DP Genel Başkanı Uysal İzmir'de - Son Dakika
Yerel

DP Genel Başkanı Uysal İzmir'de

DP Genel Başkanı Uysal İzmir\'de

"Mutabakat zemininde herkesin hakkını ve hukukunu teminat alacak hukuki ve siyasi çerçeveyi kurabilirsek, Türkiye, tüm meselelerini halleder"

24.07.2014 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Mutabakat zemininde herkesin hakkını ve hukukunu teminat alacak hukuki ve siyasi çerçeveyi kurabilirsek, Türkiye, tüm meselelerini halleder" dedi.

Uysal, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel'i ziyaretinde, Türkiye'de, Tanzimat Fermanı'nın ilanıyla başlayan modernleşme ve toplumsal değişim programının uygulandığını belirtti.

Cumhurbaşkanı seçimiyle bir eşiğe gelindiğini vurgulayan Uysal, şunları söyledi:

"Bu program, ya bu raydan çıkacak ya da yoluna devam edecek. Temsili demokrasi dediğimiz model içinde son 12 yıldır, denetleyecek dengeleyecek mekanizmalar üretilemedi. Kademe kademe gücünü pekiştirdiği noktada, iktidarın asli düşünce ve yüzünü somut şekilde ortaya koyduğu süreç yaşandı. Gelinen noktada, iktidarda temsiliyetini hissetmeyen ülkenin yarısından fazlası, özellikle geçen yılki Gezi sürecinin ardından, kendini dışlanmış hissetti. Türkiye'nin bu şekilde sürdürülebilir olması mümkün değil. İklim değişikliğine ihtiyaç duyduğumuz bu noktada, cumhurbaşkanı seçiminin önemli bir manivelaya dönüşeceğine inanıyorum."

Uysal, Türkiye'deki tüm kimliklerin mağduriyet çemberini geçtiğini belirterek, "Mutabakat zemininde herkesin hakkını ve hukukunu teminat alacak hukuki ve siyasi çerçeveyi kurabilirsek, Türkiye, tüm meselelerini halleder" görüşünü dile getirdi.

Cumhurbaşkanının ilk kez halk oyuyla seçileceğine işaret eden Uysal, şöyle devam etti:

"Adeta devletin içinde birkaç yapının kurulduğu, vatandaşa reva görülen hukukun kendilerine işletilmediği, fırsat eşitliğinin olmadığı ortamda, demokrasiden bahsedebilmek mümkün değil. Biz de birinci kimliği demokratlık olan Ekmeleddin İhsanoğlu'nun arkasında bir araya geldik. Cumhurbaşkanı seçiminde, tarihsel suçlar olarak nitelendirebileceğimiz yaftalarını birbirine ekleyerek Türkiye'ye yeni deli gömleği giydirmeye çalışanlara karşı, açık ve net şekilde hukuk ve demokrasi temelinde Türkiye'nin, kendisine yeni rol tarifi yapacağına inanıyoruz." - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel DP Genel Başkanı Uysal İzmir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement