DP Genel Başkanı Uysal: "Önce Rusya Ermenilerden Özür Dilesin" - Son Dakika
Politika

DP Genel Başkanı Uysal: "Önce Rusya Ermenilerden Özür Dilesin"

DP Genel Başkanı Uysal: "Önce Rusya Ermenilerden Özür Dilesin"

Demokrat Parti (DP) Beşiktaş’ta düzenlediği programla, milletvekili adaylarını tanıttı.

26.04.2015 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokrat Parti (DP) Beşiktaş'ta düzenlediği programla, milletvekili adaylarını tanıttı. Konuşmasında Ermeni soykırımı iddiaları üzerinden Rusya'yı eleştiren DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Putin kendi tarihine baksın. Özür dileyecekse önce Osmanlı'nın sadık tebaası olan Ermenileri çeteciliğe sevk eden o günün Rusya'sı adına Ermenilerden ve bu milleten tarih adına özür dilesin" ifadelerini kullandı.

Demokrat Parti (DP), 25'inci dönem milletvekili genel seçimleri kapsamında Beşiktaş Akatlar Kültür Merkezi'nde milletvekili adaylarını tanıttı. Toplantıda ilk olarak salona giren DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, kendisini karşılayan ve alkışlayan partililerle tokalaşarak, selamlaştı. Ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra kürsüye gelen DP Genel Başkan Yardımcısı Nuri Efe, Türkiye kritik bir dönemden geçtiğini ifade ederek, "Gün büyük düşünme günü, ülkemiz ve milletimiz adına tarihi yol ayrımındayız. ya derlenip toparlanıp ülkemizin kaderine el koyacağız ya da küresel karanlığın dehlizinde kaybolacağız. Ben burada bulunan ve bulunmayan demokratları, ülkemizin kaderine el koymadan sorumluluk almaya el koymalarını istiyorum. Gelin hep beraber el ele vererek ayağa kalkalım. Çünkü küçük sularda boğulmak bize yakışmaz. Kıratı yeniden ayağa kaldıralım sürelim yayla boyu. Çünkü biz bu ülkenin aydınlığıyız dağıtalım karanlığını bunun için var olmalıyız, bunun dışındakiler teferruattır" dedi.

Efe, "Son 13 yıldır misyonumuz, hareketimiz mecliste ve siyasette yok. Millet, meclis ne duruma düştü. Ben buradan Türkiye'deki demokratlara sesleniyorum. Diğer partilerin çeşmesinden su içen ne kadar Demokrat Partili varsa hepsine sesleniyorum. Gelin hep beraber el el vererek tekrar küllerimizden koy ateşi çıkararak, yeniden adaleti tesis edelim. Yeniden büyük Türkiye'ye koşalım. Hz. Mevlana'nın dediği gibi, 'Dün dünde kaldı cancağızım yeni şeyler söylemek lazım'" ifadelerini kullandı.

Nuri Efe'nin ardından kürsüye gelen DP Genel Başkanı Gültekin Uysal ise, "Bugün deyimi yerindeyse baharın geldiği, cemrelerin suya toprağa düştüğü, yeniden milletin gönlüne düşebilmenin adımlarını attığımız gündeyiz. Yeniden 'Vira Bismillah' dediğimiz gündeyiz. İmanlarımızı tazelercesine, maziye emanet ettiğimiz idealleri yarına taşımak adına adım attığımız gündeyiz. Böyle bir günde tarihin huzurunda bulunduğumuz sorumluluğa, burada büyük milletin temsil yetkisini büyük milletin temsil yetkisini bizlere veren ve bahsettiği değerleri hizmetleri, yarınlara dair yeni nesil Demokrat Parti diyerek, yeni nesil adalet, demokratik Türkiye diyerek, Türkiye'nin daraldığı, nefes alamaz bir duruma geldiği bir günde, milletimize derin bir nefes aldıracak bir gündeyiz. Çanakkale Savaşları 100 yıl sonra 1 asır sonra büyük onur ve gururla, kanlarıyla ve canlarıyla vatan toprağının hamuruna karışmış şühedanın seslerini, dualarını, beklentilerini sinemizde adeta duyarcasına hissettiğimiz günlerdeyiz" dedi.

"SOYKIRIM İDDİALARINI NE BİR MİLLETİN NE DE ZALİM TEMSİLCİLERİNİN SÖYLEYEBİLMEK HAKKI YOKTUR"

DP Genel Başkanı Uysal, konuşmasında Ermeni soykırımı iddialarına da değinerek şunları söyledi:

"Soykırım iddialarını ne bir başka milletin ne de zalim temsilcilerinin söyleyebilme hakkı yoktur. O yüzden burada diyorum ki, Putin kendi tarihine baksın, özür dileyecekse önce Osmanlı'nın sadık tebaası olan Ermenileri çeteciliğe sevk eden o günün Rusya'sı adına Ermenilerden ve bu milleten tarih adına özür dilesin. Türk milleti olarak emanet edilen haklı tarihi özgüveni sarsmaya kimsenin hakkı yoktur. Gençler basta olmak üzere Türkiye tarihini öğretmek gerekir. Bugün sadece konjonktürel siyaseti değil, Türkiye'nin yeniden çivisinin çıktığı noktada Türkiye'nin yeniden taşlarını yerine oturtabilmesi adına, tüm rızasını alabilmek adına alamadıklarının anlayışını anlayacak bir parti olmak durumundayız."

"7 HAZİRAN'DA DÜN OLDUĞU GİBİ DEMOKRATLAR AYAĞA KALKMALIDIR"

7 Haziran 2015 seçimlerinin sadece 4 yıl zaman dilimi içinde yapılan seçim olmayacağını kaydeden Başkan Uysal, "Türkiye'de yapılan dayatmalara karşı bir zamanda PKK'nın kendisine bölge istediği bir zamanda, dün olduğu gibi bugün de demokratlar yine bir 7 Haziran'da ayağa kalkmalıdır. Bugün milletimizin can alıcı ve can yakıcı çok meselesi vardır. İktidarı ve muhalefetiyle bugün yanlış rekabet içerisindeler. Özellikle temsiliyeti olan sadece iktidar ortağı haline gelmiş ana ve diğer muhalefettir. Türkiye'nin beklediği çözümün adı olduğu bir imkan yoktur. Türkiye'nin daraldığı noktada yeni nesil Demokrat Parti olarak birilerinin başörtüye özgürlük istediği noktada, başka birilerinin çocuklarına özgürlük istediği noktada, bu millete yeniden hak ve adalet inşa edebileceğimiz, yeni Türkiye diyerek yeniden büyük bir ülkeyi herkes için adalet, zenginlik, eşitlik diyerek kaynaklarının adil bir şekilde tesis etmek mecburiyetindeyiz. Bugün belirlediğimiz meselesi demokrasi, adalettir. Türkiye'nin 1 numaralı meselesinin eğitimdir. Süreçte eğitimden başlayarak ideolojik bir noktaya hapsettiğimiz noktaya milletimiz bize güç verdiği noktada değişen dünya şartları neticesinde üretici gücü olacak, yaratıcı unsurları haline getirmek durumundayız. Türkiye'ye kapasitesine ulaştıracağız. Dün yaptık bugün de yapabiliriz" diye konuştu.

"SAVCILARIN VE MAHKEMELERİN BİRİNE OPERASYON ÇEKMESİNDEN GELECEĞİMİZ ADINA ENDİŞE DUYUYORUZ"

75 polis hakkında tahliye kararını da değerlendiren Başkan Uysal, "Savcıların ve mahkemelerin dün olduğu gibi birbirlerine operasyon çeker noktada, bu durumda bu milletten bir şey beklediğimiz noktadayız. Soruşturmayı çarpıtarak, bir mahkemenin verdiği karar diğer mahkemenin operasyon çekercesine adalet kurumunun bir şubesi haline getirerek ortaya çıkan tablodan endişe duyuyoruz. Bu ülkenin geleceği adına endişe duyuyoruz. O nedenle diyoruz ki, dün itiraz ettiğimiz CHP'nin mahkemelerini AK Parti'nin mahkemeleriyle dengeleyemezsiniz. Hiçbiri olmaz, Türkiye Cumhuriyeti mahkemesi olmalı" ifadelerini kullandı.

"BİZDE KAFA VE İMAN VARSA HER İMKANI OLUŞTURURUZ"

DP Genel Başkanı Uysal konuşmasına şöyle devam etti:

"Pek çok meselesinin düğümlendiği noktada herkesin bir şeyin peşinden gittiği, yeni Türkiye veya yeni CHP dediği gibi her yeninin doğru olduğu fikrinde değiliz. Onlar istediği kadar eski veya yeni Türkiye desin, bizim için Türkiye Cumhuriyeti vardır. İşte bugün bizim üzerimizde olan mesuliyet tam da buradadır. Hep beraber bir ruhu ortaya koymalıyız. Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi, 'Onlar mühimmat ve silah aramaktadır, biz Samsun'a kafa ve iman götürüyoruz' demiştir. Bizde bugün burada olan adaylarımızla başta İstanbul olmak üzere kadim payitahtımız olmak üzere tüm adaylarımızla olmak üzere İstanbul her metrekaresine taşına bu tarihi enstantaneden olduğu gibi iman varsa, o imkanları oluştururuz. Sizlerin taşıyacağı da kafa ve iman olacaktır. Bugün dünyanın gelişmiş ülkelerine baktığınızda büyük ölçüde koalisyonlarla yönetildiğini görürsünüz. O ülkelerde bireysel hak ve hürriyetlerin hukuk devleti içinde güvenceye alınmıştır. Sadece CHP'ye muhalefet ederek siyaset yapılamaz. Kimlik siyaset diyerek, negatif siyaset anlayışı içinde gerçekleşecek son seçimlerdir. Siyasi anlayışımız iliklerimize kadar hissetmediğimiz noktada inanmadığımız hiçbir şeyi söylemedik. Doğruya doğru yanlışa yanlış, bu millet her zaman doğruyu ve yanlısı ayırt etmiştir. Bizim de meselimiz milletin önünde bunları haykırmaktır. Yeniden bu ülkede kadınlarımızın ve gençlerimizin geleceğinden emin olduğu bir ülke yaratabilmektir. Herkesin eşit olduğu bir Türkiye'yi yaratmak durumundayız. Sivas'tan öteye geçemeyen Türkiye'nin iradesidir. Yerel yönetimler yasasını değiştirerek, Türkiye'de bütün şehir anlayışından vazgeçerek, şehirlerin büyüme alanı içerisinde bir büyük şehir mantığını ortaya koyacağız. Doğu ve Güneydoğu'da güvenlik güçlerimizi sınıra hapsedenlerin geleceğimizi tehdit ettiği düşünülmektedir. Bu insanların geleceğini tehdit etmektedir. Bunun bilincinde olmak durumundayız."

Başkan Gültekin Uysal'ın konuşmasının ardından bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Ardından komşu illerden gelen milletvekili adaylarının da katılımıyla, İstanbul'dan 3 bölgeden toplam 88 adayın tanıtıldığı aday tanıtım törenine geçildi. Milletvekili adaylarının tanıtılmasının ardından adaylar, Genel Başkan Uysal ile birlikte toplu hatıra fotoğrafı çekildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika DP Genel Başkanı Uysal: 'Önce Rusya Ermenilerden Özür Dilesin' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement