Dolar Gün Boyu Rekor Tazeledi - Son Dakika
Ekonomi

Dolar Gün Boyu Rekor Tazeledi

Faiz indirimi beklentisi ile dün 2.41'i görerek tarihi zirveye yükselen dolar, bugün yeni rekorlar kırdı.

30.01.2015 12:04  Güncelleme: 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkez Bankası'nın önümüzdeki hafta 75 baz puana ulaşabilecek erken faiz indirimine gidilebileceği beklentisi ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ekonomik aktivitedeki sağlam seyre vurgu yapan açıklamaları sonrası dolardaki değer kazancı ile kur tarihi zirvesini yeniledi.

YENİ REKOR

Dün 2,4188'e kadar yükselerek rekor kıran dolar bugün de 2,44 seviyesine çıktı. Tüm zamanların en yükseğini gördü. Küresel piyasalarda başta emtia ihraç eden ülkelerin para birimleri dolar karşısında değer kaybediyor.

ULUSLARARASI PİYASALARDA DOLAR

Türkiye gibi kısa sürede faiz indirimi beklenen Avustralya'da Avustralya doları 5.5 yılın en düşük seviyelerinde işlem görüyor.

UZMAN GÖRÜŞÜ

Bankacılar, Fed'in mevcut duruşunun, Euro gibi diğer para birimlerinin baskı altında olduğu bu dönemde dolara destek verdiğini bunun da gelişmekte olan para birimlerinin değer yitirmesine neden olduğunu belirttiler. Bir diğer taraftan ise TL'nin dolar karşısında diğer gelişmekte olan ülke para birimlerinden daha çok değer kaybetmesinin ise siyasilerin talepleri ardından TCMB'nin erken bir faiz indirimi yönündeki istekliliği olduğunu söylediler. Bankacılar TL'nin dolar karşısında tarihi zirvesini test etmesi ardından lokal yatırımcıların döviz satışlarının gözlendiğini belirtirken bir diğer taraftan ise 10 milyar TL'yi aşan kurumsal vergi ödemekleri nedeniyle şirketlerinde dövizden TL'ye geçişlerinin arttığını söylediler.

Dolar Gün Boyu Rekor Tazeledi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Dolar Gün Boyu Rekor Tazeledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • wehrmacht: Göstermelik faiz indiriminde bile bu oluyorsa vay halimize. Gerçi bu topluma müstehak. 22 2 Yanıtla
  • Para sever: Ey türk halkı parası olan euro ya yatırsın son kuruşuna kadar dolar değer kaybetmesin diye euro yu değersiz gösterme bunlar algı operasyonu yapılıyor benim yazdıklarımı okuyacağınıza gidin euro alın durma hadi git çabuk al 3 18 Yanıtla
  • mehmet: ASLINDA AGLANACAK HALİMİZE GÜLÜYORUZ ÜLKE BİTMİŞTİR VATANDAŞ AYAKKABISINA KADAR BANKALAR BORÇLU FAZLA LAFA GEREK YOK 17 1 Yanıtla
  • kenan cenk: tayyıp kurtarır bu ülkeyı. !!. faiz indırımıne devam. dolar 2500 ü gececek. cok bilmişler. ülkeyı ucuruma sürüklüyor. 15 3 Yanıtla
  • demedi demeyin: Bu işin sonu yine 6 sıfırda biter 14 2 Yanıtla
  • ali: sonuç: cebimizdeki para eridikçe eriyor , zengin daha zenginleşti . . . 13 0 Yanıtla
  • V: KİMSE ALMASIN DÜŞER. 5 7 Yanıtla
  • Bülent Ecevit : ben Türk halkına acıyorum iktidarın halka işkencesi bu 11 1 Yanıtla
  • Poseidon: Bütün söylenilen büyüme ve enflasyon beklentileri yalan.halkı kandırmaktan birşey değil.kendi hedeflerini tutturmak için merkez bankasına bile müdahele ediyorlar.gerçi onların milyon dolarları var.sıkıntı yok yani her halikarda onlar kazanıyorlar.bilal erdoğanın bile gemileri yabancı bayraklı değilmi.ülkeye vergi ödememek için gemilerin bayrakları bile yabancı.koyunlarımız saolsun.yaşa padişahım 10 0 Yanıtla
  • a.a.d.: Yoksa yine birilerine bilerek para mı kazandırılıyor 7 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement