DP Genel Başkanı Gültekin Uysal Açıklaması - Son Dakika
Politika

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal Açıklaması

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal Açıklaması

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in ölümüyle ilgili olarak, “12 Eylül’ün kurucu iradesinin hayatiyetinin son bulmasına rağmen, maalesef ruhu bugünkü iktidar eliyle milletimizin en canlı şekilde karşısındadır” dedi.

13.05.2015 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in ölümüyle ilgili olarak, "12 Eylül'ün kurucu iradesinin hayatiyetinin son bulmasına rağmen, maalesef ruhu bugünkü iktidar eliyle milletimizin en canlı şekilde karşısındadır" dedi.

Gültekin Uysal, seçim çalışmaları kapsamında geldiği memleketi Afyonkarahisar'da, DP İl Başkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenleyerek gündemi değerlendirdi. 12 Eylül ruhunun halen yaşadığını dile getiren Uysal, "Ayarını bozduğu kantar kendilerini tartmaya başladığında, bu ayarla tekrar oynama gayreti içine girdiler. Bir yanlışı beş yanlışla kapatma gayretinin bu ülkede nelere mal olduğunu hepimiz biliyoruz. 12 yıllık zaman dilimi içerisinde Türkiye'nin kronikleşmiş hiç bir sorununa el atmayacaksınız, dün vefatı dolayısıyla 12 Eylül rejiminin bütün kalıcı kolonları üzerinde kendi varlığınızı yükselteceksiniz, sonra dönüp millete 12 Eylül ile hesaplaştığınızı söyleyeceksiniz. Bunu ancak trajikomik bir vaka olarak nitelendirebiliriz. O nedenle Türkiye'nin bugün 12 Eylül'ün kurucu iradesinin hayatiyetinin son bulmasına rağmen, maalesef ruhu bugünkü iktidar eliyle milletimizin en canlı şekilde karşısındadır" diye konuştu.

"YÜZDE 10 BARAJI 12 EYLÜL'DEN KALDI"

Seçimlerde uygulanan yüzde 10 barajının 12 Eylül'den kaldığını söyleyen Gültekin Uysal, şunları kaydetti:

"Burada dar gelirli vatandaşımızdan çiftçimize, emeklimize, memurumuza, bu zaman diliminde iktidarın ekonomik tercihleriyle beraber her geçen gün mukayese üstünlüğünü yitirdiği bir sürecin sonunda borçluluk oranlarının en üst seviyeye çıktığı, insanlarımızın üretemez hale geldiği bir dönemi yaşıyoruz. 12 Eylül'ün bugünkü rejimini ayakta tutmasının en büyük kaldıracı, yüzde 10 barajlı seçim sistemidir. Bugün bütün ümidini, üzülerek ifade edeyim, PKK'yı bu ülkenin emniyet sübabı haline getirenlere inat, Türkiye'yi yeniden bir araya gelmeye davet ediyoruz." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika DP Genel Başkanı Gültekin Uysal Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement