Dolarda Yeni Zirve - Son Dakika
Ekonomi

Dolarda Yeni Zirve

Dolar güne tarihi rekorla ile başladı. 1 dolar 2.5730'a kadar yükseldi.

05.03.2015 09:03  Güncelleme: 10:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dolar/TL, küresel piyasalarda doların 11.5 yılın zirvesinde seyretmesi ile 2.5730'a kadar yükselerek yeni zirvesini test ederek güne başladı. Dün akşam saatlerinde 2.5705'i test eden TL, doların dış piyaslarda fiyatının hızla yükselmesi ile değer kaybetti.

LİRA'DA KAN KAYBI

TL'deki değer kaybı diğer gelişmekte olan ülkelerin üzerinde seyrediyor.

YILBAŞINDAN BU YANA DOLARIN KAZANCI

Yılbaşından bugüne dolar endeksi yaklaşık yüzde 6 değer kazanırken TL'nin dolar karşısındaki değer kaybı ise yüzde 9'u aştı ve Brezilya reali ile birlikte en çok değer kaybeden para birimlerinin başında yer aldı.

SİYASİ BASKI DOLARIN ATEŞİNİ YÜKSELTTİ

Ekonomistler siyasetçilerin faiz indirimi yönündeki baskılarının kurdaki sıçramaya rağmen Merkez Bankası'nın faiz artışını gündeme almasını zorlaştırması ve ekonomi yönetiminden gelen farklı sesler piyasadaki stresin artmasına neden olduğu ve TL bu endişelerle gelişmekte olan para birimlerinden negatif ayrışmasına sebepiyet verdiği görüşünde.

Dolarda Yeni Zirve
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Dolarda Yeni Zirve - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • kuafôr: Cb her an konuşabilir gündem yaratmak için.bugün 2.60 i geçer. Soydunuz la memleketi teyyocular 13 0 Yanıtla
  • Sadi başkan: Umrumda bile değil,çoluğuna çocuğuna 1 ekmek alamayıp mitinglerde bayrak sallayanlar düşünsün 12 0 Yanıtla
  • Ev sahibi: Doların yükselmesi ve verdiği zararların tek sebebi ve sorumlusu cumhurbaşkanıdır.... 12 0 Yanıtla
  • #İSİMBOŞBIRAKILMAZ: daha düne kadar dolar yüksek diye konuşanlar; bugün ; `Bu İş Nereye Gidecekse Gitsin` '2, 30-2, 50 arasında bir dolar kuru piyasa için normal sınırlar içinde kabul edilebilir'. (yiğit bulut) diyor. . böyle insanlara ağzına kürekle vurasım var. ! 9 2 Yanıtla
  • KEMAL: ÜRÜMESİNİ BİLMEYEN İT, SÜRÜYE GETİRİR KURT. 8 0 Yanıtla
  • hamd olsun: hüloooooooooooğğğ 6 0 Yanıtla
  • geçekler acı götür doları hacı: 3 olsun düz olsun. Bu millete saray maray soma ermenek Süleymanşah hezimeti güçlenen pkk az gelir. 5 1 Yanıtla
  • 3temmuz: yuzde 50 yetmez ama evet, turkıye oldu papua yeni muz cumhurıyetı,,alkışlıyorum ortacaga gidiyoruz,,yenı anayasa 1-tras yasak sünnettir 2-elektrık yasak sünnettir 3-herkes meeee liyecek 6 0 Yanıtla
  • CARİ AÇIK: AKEPE CİLERİN KIC TAVAN YAPMIŞTIR BÜYÜK LİDERLERİ KONUŞTUKÇA ÜLKE EKONOMİSİ MAHVOLDU . KRİZ VAR SUANDA DOLAR 13 YILIN ZİRVESİNDEYMİŞ YANİ 2001 KRİZİ YENİDEN TEKRARLANDI KRİZ BU ÜLKÜYE 10 YILDA BİR UGRUYOR BİRİLERİ GELİR BİRİLERİ GİDER 7 HAZİRANDA AKEPE DE İKTİDARI DEVREDECEK İNSALLAH. 6 0 Yanıtla
  • ..: 1-doların düşmesı ıcın yetkılıler hangı onlemlerı almaktadır? 2-dolar son dönemde nıcın sureklı artış göstermektedır(cumhurbaskanının açıklamalarından harıç de sureklı artmaktadır) 3-halktan gızlemeden ekonomının gerçek durumu nıcın soylenmemektedır 4-sıcak para dıyoruz ama ulkemıze sıcak para nasıl gelecek, bu konuda yatırımcı veya parası olanı ulkeye çekebılyıor muyuz? 5-komşularımızın tamamı ıle niçin sorunlu durumdayız 6-sadece özellestırmeler, ınsaat sektoru ve sıcak paraya dayalı buyume ve ekonomıyı boyle ıdare etme de sona mı geldık. . . . . 6 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İBB Başkanı İmamoğlu, 2023 Faaliyet Raporunu Meclise Sundu
    18:38 İBB Başkanı İmamoğlu, 2023 Faaliyet Raporunu Meclise Sundu

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2023 yılı faaliyet raporunu İBB Meclisine sundu. İmamoğlu, raporda yapılan yatırımları ve hizmetleri detaylı bir şekilde açıkladı. Ayrıca, İBB'nin iştirak şirketlerinin 2023 yılını karla kapattığını belirtti.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TAİK ve AmCham Türkiye Yönetim Kurulu Üyelerini Kabul Etti
    18:33 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TAİK ve AmCham Türkiye Yönetim Kurulu Üyelerini Kabul Etti

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) ve Amerikan Şirketler Derneği (AmCham Türkiye) Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti. Yılmaz, Türkiye ve ABD arasındaki ticaret hacminin 100 milyar dolara ulaşması hedefine yönelik istişarelerde bulunduklarını ve kamu-özel sektör işbirliğini güçlendirmeye devam edeceklerini belirtti.

  • Shenzhen'in dış ticareti 1 trilyon yuanı aştı
    18:29 Shenzhen'in dış ticareti 1 trilyon yuanı aştı

    Çin'in güneyindeki Shenzhen metropolünden yerel yetkililer, şehrin dış ticaretinin bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 28,8 artışla 1,02 trilyon yuana (yaklaşık 140,8 milyar ABD doları) ulaştığını açıkladı. Shenzhen'in özel işletmelerinin dış ticareti ise geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 45,2 artışla 720,96 milyar yuana ulaştı ve şehrin toplam ticaret hacminin yüzde 70,7'sini oluşturdu.

  • Çin, Shanghai limanlarından araç ihracatını artırdı
    18:28 Çin, Shanghai limanlarından araç ihracatını artırdı

    Çin'in Shanghai limanları üzerinden 2024 yılının ilk çeyreğinde geçen yıla göre yüzde 30,7 artışla 529.000 araç ihraç edildi. Waigaoqiao liman bölgesindeki gümrüklerde ise bir önceki yıla göre yüzde 20'nin üzerinde bir artışla 280.000'den fazla araç ihraç edildi. Yangshan gümrüğü ise yeni enerjili araçların yüzde 70'inden fazlasını işlemden geçirdi.

  • Yalova'da yapılan yatırımlar değerlendirildi
    18:24 Yalova'da yapılan yatırımlar değerlendirildi

    Yalova Dr. Hülya Kaya başkanlığında gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda bir önceki dönemde kentte yapılan yatırımlar değerlendirildi.

  • Mersin Mezitli'de Narenciye Balı Hasat Etkinliği Gerçekleştirildi
    18:23 Mersin Mezitli'de Narenciye Balı Hasat Etkinliği Gerçekleştirildi

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bulunan kovanlarda üretilen narenciye balının sağımı için hasat etkinliği düzenlendi. Vali Ali Hamza Pehlivan'ın da katıldığı etkinlikte, Mersin'in Türkiye genelinde arı kovanı sayısıyla 4. sırada yer aldığı ve yıllık yaklaşık 115 bin ton bal üretiminin 3 bin 500 tonunun burada gerçekleştirildiği belirtildi.

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği İçin Eğitimler Düzenleniyor
    18:14 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği İçin Eğitimler Düzenleniyor

    Tarım ve Orman Bakanlığı'nın talimatnamesi kapsamında Ordu'da ana arı yetiştiriciliği kursu düzenleniyor. Eğitimde, koloni bireyleri tanıma, üretim yöntemleri, kalite kontrolü gibi konular ele alınacak. Başarılı olan kursiyerlere sertifika verilecek.

  • Kastamonu'da Son 21 Yılda 217 Bin 740 Dekar Tarım Arazisi Sulamaya Açıldı
    17:49 Kastamonu'da Son 21 Yılda 217 Bin 740 Dekar Tarım Arazisi Sulamaya Açıldı

    DSİ tarafından yapılan açıklamaya göre, Kastamonu'da son 21 yılda inşa edilen sulama tesisleri ile 217 bin 740 dekar tarım arazisi sulamaya açıldı. Ayrıca, yapılan yatırımlarla 9 baraj ve 2 gölet inşa edilerek 119,68 milyon metreküp su depolama hacmine ulaşıldı. Kastamonu'da taşkın riskini azaltmak için tamamlanan 80 taşkın koruma tesisi ile şehir merkezi, yerleşim yerleri ve arazilerin taşkın kontrolü sağlandı. Ayrıca, Kastamonu'da 86 bin 710 dekar alanda arazi toplulaştırma tescili yapıldı ve 13 HES tesisi ile yıllık 327,38 gigawatt enerji üretimi sağlandı.


Advertisement