Dr. Müezzinoğlu Edirne'de Gazetecilerle Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Dr. Müezzinoğlu Edirne'de Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Dr. Müezzinoğlu Edirne\'de Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu Edirne'de ve ilçelerinde selden zarar gören yerleri ziyaret ederek, akşam saatlerinde de halkla birlikte iftarını açtı.

19.07.2014 08:24  Güncelleme: 08:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu Edirne'de ve ilçelerinde selden zarar gören yerleri ziyaret ederek, akşam saatlerinde de halkla birlikte iftarını açtı.

Edirne Merkez Abdurrahman Mahallesi'nde düzenlenen iftara katılan Bakan Dr. Müezzinoğlu masaları tek tek gezerek mahalle halkı ile bir araya geldi ve halkı kırmayarak, bol bol fotoğraf çektirdi.

Mahalle iftarının ardından Aslanlı Bahçe'de Edirne Ticaret Borsası iftarına katılan Bakan Dr. Mehmet Müezzinoğlu burada borsa üyeleriyle bir arada bulundu. Bakan Müezzinoğlu borsanın iftar programında yaptığı konuşmada ülke gündeminde olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinerek, "Burada milletçe yapabileceğimiz en güzel ve en önemli hadise, milletin iradesinin korunması, milletin iradesinin güçlü temsilin sağlanmasıdır" dedi. Vali Dursun Ali Şahin ise yine Ramazanlarda böyle birlikte olunması dileklerinde bulunarak, herkese iyi bayramlar temennisinde bulundu. Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk, Sahip oldukları borsanın ülkenin en eski ve en işlevsel 4 borsasından bir tanesi olduğunu belirterek, çalışmalarının büyük bir hızla devam edeceğinin söyledi.

"SELDEN ZARAR GÖREN YERLERİN RAPORLARINI İLGİLİ BAKANLIKLARA GÖTÜRECEĞİZ"

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu son olarak günün değerlendirmesini Polis Bahçesinde basın mensuplarıyla bir araya gelerek yaptı. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda gün boyu sel bölgesinde yaptığı ziyaretler kapsamında ilgili bakanlara götürerek çözeceğimiz alanlar var. O tespitleri de valimizin başkanlığındaki ekipler netleştiriyor. İnşallah o raporları da ilgili bakanlarımıza bizzat götürerek, Pazartesi bakanlar kurulunun ilgilendiren bir durum olursa hazırlıkları yaparak götüreceğiz" dedi.

"KARADENİZLİ DEĞİLİZ AMA BU BİZE DERS OLSUN"

Dere yataklarının yakınına yapılan konutlarla ilgili olarak ta Bakan Dr. Müezzinoğlu, biraz da istismarı kendimize iğneyi batırarak düzeltmemiz gerektiğine inanıyorum. Burada yerel yöneticisi, merkezi iktidarı, kural koyucusu, idaresi, kimin ne yaptığından ziyade yapmamız gereken doğruları kararlı bir şekilde yapmamız gerekir. İnşallah bunlar da Karadenizli değiliz ama 'Habu bize ders olsun'" şeklinde nitelendirdi.

"ÇAKMAK BARAJINA FELAKET GÖZÜYLE BAKMAK YANLIŞ"

Çakmak Barajının köy halkına yaptığı zararlar konusunda Bakan Dr. Müezzinoğlu, Çakmak Barajına felaket gözüyle bakmak yanlış, çakmak Barajı en kısa zamanda o bölge insanının en kısa zamanda zenginlik katacak. Ama kapakları otomatik kapanma veya açılma tamamlanmadığı için hızlı su geldiğinde de hadi git bakalım şu kapakları kapat demenin hayati tehlikesi söz konusu. İnşaat dönemlerinde bu sorunlar olu. Ama bu yağışlar ve bu sel de Çakmak Barajı'nın bölgeye faydası olmuştur, zararı olmamıştır" diye konuştu.

"UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEYİ TÜTÜNLE YAPTIĞIMIZ GİBİ TOPYEKÜN BİR MÜCADELE GEREKİR"

Uyuşturucu ile mücadelede yaptıkları çalışmalar sorusuna bakan Müezzinoğlu, ilgili 6 bakanlık ve TBMM sağlık komisyonu başkanımız toplandık. İlk değerlendirmemiz bir defa uyuşturucu ile mücadeleyi tütünle yaptığımız gibi top yekün bir mücadele yapmamız lazım. Yani A'dan Z'ye her boyutu ile değerlendirilmiş, bunu iktidarı, muhalefeti, yasal düzenlemesi, kamu oyu algısı, yerel yönetimler, sivil tolum örgütleri, bütün bunlar nerede yasal düzenleme gerekiyor, nerede koruyucu tedbirleri artırmamız gerekiyor. Nerede önleyici tedbirleri milli eğitim, okul aile birlikleri ile bütün bunları önümüzdeki bir ay içinde netleştireceğiz" dedi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dr. Müezzinoğlu Edirne'de Gazetecilerle Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement