Down Cafe Emirgan'da Açıldı - Son Dakika
Yerel

Down Cafe Emirgan'da Açıldı

Down Cafe Emirgan\'da Açıldı

Büyükşehir Belediyesi ile Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) down sendromlu çocukların kendilerine fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini gösteren önemli bir etkinliğe imza attı.

21.01.2015 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediyesi ile Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) down sendromlu çocukların kendilerine fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini gösteren önemli bir etkinliğe imza attı. Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları'nda (KAYMEK) garsonluk eğitimi alan down sendromlu çocuklar için Emirgan Cafe, Down Cafe haline getirildi. Etkinliğe katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, toplum olarak engellilerimize biraz daha yakın olmamız gerektiğini söyledi.

KAYMEK ile ZİÇEV arasında gerçekleştirilen protokol kapsamında Emirgan Cefe'de gerçekleştirilen etkinliğe katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, down sendromlu çocuklar tarafından karşılandı. Engelliler konusunda farkındalık yaratılması amacıyla gerçekleştirilen etkinlik çerçevesinde down sendromlu çocuklar KAYMEK'te garsonluk eğitimi alarak Emirgan Cafe'de gün boyu misafirleri ağırladılar.

Gençlerin dans gösterileri ile başlayan etkinlikte bir konuşma yapan ZİÇEV Müdürü Mevlüde Ünal, amaçlarının down sendromlu gençlerimizin kendilerine güvenmelerini sağlamak olduğunu söyledi. Down sendromlu gençleri iş sahibi yapabilmek amacıyla yola çıktıklarını ve onların en kolay yapabileceklerine inandıkları garsonluk için KAYMEK ile protokol yaptıklarını dile getiren Ünal, 12 öğrencinin Emirgan Cafe'de misafirlere hizmet verdiğini belirtti. Daha sonra ZİÇEV sema topluluğu ve ritim grubu bir gösteri sundu. Etkinliğe katılan Başkan Özhaseki de gençlere çeşitli hediyeler verdi.

Emirgan Cafe'nin Down Cafe haline getirildiği etkinlikte down sendromlu çocuklar Başkan Özhaseki ve diğer misafirlere çay ve pasta servisi yaptılar. Başkan Özhaseki de kendisine ikram edilen pastaları öğrencilere ikram etti.

"ONLARA DAHA YAKIN OLMALIYIZ"

Öğrencilere yakın ilgi gösteren ve onlarla fotoğraflar çektiren Başkan Özhaseki, Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman engellilerin yanında olacaklarını söyledi. Engellilere daha fazla fırsat verilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Özhaseki, "Belki kader olarak ailelerin başına bu işler geldiğinde ailelerin morali bozuluyor. Belki kadere biraz kahrediyorlar; ama eğitildikleri zaman bu çocukların neler yaptıklarını gördük. Sema yapıyorlar, enstrüman çalıyorlar, spor yapıyorlar. Demek ki, toplum olarak bizim biraz daha onlara yakın olup, biraz daha ilgilenip, biraz daha eğitimlerini hızlı bir şekilde takip etmemiz gerekiyor. Böyle yapılırsa onları hayata kazandırmış oluyoruz. Böyle olunca aileler de rahat etmiş oluyor. Belediye olarak bundan sonra da üzerimize ne düşerse yapmaya devam edeceğiz" dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Down Cafe Emirgan'da Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement