Dolmabahçe'nin Müezzini Diyaneti Dava Etti - Son Dakika
Güncel

Dolmabahçe'nin Müezzini Diyaneti Dava Etti

Gezi Parkı olayları sırasında, Camii'de içki içildi" iddialarını yalanlayan Müezzin Fuat Yıldırım, kendisini Kayabaşı köyüne süren Diyanet'e dava açtı. Diyanetin avukatı ise müezzini eylemcileri yönlendirmekle suçladı.

21.11.2014 15:12  Güncelleme: 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Taksim Gezi Parkı olayları sırasında, "Dolmabahçe Bezmiâlem Valide Sultan Camii'nde içki içildi" iddialarını yalanlayan Müezzin Fuat Yıldırım sonrasında Başakşehir'e bağlı Kayabaşı köyüne sürgün edilmişti. Yıldırım 'tenzili rütbe' gerekçesiyle Diyanet'e dava açtı.

İL DURUŞMU DÜN YAPILDI

İstanbul İdare Mahkemesi'ne açılan davanın dün yapılan ilk duruşmasına müezzin Fuat Yıldırım ile taraf avukatları katıldı. Yıldırım savunmasında, tartışılan olay günüyle ilgili bilgiler verdi.

OLAY GÜNÜNÜ ANLATTI

Taraf'ın haberine göre, olayların başladığı 3 1 Mayıs ve 1 Haziran'da camide olduklarını söyleyen Yıldırım, ilk gün eylemcilerin yoğunlaştığı sırada öğle namazı vaktinin geldiğini, olayları emniyete haber verdiklerini ancak emniyetten bir yardım alamadıklarını söyledi.

POLİS'DE AMBULANS'DA GELMEDİ

Akşam ve yatsı namazı arasında eylemcilerin yoğunlaştıklarını ve kaos ortamı oluştuğunu söyleyen Yıldırım, yine emniyeti aradıklarını ancak emniyetin "Başınızın çaresine bakın" dediğini söyledi. Kaos ortamı içerisinde camiyi terk etmeme kararı aldığını söyleyen Yıldırım, eylemcilere, "Camiye ayakkabılarınızla girmeyin" şeklinde uyarıda bulunduğunu söyledi. Bu sırada, cami önünün kalabalıklaştığını söyleyen Yıldırım, "Provokasyon olasılığı olduğu için giriş kısmına hasır serdik, orada bazı kişilerin tedavileri yapıldı. Eylemcileri hastaneye gönderemedik. Ambulans caminin olduğu yere gelemiyordu.

BENİ TEK BAŞIMA BIRAKTILAR

Yıldırım, ertesi gün yeniden emniyeti arayarak delil olması bakımından, cami içinin emniyetçe görüntülenmesini istediğini ancak emniyetin yine eleman göndermediğini söyledi. Yıldırım, "Kurumda imam yok, Vali, kaymakam, emniyet yok. Bize 'başının çaresine bakın' dediler. Benim tek derdim kötü bir olay yaşanmasın, camiye kan bulaşmaması içindi" ifadelerini kullandı.

DİYANET ÇIKAN HABERLERDEN MÜVEKKİLİMİ SORUMLU TUTTU

Yıldırım'ın avukatı Ali Tizik de, "Görevi 'toplumu birleştirmek' olan bir memurun ne yapması gerekiyordu. Cami imamı, müftü, görevliler, kaymakam yok. Diyanet sahip çıkmıyor, sahip çıktığında ise tenzili rütbe yapıyor. Müvekkilim basında haberi çıktığı için suçlanıyor" dedi.

DİYANETİN AVUKATI İDDİALARI REDDETTİ

Daha sonra söz alan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın avukatı, dava konusunun bir yerden bir yere nakil işlemi olduğunu, Diyanet'in yer değiştirmek gibi bir uygulaması bulunduğunu dile getirdi.

DİYANET'E GÖRE MÜEZZİN SUÇLU

Avukat, "Bizim görevimiz namaz kıldırmaktır. Oysa bu kişi, bir taraf olmuş ve insanları yönlendirmiş" dedi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Dolmabahçe\'nin Müezzini Diyaneti Dava Etti
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Dolmabahçe'nin Müezzini Diyaneti Dava Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • talat: yahu anlamadınız mı daha. . . cami olayın can damarıydı. . . hükümet kutsala sığınanlara saldırdı diyeceklerdi. . . ve bunu tüm ülkeye yaymaktı amaç. . hiçbir eczane açık değilken binlerce ilaç nasıl temin edildi cami etrafında. . oyun büyük. . teşkilat çok büyük. . ama ALLAH hepsinden büyük. . . 25 28 Yanıtla
  • HARAMDIR HARAM: Diyanetin Başkanı Mehmet Görmez; soyadı gibi GÖRMÜYOR-KONUŞMUYOR-DUYMUYOR kısacası üç maymunu oynuyor. Ama şunu unutmayın ki; 'HAKSIZLUK KARŞISINDA SUSAN, DİLSİZ ŞEYTANDIR' 38 12 Yanıtla
  • HB: Eğilmeden, bükülmeden, kıvırmadan dik durmayı Allah herkese nasip etsin. 32 3 Yanıtla
  • amin amin: Gercek bir mumin asla yalan soylemez hoca akp nin koca bir yalan oldugunu gozler onune serdi 26 9 Yanıtla
  • erdem sabri: bu akp nin dinide imanıda para, menfaat, rüşvet, inanmayın bu din istismarcılarına 24 7 Yanıtla
  • Serdar Akcabelen: Kulluk Allah'a yapılır. Kula kulluk yapmadığın için Allah'ın rızası üstüne olsun hocam.. 29 1 Yanıtla
  • Murti: Senin gibileri olduğu sürece umut da var demektir dürüst adam 22 6 Yanıtla
  • Eski Akp'li: samanyolunda küçük kıyamet dizinsinde bunu gösterdi dolmabahçenin müezzinini vallaha billaha adam o diziyi izlemiş herhalde ondan sonra anladı gerçekleri sonra gitti dava açtı. 20 3 Yanıtla
  • Barış : Ben devletsem memurumu istedim yeri atarım bu657değişmesi lazım işini gelmeyen istifa etsin 4 17 Yanıtla
  • yasin: Bu ülkede diyanet kadar gereksiz bir kurum var mi acaba Ecrini allahtan bekleyerek pek iş yapmayan sabah akşam cebini düşünen ayni zamanda cami içinde tayyip savunuculugu yapan sadece maaşlarını artirdigi için başka bir kurum yoktur. 12 8 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement