Dört Mevsim Artvin" Konulu Foto Safari Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Dört Mevsim Artvin" Konulu Foto Safari Etkinliği

Görüntü Dökümü: -Şavşat ilçesi Maden Köyü'nden detaylar -Köyde büyükbaş hayvanların çektiği kızak -Fotoğrafçılardan detaylar -Dernek başkanı Süleyman İnan açıklama -Fotoğraf tutkunu Sare Ekinci açıklama -Fotoğraf tutkunu Fahrettin Akdaş açıklama - Valilik ve Artvin Fotoğraf ve Sanatı Derneğince, Şavşat ilçesinde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen etkinliğine çeşitli illerden 80 fotoğraf tutkunu katıldı Artvin'in Şavşat ilçesinde "Dört Mevsim Artvin" konulu foto safari etkinliği düzenlendi.

17.01.2016 19:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görüntü Dökümü:

- Şavşat ilçesi Maden Köyü'nden detaylar

-Köyde büyükbaş hayvanların çektiği kızak

-Fotoğrafçılardan detaylar

-Dernek başkanı Süleyman İnan açıklama

-Fotoğraf tutkunu Sare Ekinci açıklama

-Fotoğraf tutkunu Fahrettin Akdaş açıklama - Valilik ve Artvin Fotoğraf ve Sanatı Derneğince, Şavşat ilçesinde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen etkinliğine çeşitli illerden 80 fotoğraf tutkunu katıldı

Artvin'in Şavşat ilçesinde "Dört Mevsim Artvin" konulu foto safari etkinliği düzenlendi.

Valilik ile Artvin Fotoğraf ve Sanatı Derneğince, kentin tanıtılması ve turizmden hak ettiği payı alabilmesi amacıyla bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Artvin ve çevre iller başta olmak üzere çeşitli illerden 80 fotoğraf tutkunu katıldı.

İlçenin bin 900 rakımlı Maden köyünde gerçekleştirilen etkinliğe katılan fotoğraf meraklıları, doğal güzelliği ve ahşap mimarisi ile öne çıkan köyü ve köylülerin günlük yaşamını fotoğraflamak için deklanşöre bastı. Bazı fotoğraf tutkunları ise tulum eşliğinde köylülerle horon oynadı.

Artvin Fotoğraf ve Sanatı Derneği Başkanı Süleyman İnal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Artvin Valiliği ve derneği tarafından bu yıl "Dört Mevsim Artvin" konulu fotosafari etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Artvin'e fotoğraf sanatçılarını getirdiklerini ifade eden İnan, "İlkbahar, yaz ve sonbaharda bu tür etkinliklerimiz olacak. Artvin, Rize ve diğer illerden yaklaşık 80 fotoğraf sanatçısı geldi" dedi.

İnan, çekilen fotoğraflarla ilgili bir fotoğraf yarışması düzenleyeceklerini belirterek, "Maden köyümüz korunmuş bir bölge. Ahşap mimarisi ve doğal yaşam alanı ile Artvin'inin korunmuş köylerinden bir tanesi. O nedenle bu etkinlik için burayı seçtik. Büyükbaş hayvanların çekmiş olduğu kızakları görüntüledik. Bu dünyanın hiç bir yerinde olmayan bir olay. Gezimize katılan arkadaşlar çok güzel fotoğraflar çektiler" diye konuştu.

Fotoğraf tutkunu Sare Ekinci ise, Artvin Çoruh Üniversitesi'nde öğrenci olduğunu ifade ederek, "Şavşat'ın güzel olduğunu biliyordum ama kışın daha güzel. Doğal güzellikleri var. Burdaki ahşap evler çok güzel. Doğal bir yaşam var. Büyüleyici bir görüntüsü var. Derenin sesi burayla bütünleşmiş. Burdaki doğanın büyüleyeci olduğunu söyleyebilirim" dedi.

Fahrettin Akdaş da, Yusufeli'nden bu etkinliğe katılmak için geldiğini belirterek, "Buranın böyle bir güzel yer olduğunu daha önce duymuştum. İlk defa buraya geldim. Ailemle birlikte hem buranın doğasını izlemeye vede fotoğraf çekmeye geldim. Çok güzel bir yer. Memnun lkaldım. Buraya herkesin gelmesini tavsiye edebilirim" ifadelerini kullandı.

Maden köyünün çok özel bir yer olduğunu dile getiren Faruk Akbaş, " Türkiye'nin nadir beldelerinden birisi. Burada köylülerin günlük yaşamlarını fotoğrafladık. Burası fotoğraf çekimi için güzel bir yer. Bizim içinde çok önemli. Buraya sık sık fotoğraf çekmeye geliyoruz" dedi.

Etkinliğe, Artvin Vali yardımcısı Mutlu Almalı, Şavşat Kaymakamı Mesut Gazi Ambarcı, Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş ve çok sayıda fotoğraf tutkunları katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dört Mevsim Artvin' Konulu Foto Safari Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı
    10:47 Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık 49,92, aylık yüzde 3,59 arttı. Şubat ayında tarımsal girdi fiyatları bir önceki aya göre yüzde 3,59, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,92 artış gösterdi. Veteriner harcamaları yıllık değişimde en yüksek artışı gösterirken, aylık değişimde ise diğer mal ve hizmetler grubu öne çıktı.

  • Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor
    10:45 Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor

    Okul Sporları Yarışmaları kapsamında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Denizli'de yapılacak. 16 erkek takımı ve 15 kız takımı yarı final bileti için mücadele edecek. Yarışmaların açılış seremonisi 22 Nisan Pazartesi günü gerçekleşecek.

  • Yüksek Hızlı Tren İle Sivas-İstanbul Arası Seyahat Süresi Kısaldı
    10:43 Yüksek Hızlı Tren İle Sivas-İstanbul Arası Seyahat Süresi Kısaldı

    Türkiye'nin önemli ulaşım projelerinden biri olan Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı, Sivas ile İstanbul arasında kesintisiz seyahat imkanı sunacak. Sivas'ın yollarına, İstanbul'a seyahat süresi otobüsle yaklaşık on dört saat sürerken 4 Mayıs'ta başlayacak olan aktarmasız Sivas-İstanbul seferi ile bu seyahat süresi yaklaşık yedi saate kadar düşecek.


Advertisement