Dolardaki Hızlı Yükselişle, Araç Depoları 18 Lira Fazlaya Doluyor - Son Dakika
Ekonomi

Dolardaki Hızlı Yükselişle, Araç Depoları 18 Lira Fazlaya Doluyor

Dolardaki Hızlı Yükselişle, Araç Depoları 18 Lira Fazlaya Doluyor

Dolar kuru 2.73 ile tarihi zirveleri zorlarken, en çok etkilenen araç sahipleri oldu. Bir depo benzin yılbaşına göre yaklaşık 18 lira daha pahalı.

18.04.2015 13:08  Güncelleme: 13:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yılbaşından bu yana yaklaşık yüzde 15 oranında yükselen dolar kuru, akaryakıt fiyatlarında da artışa yol açtı. Ham petrol fiyatlarının şimdiki gibi 60-61 dolar arasında seyrettiği aralık ayında 4.25 lira olan benzine, aradan geçen dört ayda 32 kuruş, 3.76 lira olan mazota ise 14 kuruş zam geldi. Bu artışın vatandaşa aylık maliyeti benzinde 36 lira, mazotta ise 16 lira oldu.

FİYATLAR NE KADAR DEĞİŞTİ?

Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın haberine göre, Aralık ayında petrol fiyatlarının 60-61 dolar aralığında olduğu dönemde dolar kuru ise 2.32 TL düzeyinde seyretti. 17 Aralık 2014'ten 1 Ocak 2015 tarihine kadar yurtiçinde benzin fiyatları 4.25 TL, mazot ise 25 Aralık 2014'ten 8 Ocak 2015'e kadar 3.76 TL'den satıldı.

PETROLDEKİ DÜŞÜŞ İŞE YARAMADI

Ham petrol fiyatları ocak ayı içerisinde 45 dolara kadar gerilerken, yeniden 60.5-61.5 dolar bandına yükseldiği 16 Şubat-4 Mart döneminde kur 2.53'e kadar çıkınca benzin fiyatı 4.37 liraya, mazotun fiyatı ise 3.81 liraya yükseldi. Petrol fiyatlarının yeniden 60 dolar bandına geldiği son dalgada dolar kuru da 2.70'e kadar yükseldi. Akaryakıt fiyatları 16-17 Nisan'da peşpeşe zamlandı ve benzin 4.57 lira, mazot da 3.90 lira oldu.

AYLIK MALİYET 36 TL

25 Aralık'ta 56 litrelik bir depo 238 liraya dolarken bu rakam 17 Nisan'da yaklaşık 256 liraya dolmaya başladı. Ayda 2 depo benzin harcayan bir araç sahibi için bu aylık maliyetin 36 lira artması demek.

1 DEPO MALİYETİ NE OLDU?

25 ARALIK 2014

Benzin: 238.00 TL
Motorin: 210.56 TL

17 NİSAN 2015

Benzin: 255.92 TL
Motorin: 218.40 TL

Bir depo motorin için aralık ayı sonunda 210 lira ödeyen vatandaş artık 218 lirayı gözden çıkarmak zorunda. (Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Dolardaki Hızlı Yükselişle, Araç Depoları 18 Lira Fazlaya Doluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • eski partili yeni akpli: Zeval olmasin ekonomimiz cok guzel yerlerde ne guzel doluyor iste zeval olmasin 4 27 Yanıtla
  • erdem sabri: halen daha illada akp, çalsalarda, yapsalarda akp diyenler memleket batıncada halen akp diyenler size gerçekten acıyorum , onlar gemiciklerini, villalarını trilyonlarını sayarken siz her geçen gün batıyorsunuz farkında değilsiniz, ülke batıyor dış borç, enflasyon, işsizlik bölünme, parçalanma sizi hiçmi etkilemiyor, 4. 70 gelmiş dünyanın en pahalı benzinini, elektriğini, vergilerini, 50 tl ye aldığınız daha doğrusu alamadığınız eti görünce hiçmi düşünmüyorsunuz, yakında patatesi makarnayı bile bulamayacaksınız uyanın artık 8 19 Yanıtla
  • Serafettin: Sizler oy vermeye devam edin bakın sonunda elinizde avucunuzda hiçbirsey kalmayacak ve bu ülkede açlık işsizlik gibi iç darbelerle çok ciddi yaralar alıcaz. Her şey için çok geç kalınmış olacak. Yazık 15 4 Yanıtla
  • Veli: Han Petrolün düşmesine ayak uydurmayan zihniyet dolar yükselince saniyesini kaçırmıyor. Zehir zıkkım olsun inşallah 16 0 Yanıtla
  • Ercişli: benzin istasyonlarina bakin. Zam geldiginde dakika geçirmeden fiyata yansitirlar. İndirimde de en son duyan onlardir. Dünyada en pahali benzin kullanan ikinci ülke olduğumuz yetmiyor gibibirde bu vurguncular çıktı. 14 0 Yanıtla
  • Bülent Ecevit : Bizim halka az bile ezilin çok ezilin seçtiğiniz iktidar size bu ödülü laik gördü kendi düşen ağlamaz 12 1 Yanıtla
  • tr: birde seçim sonrasında görüccez ne kadara dolacağını. 10 0 Yanıtla
  • Radamel falcao: Tüm siyasetçiler yalancı, kimseye oy vermeyin.... 7 2 Yanıtla
  • döşemeci geldi: sorun yok 4g ihalesi var mayısta oradan sıcacık paralar gelecek sıkıntı yok 5 3 Yanıtla
  • KEMAL: MHP SÖZ VERDİ ARKADAŞLAR MAZOT 1. 75 TL BENZİN İSE 3 TL EMEKLİ MAAŞI 1500 ÜZERİNDE OLUCAK ÇİFÇİYE DESTEK YARDIM KDV İNDİRİMİ AŞAĞI ÇEKİLECEK MİLLETİ SIKMAYACAKLAR HER ŞEYDEN VERGİ ALMAYACAKLAR ÇOK SEVİNDİM ESKİDEN NE KADAR UCUZ ALIYODUK AKARYAKITI ÇOK ÖZLEDİK O GÜNLERİ 6 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Kahramanmaraş'taki deprem etkileri nedeniyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi
    00:29 Kahramanmaraş'taki deprem etkileri nedeniyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi

    Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin devam etmesi nedeniyle bölgede faaliyet gösteren 4 elektrik dağıtım şirketinin avans ödemelerinin fatura son ödeme tarihine kadar ertelenmesine karar verdi. EPDK'nın kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

  • SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı
    00:11 SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 19 bankayla emeklilere ödenecek promosyonların tutarını belirleyen yeni bir protokol imzaladı. Protokolle promosyonlar 8-12 bin lira arasında değişecek. Emekli aylığı alanlara 8-12 bin lira, ölüm aylığı alanlara ise 5 bin lira promosyon ödeneceği açıklandı. Bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceği belirtildi.

  • Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı
    23:14 Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı

    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, gençlerin dijital sektörlerde istihdamının arttırılması hedefleniyor. Projenin açılışı Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımının düşük olmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, projenin bu soruna çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti. Proje kapsamında gençlere eğitimler ve işletmelerle eşleştirme çalışmaları yapılacak.

  • Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü
    22:41 Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü

    Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Erkin Tuniyaz ile bir araya geldi. Görüşmede, Özbekistan ile Çin arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliğinin daha da genişletilmesi konuları ele alındı. Taraflar, karşılıklı menfaatlere dayalı işbirliğinin geliştirilmesi, ortak projelerin hayata geçirilmesi ve kültür/turizm alanlarında ilişkilerin geliştirilmesi konularında görüş alışverişinde bulundu.

  • Xiaomi, 2023 yılında net karını yüzde 126,3 artırdı
    22:34 Xiaomi, 2023 yılında net karını yüzde 126,3 artırdı

    Xiaomi, 2023 yılında 271 milyar RMB gelir elde ederek tarihinin en yüksek ikinci karlılık seviyesine ulaştı. Şirket, akıllı ekosistemini genişletirken akıllı telefon satışlarında da büyük başarı elde etti. Ayrıca internet hizmetleri segmentinde rekor seviyelere ulaşan Xiaomi, araştırma ve geliştirmeye de önemli yatırımlar yaptı.

  • Fiat Topolino: Fiyatı ve Özellikleriyle Dikkat Çekiyor
    22:33 Fiat Topolino: Fiyatı ve Özellikleriyle Dikkat Çekiyor

    Fiat, mikro elektrik araç sektörüne yeni bir soluk getirmek için Topolino modelini tanıttı. Aracın başlangıç versiyonu 449 bin 900 TL, Plus donanımı ise 479 bin 900 TL olarak belirlendi. Tamamen elektrikli olan aracın motor gücü 6 kW, maksimum hızı 45 km/h ve sürüş menzili 75 kilometre olarak açıklandı. Fiat Topolino, Türkiye'de Citroen Ami'ye alternatif bir seçenek olarak değerlendiriliyor.

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde partilerle bir araya geldi
    22:20 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde partilerle bir araya geldi

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde düzenlenen Banaz İlçe Buluşması'na katıldı. Bayraktar, Türkiye'nin ekonomisinin 3 kat büyüdüğünü ve itibarlı bir ülke haline geldiğini vurguladı. Ayrıca, doğal gaz kullanımının artması ve yapılan çalışmalarda siyasi istikrarın önemine değindi. Bayraktar, yerel seçimde AK Parti Banaz Belediye Başkan adayı Mehmet Cevizci'ye destek istedi.

  • Türkiye, 2 Sene İçinde Günlük 1 Milyon Varil Petrol Üretimine Ulaşacak
    22:08 Türkiye, 2 Sene İçinde Günlük 1 Milyon Varil Petrol Üretimine Ulaşacak

    Jeoloji Mühendisi Fahri Çelik, yaptığı araştırmalar sonucunda Türkiye'de 2 sene içinde günlük 1 milyon varil petrol üretimine ulaşılacağını iddia etti. Çelik, Türkiye'nin petrol ve doğalgaz çıkarılmamasının en büyük sorun olduğunu belirtti ve ülkenin zengin yer altı kaynaklarının kullanılmasıyla Türk parasının değer kazanacağını söyledi.


Advertisement