk katılacak. Dünya çocuklarının barış, dostluk ve sevgide buluşacağı şenlik boyunca Karşıyaka'nın farklı noktalarında onlarca gösteri sunulacak. Başkan Akpınar "Herkesi bu coşkuya ortak olmaya davet ediyorum" dedi.

EGELİ ÇOCUKLAR DA KATILACAK

TRT'den sonra en uzun soluklu 'Çocuk Şenliği' olma özelliğine sahip 'Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği'nin bu yılki yabancı misafirleri 19 Nisan'da İzmir'e gelecek. Arnavutluk, Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Makedonya, Moldova, Sırbistan ve Rusya'dan 113; Türkiye'nin farkı illerinden 30 çocuğun konuk olacağı şenliğe Karşıyaka'daki okullar da katılacak. Sırbistan ilk kez şenlikte yer alacak. Bu yıl ayrıca ilk kez Ege Bölgesi illerinden çocuklar da şenlikte yer alarak coşkuya ortak olacak. Gelecek yıllarda Anadolu'nun farklı bölgelerinden öğrenciler şenliğe dahil edilecek.

RENKLİ GÖSTERİLER

Şenlik kapsamında tüm grupların yöresel kıyafetleriyle katılacağı kortej yürüyüşü, 20 Nisan Pazartesi günü saat 17.30'da Karşıyaka Çarşı'da gerçekleştirilecek. Saat 18.00'de İskele önünde açılış töreni ve çeşitli gösteriler yapılacak, ardından da Bostanlı Güzel Sanatlar Parkı'nda açılış resepsiyonu düzenlenecek. Ertesi gün konuk çocuklara müzeler ve ören yerleri gezdirilecek. 23 Nisan günü ise heyecan ve coşku zirveye çıkacak. Final gösterileri saat 14.30'da, Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleşecek. Misafir çocuklar  24 Nisan'da Karşıyaka'dan ayrılacak.

"DAVETLİSİNİZ"

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Dünyada savaş sırasında açılarak, bir ülkenin kaderini değiştiren başka bir meclis yoktur. Bu kutlu günü çocuklara armağan eden bir lider ise ancak bizlere nasip olmuştur. Bizler o liderin çizdiği yolda ilerlemeye, çocuklarımızı vatan sevgisi ile büyütmeye ve 'Yurtta Barış Dünyada Barış' ilkesine inanarak, dünya kültürlerini kentimizde yaşatmaya devam edeceğiz. Diğer yıllardan farklı olarak, şenliğimize Egeli çocukları da dahil ettik. Farklı illerden 30'un üzerinde evladımızı da ağırlayacağız. Bu uygulamamızı her yıl genişleteceğiz ve Anadolu kültürünü de Karşıyakamıza getireceğiz. Tüm İzmir'i, coşkulu ve heyecan dolu etkinliklerimize bekliyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dünya Çocukları Karşıyaka'da Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement