DSP Genel Başkanı Masum Türker Bgc'yi Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

DSP Genel Başkanı Masum Türker Bgc'yi Ziyaret Etti

DSP Genel Başkanı Masum Türker Bgc\'yi Ziyaret Etti

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Masum Türker, Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı’yı Ataevlerdeki BGC merkezinde ziyaret etti.

18.10.2015 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Masum Türker, Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı'yı Ataevlerdeki BGC merkezinde ziyaret etti.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Bursa Gazeteciler Cemiyetini (BGC) ziyaret etti. Ziyarette Güneş Gazetesi murahhas üyeliği, Yeni Yüzyıl yazarlığı ve Nokta Dergisi genel yayın yönetmenliği görevleri sırasında yaşadığı gazetecilik anılarını anlatan DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Çalıştığım dönemde basında çok seslilik vardı. Sadece basın kuruluşları arasında değil, aynı basın kuruluşunun içinde bile çok seslilik vardı. Basın kuruluşları sahibinin sesi değil, toplumun sesi olmayı başarabiliyorlardı. Bu niteliğimizi kaybetmeye başladıkça sorunlar da başladı" dedi.

İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olduğunu, ancak siyasal yaşamı boyunca ekonomistliğinden çok gazeteciliğinin ön planda olduğunu anlatan Türker, DSP'nin önümüzdeki milletvekili seçimlerine güçlü bir kadro ile girdiğini ifade ederek, "İddialıyız. Türkiye'nin geleceğinin doğru şekillendirilmesi için DSP'ye ihtiyaç var. İşçinin, memurun, köylünün ve işsizin haklarını savunmak için varız" diye konuştu.

Ziyaretten memnunluk duyduğunu ifade eden BGC Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı da, gazeteciliğin, eskiden olduğu gibi itibarlı bir meslek olması için yoğun çaba harcadığını ifade etti.

Mesleki sorunların çözümü amacıyla Türkiye genelinde 91 gazeteciler cemiyeti ve basın meslek örgütünün üye olduğu 8 federasyonun birleşmesiyle Gazeteciler Konfederasyonu'nun kurulduğunu anlatan Nuri Kolaylı, "Basının sorunlarına, Türkiye genelinde örnek bir dayanışma sergilenerek çözüm bulunması ana hedefiyle Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'nu kurduk. Geçtiğimiz yıl yapılan ilk Genel Kurul Toplantısında, Genel Başkanlığa seçildim. Şimdi bütün gücümüzle basının erozyona uğrayan saygınlığını yeniden kazanması için çalışıyoruz" dedi.

Konuşmasında sektörde yaşanan sorunlara da değinen Kolaylı, Türk Ceza Kanunu'nun ve Terörle Mücadele Kanunu'nun bazı maddelerinin ifade özgürlüğünü kısıtlayan hükümler içerdiğine dikkat çekerek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Meslektaşlarımız yazdıkları yazılar, yorumlar ve haberler nedeniyle yargılanmaktadır. Bu durumun sona erdirilmesi ve basın özgürlüğünün gerçek anlamda sağlanması gerekmektedir. Bu gereklilik, Bursa Gazeteciler Cemiyeti'mizin ve Gazeteciler Konfederasyonumuzun önceliği oldu. Olmaya da devam ediyor."

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'nun bütün Türkiye'yi kapsayan yapısı ile umut veren bir örgütlenme olduğunu söyleyen Masum Türker, "Anlattıklarınız çok etkileyici. Basın meslek örgütlenmesinde Anadolu ve Trakya'yı kapsayan yeni yapılanmanız, basının geleceğine umutla bakmamızı sağlıyor" diye konuştu.

Demokratik Sol Parti Bursa il yöneticileri ile Bursa Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sinan Tunç'un da yer aldığı ziyaret yaklaşık bir saat sürdü. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel DSP Genel Başkanı Masum Türker Bgc'yi Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement