Dostluk Konseri Güvenlik Gerekçesiyle İptal Edildi - Son Dakika
Güncel

Dostluk Konseri Güvenlik Gerekçesiyle İptal Edildi

Dostluk Konseri Güvenlik Gerekçesiyle İptal Edildi

Urla Belediyesi ile Cumalı-Seferis Gökyüzü Kültür ve Sanat Derneği işbirliğiyle, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Urla Meydan'da Türk sanatçı Serap Tamay ile Yunan şarkıcı Kalliopi Vetta'nın birlikte seslendirecekleri 'Ege Denizi Ezgilerindir' konseri, güvenlik sağlanamayacağı gerekçisiyle iptal edildi.

02.09.2015 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Urla Belediyesi ile Cumalı-Seferis Gökyüzü Kültür ve Sanat Derneği işbirliğiyle, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Urla Meydan'da Türk sanatçı Serap Tamay ile Yunan şarkıcı Kalliopi Vetta'nın birlikte seslendirecekleri 'Ege Denizi Ezgilerindir' konseri, güvenlik sağlanamayacağı gerekçisiyle iptal edildi.

Konserde sunuculuk yapıp, ünlü şair Seferis'in şiirlerini Türkçe okuyacak olan eski haber spikeri Ayşenur Yazıcı, " İzmir'de üç ayrı yerde aynı etkinlikler yapıldı. Orada güvenlik sağlandı da burada neden sağlanamadı. Misafirlerimize çok mahcup olduk" dedi. Konser için Atina'dan gelen Yunan şarkıcı Kalliopi Vetta ile Mikis Thodorakis'in şarkılarının bestecisi ve yapımcısı Yannis K. İoannov da, "Biz dostluk için buraya geldik. İki yakanın şarkılarını seslendirecektik. Hiçbir gerekçe gösterilmeden konser iptal edildi" sözleriyle sitem etti.

Urla Belediyesi, verilecek konser için günler öncesinden ilçenin her yerine Türk sanatçı Serap Tamay ile Yunan sanatçı Kalliopi Vetta'nın birlikte seslendirecekleri 'Ege Denizi Ezgilerindir', 'Dünya Barış Günü Konseri' afişleri astı. Dün saat 21.00'de Urla Meydan'da verilecek olan konser, öğlen saatlerinde güvenlik sağlanamadığı gerekçesiyle Kaymakamlık tarafından iptal edildi. Gece alana gelen sanatseverler, konserin iptal edildiğini öğrenince üzgün olarak ayrıldı.

"YASAĞA ANLAM VEREMEDİM"

Cumalı-Seferis Gökyüzü Kültür ve Sanat Derneği üyesi Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Dramatik Yazarlık Dramaturji Ana Sanat Dalı Başkanı Prof. Dr. Semih Çelenk, konserin iptal edilmesine bir anlam veremediğini belirtip, "Düzenlenen etkinlik, bir kültür faaliyeti. İki yakanın karşılıklı kültür alışverişi. Güvenlik nedeniyle kapalı bir alana alınabilirdi. Barışın iki yakasını bir araya getirdik. Bu yasağa bir anlam veremedik. Bize yasaklamayla ilgili kesin bir açıklama yapılmadı. Sadece güvenlik gerekçesiyle iptal edildiği öğlen saatlerinde söylendi. Belediyeden kültür merkezini aradık kimse telefonlara çıkmadı" dedi.

"MUTLU AYRILIYORUZ"

Seferis ve Necati Cumalı'nın şiirlerinden derlenen şarkıları Serap Tamay ile birlikte seslendirecek olan Yunanlı ünlü kadın şarkıcı ve Atina valisinin de danışmanlığını yapan Kalliopi Vetta ise "Belediyenin ve derneğin bu davetini büyük sevinçle kabul ettik. Türk sanatçılarla birlikte iki şairin şarkılarını söyleyecektik. Müzik her zaman insanları birbirine yaklaştırır. Ruha iyi gelir. Özelliklede Seferis gibi Nobel ödüllü bir şairin şiirlerini söylemek bizi oldukça heyecanlandırdı. Konserin şairin doğum yerinde yapılacak olması da bizi çok duygulandırdı ve mutlu etti. Müzik insanları birbirine yaklaştırır. Birbirimize daha da yakınlaşacağımızı düşünerek konseri kabul ettik. Bu yüzden de üzüntümüz iki katı arttı. Çok üzgünüz. Zaten birbirine yakın olan iki halkı daha da yakınlaştırmak için bu fırsat inşallah bir daha elimize geçer de yarım kalan konseri gerçekleştiririz. Halkların arasındaki barış önemli olan. Hepimiz birbirimize yakınız. Bizi davet eden herkese teşekkür ediyoruz. Harika bir misafirperlikle karışandık. Kendimizi evimizde gibi hissettik. Her şey çok güzeldi. Davet edilirsek, sevinçle tekrar kabul eder, yeniden geliriz. Türk sanatçıları da Atina'da ağırlamak isteriz. Üç yıl önce Ayşenur Yazıcı ile bir şarkımda düet yaptık. O CD Türkiye'ye gelirse dinlenir" diye konuştu.

"BEN DE BORNOVALIYIM"

Ailesinin Bornova'da yaşadığını belirten kompizatör, besteci ve yapımcı Yannis K. İoannov da, "Kalliopi'nin söylediklerine ben de katılıyorum. İzmir'e ilk kez geldik. Ben de Bornovalıyım. Ailem buradan göç etti. Gidip onların doğduğu yeri gördüm. Çok duygulandım. Soyadımın anlamı Bornovalı. Buraya gelmeme sebep olan şey, Seferis gibi en sevdiğim şairilerden bir tanesine adanan program olması. Bunu Türkler gerçekleştiriyor olacaktı. Farklı bir duygusallık yaşıyorum. Duygularımız çok yoğun. Ayşenur Yazıcı'yı ülkemde herkes tanıyor, çok da seviyoruz. Konserin ertelenmesine üzüldük. Tanıdığım insanlar ve gördüğüm yerlerle dolu tatmin olmuş olarak ülkeme gideceğim. Konser verilseydi iyi olacaktı" dedi.

"KÜLTÜREL BİR YAKINLAŞMA OLACAKTI"

Gecede sunuculuk yapacak ve Seferis'in şiirlerini Türkçe okuyacak olan eski haber spikeri Ayşenur Yazıcı, "Dünya Barış Günü'nde iki ülkenin sanatçıları olarak bir araya gelinmesi bizi sevindirdi. Ben Seferis'in şiirlerini Türkçe okuyacaktım. Edebiyatla haşır neşir olanların bu şiirleri Türkçe okuması, tanışması lazım. Güvenlik gerekçesiyle nedense konser iptal oldu. Aynı gün İzmir'in üç ayrı bölgesinde, Urla'daki gibi aynı şekilde açık alanda konserler veriliyor. Oralarda güvenlik sağlandı da burada neden sağlanamadı ya da neden kapalı bir alana alınmadı? Misafirlere karşı kendimi çok mahcup hissediyorum. Nobel ödülü almış bir kişi adına adanmış bir konserin iptal olması çok üzücü. İptal edildiği bizlere son dakikada söylendi. Biz konserimizi şehitlerimize rahmet dileyerek, 'Barış olsun şehitler olmasın' sözüyle başlayıp insanlık adına küçük bir tuğla koymak istedik. Çok kırgınım ve üzgünüm. Bu konser için Yunanistan'dan gelen çok ünlü sanatçılar var. Buradaki halk dünyaca ünlü müzisyenleri dinleyecekti. Ülkem güvenliği sağlayamadığı için utanç içindeyim. Serap hanımla Kalliopi kaç gündür birlikte çalışıp, Seferis ve Cumalı'nın şiirlerin ortak çalışıp ezberledi" diye konuştu.

SEVGİ VE DOSTLUK KAZANACAKTI

Yunan sanatçı ile şarkı söyleyecek olan Serap Tamay ise "Biz yıllarca şarkılarımıza başlamadan önce 'Sevgili dostlar bugün yine şarkılarımızı sevgi, barış ve dostluk için sesendireceğiz' diye başlıyoruz. Günler öncesinden hazırlık yaptık. Kalliopi ile ortak şarkıları birlikte seslendirecektik. Ortaya çıkacak olan şey sadece barış, dostluk, sevgi ve aşk olacaktı. Böyle bir şeyin iptal edilmesi yüreğimi ezdi, beni üzdü. Umarım bundan sonra güvenlik nedeniyle ezgiler susturulmaz" dedi.

Türk ve Yunan sanatçılar, iptal edilen konser nedeniyle alanda söyleyemedikleri şarkıları, kaldıkları otel Maison Vourla'da hep birlikte dostluk için söyledi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dostluk Konseri Güvenlik Gerekçesiyle İptal Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gonca Vuslateri, Levent Bey ile evliliğini kutladı
    19:11 Gonca Vuslateri, Levent Bey ile evliliğini kutladı

    Geçen ay evlenen ve 8 aylık hamile olan Gonca Vuslateri, Instagram hesabından aşklarının birinci yılını kutladı. Vuslateri, kızının babasının devlet memuru olduğunu söylemişti.

  • Gülben Ergen, Yılmaz Erdoğan'ın özel görüntülerinin ifşa edilmesine tepki gösterdi
    19:09 Gülben Ergen, Yılmaz Erdoğan'ın özel görüntülerinin ifşa edilmesine tepki gösterdi

    Ünlü şarkıcı Gülben Ergen, Yılmaz Erdoğan'ın özel görüntülerinin ifşa edilmesiyle ilgili olarak tepki gösterdi. Ergen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, görüntülerin izinsiz bir şekilde milyonlarla paylaşılmasının etik olmadığını belirtti.

  • Tesla, Yeni Ev Enerji Depolama Sistemi Powerwall 3'ü Tanıtacak
    19:09 Tesla, Yeni Ev Enerji Depolama Sistemi Powerwall 3'ü Tanıtacak

    Tesla'nın yeni ev enerji depolama sistemi Powerwall 3, önemli yeniliklerle birlikte geliyor. 11,5 KW gücünde sürekli bir güç çıkışına sahip olan cihaz, önceki modellere göre %130 daha fazla enerji sağlıyor. Ayrıca güneş panelleriyle tam entegre çalışabiliyor. Powerwall 3'ün fiyatı 9300 dolar olarak belirlenirken, invertersiz modelin daha uygun fiyatlı olacağı söyleniyor. Yeni nesil lityum demir fosfat pillere sahip olan cihaz, uzun bir kullanım ömrü sunuyor.

  • Baykar Kemankeş 2: Yapay Zekalı Mini Akıllı Seyir Füzesi
    19:09 Baykar Kemankeş 2: Yapay Zekalı Mini Akıllı Seyir Füzesi

    Baykar, geliştirdiği yapay zekalı Kemankeş 2 mini akıllı seyir füzesi ile dikkat çekiyor. Füze, geniş görev menzili ve yüksek sürati sayesinde düşman hattı gerisindeki hedefleri imha edebiliyor. Yapay zeka destekli optik güdüm sistemi ve oto pilot sistemi ile zorlu hava koşullarında dahi tam isabetle hedefleri vurabiliyor. Ayrıca anti-jamming teknolojisi sayesinde elektronik karıştırmalardan etkilenmeden görev yapabiliyor.

  • Continental, Conti Eco Gen 5 Serisini Duyurdu
    19:09 Continental, Conti Eco Gen 5 Serisini Duyurdu

    Continental, yeni nesil Conti Eco Gen 5 lastik serisini tanıttı. Bu lastikler düşük yuvarlanma direnci ve yüksek kilometre performansını birleştirerek şehirlerarası ve uzun mesafe yük taşımacılığı alanında devrim niteliğinde bir ilerleme sunuyor. Geliştirilmiş kauçuk bileşimleri ve tasarım yenilikleri sayesinde yakıt tüketimini azaltarak filoların operasyonel maliyetlerini düşürmeye ve çevresel etkilerini azaltmaya yardımcı oluyor. Ayrıca, AB regülasyonlarına uyum sağlamayı da mümkün kılıyor.

  • CHP'den belediye başkanı seçilen 4 milletvekilinin üyeliği sona erdi
    19:09 CHP'den belediye başkanı seçilen 4 milletvekilinin üyeliği sona erdi

    CHP'den belediye başkanı seçilen 4 milletvekilinin üyeliği, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından bugün toplanan TBMM Genel Kurulu'nda belediye başkanlıklarını tercih ettiklerine ilişkin dilekçelerinin okunmasıyla sone erdi. Buna göre, CHP'nin milletvekili sayısı 129'dan 125'e, toplam milletvekili sayısı ise 594'e düştü. Bağımsız Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'nın katılımıyla MHP'nin milletvekili sayısı yeniden 50 oldu.

  • Çorlu'da Otomobil Lastiği Yüzünden Kavga: 2 Yaralı
    19:08 Çorlu'da Otomobil Lastiği Yüzünden Kavga: 2 Yaralı

    Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bir otomobilin lastiğini kesen bir şahıs ile onu durdurmaya çalışan bir kişi arasında çıkan kavgada, bıçak ve sopayla birbirine giren 2 şahıs yaralandı. Olayla ilgili polis tarafından inceleme başlatıldı.

  • Sakarya'da Besi Çiftliği Alev Alev Yandı
    19:06 Sakarya'da Besi Çiftliği Alev Alev Yandı

    Sakarya'nın Karapürçek ilçesinde bulunan bir besi çiftliğinde çıkan yangında çok sayıda kurbanlık büyükbaş telef oldu. Yangını kontrol altına alan ekipler soğutma çalışmalarını sürdürüyor.

  • 2024'te Türkiye'deki İç Anadolu Bölgesi'nde Kuraklık Tehlikesi
    19:04 2024'te Türkiye'deki İç Anadolu Bölgesi'nde Kuraklık Tehlikesi

    Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Burhan Çelikoğlu, Eskişehir'de yaşanan kuraklık tehlikesine dikkat çekerek, 2024 senesinin Türkiye'deki İç Anadolu Bölgesi'ndeki üreticiler için çok sıkıntılı olacağını belirtti. Çelikoğlu, yetersiz yağışlar nedeniyle üreticilerin tedirgin olduğunu ve bu durumun tüketiciye de fiyat anlamında sıkıntı yaratacağını ifade etti.

  • Gaziantep'te polisler kavga ihbarına gittiklerinde sürprizle karşılaştı
    19:03 Gaziantep'te polisler kavga ihbarına gittiklerinde sürprizle karşılaştı

    Nurdağı ilçesindeki bir apartmanda yaşayan Asya Akkaya, Türk Polis Teşkilatının kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası dolayısıyla polis ekiplerine pasta ve çiçek buketleriyle sürpriz yaparak teşekkür etti.


Advertisement