Dünya Belediyeleri Adana Buluşması - Son Dakika
Güncel

Dünya Belediyeleri Adana Buluşması

Dünya Belediyeleri Adana Buluşması

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı, MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı ile 'Akıllı Şehirler İnovasyon Zirvesi' Adana'da başladı.

19.12.2014 14:27  Güncelleme: 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG)- Middle East and West Asia Section (MEWA) Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı ile 'Akıllı Şehirler İnovasyon Zirvesi' Adana'da başladı.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapılan ve 2 gün sürecek olan toplantıya; Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman, UCLG Dünya Teşkilatı Başkanı, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, UCLG-MEWA Eş-Başkanı, Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği Eş-Başkanı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile 26 ülkeden 200 belediye başkanı ve meclis üyesi katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Adana Valisi Mustafa Büyük, yapılan zirve ve toplantının yaşanabilir kentler yapabilmek için öncülük edeceğine inandığını söyledi. Büyük, "Akıllı şehirler alt ve üst yapısı çözümlenmiş, baş döndürücü hızla gelişen teknoloji ve çok geniş bir yelpazede insanların sorunsuz yaşadığı şehirlerdir. İnovasyon kavaramı ise geleceği inşa etmek olarak tanımlanabilir. Bunlar daha yaşanabilir bir kentin pusulasıdır" dedi.

TOPBAŞ: YÖNETİM DEĞİŞİMLERİ YERELDEN GENEL OLMALIDIR

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Kadir Topbaş ise tüm dünyada değişimlerin yerelden genele doğru olduğunu söyledi. Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Halka en çabuk temas eden yerel yönetimlerdir. Yönetim değişimleri yerelden başlayıp tepeye doğru olmalıdır. UCLG teşkilatı olarak dünyada etkin bir rol oynuyoruz. Birleşmiş Milletler başta olmak üzere Avrupa Birliği'ne artık tavır koyan sözü dinlenir hale geldik. UCLG-MEWA olarak yerel gücümüzü ne kadar güçlendirirsek insanlara o kadar katkı sunarız. Eskiden şehirlerin yarışından bahsedilirdi. Ama artık o da bitti. Odak şehirler, yani özelliği olan şehirler var. İnsanlara orada olma arzusu hissettirecek şehirler var. Şimdi şehirler, odak şehirler haline geliyor. Şehirlerdeki yaşam kalitesini düzeltmek, insanların yaşamlarını umutlarını ve geleceğini oluşturabilmek için teknolojinin verdiği imkanları da kullanmak gerekiyor."

KIŞANAK DAYANIŞMA İSTEDİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı HDP'li Gültan Kışanak ise yerel yönetimlerin güçlenmesinin demokrasi için çok önemli olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Hayat yerelde başlıyor, yerelde bitiyor. Sorunlarımızı yerelde çözmenin daha doğru olduğuna inanıyorum. Bölge teşkilatının güçlenmesinin doğru olduğunu buradan ifade etmek istiyorum. Yerel yönetimlerin güçlenmesi demokrasi ve kalkınma açısından çok önemli. Bu konuda Avrupa'nın da özerklikle ilgili çalışması var. Bence bu çok önemlidir. Genel siyasette yer alan bir insan olarak diyorum ki, bizler yerelde hayata dokunuyoruz. Değiştirme şansımız çok daha fazla. Özellikle Ortadoğu coğrafyasının da kentlerimiz yerle bir oldu. İnsanlar göçe zorlandı. Milyonlarca insan yeri ve yurdundan edilmiş, göçmen olarak yaşıyorlar. Ürdün'de, Irak'ta Türkiye'de milyonlarca insan göçmen durumunda. Bizler yerel yönetimler olarak bu göç dalgasına tanıklık eden ve bu yarayı sarmaya çalışırken zor günler geçiriyoruz. Yerel yöneticiler olarak bölgemizde barışı inşa edebilmek için kentlerimizi bir araya getirip yaraları birlikte sarmalıyız. Kobani ve Gazze'nin yaralarını birlikte sarabilirsek bu coğrafyada ki tüm insanları özgürlük ve mutluluk getirirsek başarılı oluruz."

SÖZLÜ: KAMU HİZMETÇİSİYİZ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise akıllı kent kavramının uzun vadeli bir hedef olduğunu belirterek, "Akıllı şehirler kavramı bizim için hizmetlerin akıllandırılması olarak adlandırılması aslında daha doğru olacaktır. Uzun vadede bir hedef olarak mutlaka ön plana alınmalıdır. Bizler belediyecilik olarak hizmet sektörünün en büyük emekçileriyiz, kamu hizmetçisiyiz"dedi.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından toplantıya katılan belediye başkanları, birbirine hediye verip toplu fotoğraf çektirdi. Akıllı Şehirler ve İnovasyon Zirvesi başlığıyla 2 gün sürecek olan toplantıda Akıllı Şehirlerde Aydınlatma Uygulamaları, Akıllı Çevre ve Yenilenebilir Enerji, E Belediyecilik, Yerel Yönetimlerde Şeffaflık ve Hesap Verebilirlik, Akıllı İletişim Teknolojileri, Akıllı Trafik Sistemleri, Coğrafi Bilgi Sistemlerinin Kullanımı ve Yerel Yönetimlerde Yenilikçi Uygulamalar konuları değerlendirildi. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dünya Belediyeleri Adana Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ümraniye'de pompalı tüfek ile havaya ateş açan şahıs yakalandı
    11:00 Ümraniye'de pompalı tüfek ile havaya ateş açan şahıs yakalandı

    Ümraniye'de sokak ortasında otomobilin arka koltuğundan aldığı pompalı tüfek ile havaya ateş açan şahıs polis tarafından yakalandı. Şahsın 4 suç kaydı olduğu tespit edildi. Ümraniye Asayiş Büro Amirliği ekipleri, olayın görüntülerinden şahsın kimliğini belirleyerek gözaltına aldı.

  • Yusufeli'de Belediye Seçimlerini CHP Kazandı
    11:00 Yusufeli'de Belediye Seçimlerini CHP Kazandı

    Türkiye'nin en büyük barajının yapıldığı Yusufeli'nde yapılan ilk belediye seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi birinci oldu. AK Parti'nin kaybetmesi tepki oyuyla ilişkilendirildi.

  • Gemlik'te Yağmur Sonucu İstinat Duvarı Çöktü: 2 Yaralı, 2 Araç Hasar Gördü
    10:59 Gemlik'te Yağmur Sonucu İstinat Duvarı Çöktü: 2 Yaralı, 2 Araç Hasar Gördü

    Bursa'nın Gemlik ilçesinde yoğun yağışın etkisiyle bir istinat duvarı çöktü. Olayda 2 apartman hasar gördü, 2 kişi yaralandı ve 2 araç duvarın altında kaldı. Dron görüntüleri olayın büyüklüğünü ortaya koydu. Yetkililer, inceleme yapmak ve zararı gidermek için çalışmalara başladı.

  • Malatya'da Turizm Haftası Etkinlikleri: Dünya Mutfakları Yemek Yarışması
    10:59 Malatya'da Turizm Haftası Etkinlikleri: Dünya Mutfakları Yemek Yarışması

    Malatya'da Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde öğrenciler arasında 'Dünya Mutfakları Yemek Yarışması' düzenlendi. Yarışmanın sonuçları açıklandı ve dereceye girenler ödüllendirildi.

  • Cemevlerinin aydınlatma giderleri Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından karşılanacak
    10:58 Cemevlerinin aydınlatma giderleri Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından karşılanacak

    Kültür ve Turizm Bakanlığı, Cemevlerinin aydınlatma giderlerini karşılamak için yeni bir yönetmelik yayımladı. Yönetmelikte, aydınlatma giderlerinin ödenmesi için ilgili cemevinin il kültür ve turizm müdürlüğüne yazılı talepte bulunması gerektiği belirtildi. Ayrıca, ticari amaçla kullanılan bölümlerin aydınlatma giderleri bakanlık tarafından ödenmeyecek ve ödenmesi gereken her türlü bedel abone tarafından ödenecek.

  • Kırklareli'nde Tarihi Binada Çıkan Yangına Ekiplerin Müdahalesi Sürüyor
    10:58 Kırklareli'nde Tarihi Binada Çıkan Yangına Ekiplerin Müdahalesi Sürüyor

    Kırklareli'nde Karakaş Mahallesi'nde bulunan 2 katlı tarihi binada çıkan yangına itfaiye, sağlık ve polis ekipleri müdahale ediyor. Yangın sırasında binanın yanındaki apartman tahliye edildi. Kırklareli Valisi, Belediye Başkanı ve İl Jandarma Komutanı da olay yerine gelerek ekiplerin çalışmalarını takip ediyor.

  • 2023-2024 Fehmi Kuş U13 Ligi Fikstürü Çekildi
    10:58 2023-2024 Fehmi Kuş U13 Ligi Fikstürü Çekildi

    2023-2024 futbol sezonu Fehmi Kuş U13 Ligi fikstürü çekildi. U13 Ligi 27-28 Nisan 2024 tarihinde başlayacak.

  • Ümraniye'de Pompalı Tüfekle Havaya Ateş Açan Şahıs Yakalandı
    10:56 Ümraniye'de Pompalı Tüfekle Havaya Ateş Açan Şahıs Yakalandı

    Ümraniye'de sokak ortasında otomobilin arka koltuğundan aldığı pompalı tüfek ile havaya ateş açan şahıs polis tarafından yakalandı. Şahsın 4 suç kaydı olduğu tespit edildi. Olayın görüntüleri cep telefonu kamerasına yansıdı.

  • CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i Ziyaret Etti
    10:56 CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i Ziyaret Etti

    CHP'li belediye başkanları, il ve parti yöneticileri, Genel Başkan Özgür Özel'in başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etti. Özel, Anıtkabir Özel Defteri'ne, "Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının ilk seçimlerinde, kurduğunuz ve bizlere emanet ettiğiniz partimizi, ilkelerinizden sapmadan, gösterdiğiniz rotadan milim şaşmadan birinci parti yaptık. Şimdi iki büyük eserinizden biri olan partimizi iktidar yapmak ve diğer büyük eseriniz Türkiye Cumhuriyeti'ni muasır medeniyetler seviyesine ve hak ettiği yere çıkarmak için daha çok çalışacağız" diye yazdı.


Advertisement