Down Sendromlu Çocuklar Tohum Ekti - Son Dakika
Yerel

Down Sendromlu Çocuklar Tohum Ekti

Down Sendromlu Çocuklar Tohum Ekti

İzmir Seferihisar’da Down sendromlu çocuklarla birlikte bin 47 fıstık çamı tohumu ekildi.

10.01.2016 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Seferihisar'da Down sendromlu çocuklarla birlikte bin 47 fıstık çamı tohumu ekildi. Büyüyerek fidanlara dönüşecek tohumlarla 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü'nde koru oluşturulacak.

Seferihisar Belediyesi'ne ait Can Yücel Tohum Merkezi'nde, Seferihisar TEMA, Ege Üniversitesi Genç TEMA Topluluğu, Ulusal Down Sendromu Derneği işbirliğiyle Down sendromlu çocuklarla birlikte bin 47 çam fıstığı tohumu ekildi. Etkinliğe katılan yedi Down sendromlu çocuk, tohumları ekerek oluşacak koruluğa katkı sağladı. Etkinliğe Seferihisar Belediyesi yetkilileri, TEMA Seferihisar Şubesi, Urla, Narlıdere ve Ege Genç TEMA şubeleri yetkilileri, Kıbrıs Mehmetçik Belediyesi Zeka Bey Tohum Merkezi yetkilileri, Ulusal Down Sendromu Derneği, Engelsiz Yaşam ve Çevre Derneği yetkileri katıldı. Etkinlikte 46+1 kromozomla dünyaya gelen Down sendromlu çocuklara ithafen bin 47 fıstık tohumunun ekimi gerçekleştirildi.

47 KROMOZOM, BİN 47 TOHUM

Ulusal Down Sendromu İzmir Şubesi Eğitmeni Hürriyet İyidoğan, bin 47 fidan dikilmesinin amacını, "21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü'nde bu tohumlar büyümüş olacak ve bizde ağaç fidanlarımızı dikmiş olacağız. 46+1 kromozomla hayata başlayan bu çocuklarımız yararına bir koru oluşturmuş olacağız" diyerek açıkladı. Seferihisar TEMA Şubesi Başkanı Züle Efecan ise, "Onların saf sevgileri çam fıstıkları aracılığıyla doğaya aktarılacak. Amacımız bu tohumlarla birlikte onlardaki sevgiyi doğaya aşılamak. Tema vakfı olarak çocukları doğa dostu olarak küçük yaşlarda eğitmeyi amaçlıyoruz. Ege Üniversitesi Genç Temacılar Grubu ve Ulusal Down Sendromu İzmir Şubesi'nin ortaklaşa hazırladığı bu projede Seferihisar Belediyesi, Seferihisar TEMA'nın desteği ile oluşturuldu ve çocuklarımız mutlu oldular. Biz de onları gördükçe mutlu oluyoruz. çevremize bu gibi çalışmaların yayılmasını istiyoruz" dedi.

Seferihisar Belediyesi Can Yücel Tohum Merkezi'nde belediye yetkilileri tarafından büyütülecek tohumlarla, 21 Mart Dünya Down Sendromlular gününde koru oluşturulacak. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Down Sendromlu Çocuklar Tohum Ekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement