DP Genel Başkanı Gültekin Uysal Açıklaması - Son Dakika
Politika

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal Açıklaması

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal Açıklaması

Aydın’da partililerle bir araya gelen Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Türkiye’nin üreten bir güç olarak, stratejik konumuyla beraber tarihi yürüyüşüne devam etmesini istiyoruz.

19.05.2015 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'da partililerle bir araya gelen Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, " Türkiye'nin üreten bir güç olarak, stratejik konumuyla beraber tarihi yürüyüşüne devam etmesini istiyoruz. Türkiye'ye taahhüdümüz, herkes için demokrasi, herkes için adalet ve herkes için zenginliktir" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Aydın'a gelen DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, vatandaşlarla buluştu. DP İl Başkanı Serhat Emanet ve partililerle birlikte Salı pazarını gezen Uysal, esnaf ve vatandaşların taleplerini dinledi. DP Efeler seçim bürosunu ziyaret eden Uysal, Çine Esnaf Odası ve esnaf ziyaretleriyle Aydın programını tamamladı.

Demokrasi şehidi Adnan Menderes'in memleketi Aydın'da bulunmaktan ötürü çok mutlu olduğunu ifade eden Gültekin Uysal, "Türkiye'de her seçim çok kritik olarak ifade edilir, ancak biriktirdiği meseleleri dolayısıyla kendisine yeni bir boyut ve yeni bir derinlik kazandırma mecburiyeti ve de bunun adının konulacağı bir seçim dönemi yaşıyoruz. Şehit Başbakanımızın memleketi olması ve toplumun her ücra köşesine kadar nüfuz etmiş hareket olarak Aydın'da temaslarda bulunduk. Çarşıda, pazarda görüştüğümüz halkımız ve partililerimizden aldığımız intiba ile bu büyük geçmişin bize bahşettiği bu birikimi yarınlara taşımak adına bütün arkadaşlarımızla birlikte büyük bir mücadele veriyoruz" diye konuştu.

Seçim sürecinde milletin gerçek gündeminin göz ardı edildiğini savunan Uysal, "12 yılın akabinde milletin Anayasayı değiştirebilecek gücü bahşetmesine rağmen, Türkiye'nin ihtiyacı olan başta siyasi olmak üzere iktisadi ve toplumsal bütün alanlarda çok derinden bir yapıyı inşa etmeleri gerekirken, bugün gidilecek yer kalmadığı ve demokrasini alanının daraldığını görüyoruz. Türkiye'de bugün gerçeklerin perdelendiğini görüyoruz. Biz tüm bunlara rağmen meydanlara birebir ve yüz yüze insanlarımıza gerçekleri ve itirazlarımızı anlatıyoruz. Türkiye'nin meselelerini demokratik kanallara aktarabilmesi lazım. Bugün bunun önü tıkanmıştır. Herkes farklı alanlarda değişimi, dönüşümü ve reformu Türkiye'nin önüne koyarken; biz 'Önce siyaset, sonra Türkiye değişecek' diyoruz. Aksi takdirde dış konjektür, iç konjektür, ekonomik kırılganlıklar, toplumun borçluluk oranları, tarımdan başlayarak pek çok sektörde insanların artık üretmez hale gelmiş olması nedeniyle bugün Türkiye'ni kendisine yeni bir rol tarifi yapma gereği vardır. Bunu da yapacak olan siyaset kurumudur" dedi.

Demokratların 7 Haziran'da ayağa kalkacaklarını dile getiren Uysal, sözlerini şöyle tamamladı:

"Demokrat Parti olarak Türkiye'ye taahhüdümüz, herkes için demokrasi, herkes için adalet ve herkes için zenginliktir. Biz bu nedenle siyaseti önemsiyoruz, adalet mekanizmasını önemsiyoruz ve eğitim alanını önemsiyoruz. Bütün bunların üzerinde yükselecek üreten bir güç olarak Türkiye'nin 3 saatlik mesafede dört ayrı pazara ulaşabilecek stratejik konumuyla beraber tarihi mecrası ve tarihi yürüyüşüne devam etmesini istiyoruz. Talebimiz ve parti programımızda bu istikamettedir." - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika DP Genel Başkanı Gültekin Uysal Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement