Dolar Son 3 Haftanın En Düşüğünde - Son Dakika
Ekonomi

Dolar Son 3 Haftanın En Düşüğünde

Dolar/TL bankalararası piyasada 2,5585'e gerileyerek yaklaşık son 3 haftanın en düşük seviyesine geriledi.

23.03.2015 14:42  Güncelleme: 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu ve görünümünü teyit etmesinin ardından, TL üzerindeki belirsizliklerden birinin daha ortadan kalkmasıyla güne 2,57'den başlayan kur, yükselişe geçse de yönünü yine aşağı çevirdi. Tüketici güven endeksinin Mart'ta 64.39 ile 6 yılın en düşük seviyesine gerilemesinin ardından dolar yükselişe geçti.

DOLARDA HAREKETLİ SAATLER

Dolar/TL'de verinin ardından iyimserlik azalırken TL'deki pozitif ayrışma da sonra erdi. Veri öncesi 2,5815 seviyesinde bulunan kur veri sonrası 2,5900'a kadar yükseldi. Ancak kur bu seviyeden yeniden düşerek 2,56'nın altına kadar geriledi. Kur 2,5529'la üç haftanın en düşüğünü gördü.

BULLARD'DAN 'DOLAR' AÇIKLAMASI

St Louis Fed Başkanı James Bullard, dolar endeksinin "makul değer"inden çok uzakta olmadığını, ancak doların euro karşısında daha ne kadar değer kazanacağının belli olmadığını söyledi. Bullard, CNBC televizyonuna yaptığı açıklamada, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) ay başında başlattığı tahvil alımları öncesinde doların euro karşısında yüzde 25 değer kazandığını belirtti.

ZORLU OLACAK

"(Nicel gevşeme) küresel finans piyasalarında önemli bir gelişme, yaklaşan nicel gevşeme nedeniyle euronun değer kaybetmesi ve doların değer kazanması şaşırtıcı değil" diyen Bullard, sözlerini "Tüm bunlar piyasalar tarafından fiyatlandı, bu nedenle şu anda dolar euro kurunun nereye gideceğinin net olmadığını düşünüyorum" diyerek sürdürdü. Bullard ayrıca Yunanistan'ın euro bölgesinden ayrılmasının mümkün olduğunu ancak ülke için son derece zorlu olacağını ifade etti.

MART'TA ADIM ATMADI

Bullard, "(Yunanistan'ın euro bölgesinden çıkışı) geçen yıllara kıyasla çok daha yönetilebilir bir durum, bu nedenle yapılabileceğini düşünüyorum. Ancak bu yolun tercih edilmesi tavsiye edilebilir değil" dedi.

Uzun bir süredir Fed'in faiz artırımında geç kalmaması gerektiği ve erken adım atmasını istediğini ifade eden Bullard, bu görüşünü değiştirmediğini ancak faizlerin öngördüğü kadar hızlı artmadığını göz önünde bulundurarak faizlerin ileriki seyri konusundaki tahminlerini revize ettiğini ifade etti. Bullard, "Ben para politikasında gevşeme yanlısı bir hale gelmedim, ama FOMC Mart'ta adım atmadı" dedi. (Kaynak:Hürriyet)

Dolar Son 3 Haftanın En Düşüğünde
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Dolar Son 3 Haftanın En Düşüğünde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • hacı Şakir: BENZİN SEBZE MEYVE ET SÜT YOĞURT HEPSİ DOLARDAN ZAMLANDI E HADİ BAKALIM Bİ YER YETIYOSA HEPSİ DE SERT DÜŞÜŞ OLSUN DA GARİBAN HALK FAYDALANSIN.... AMA NERDE DOLAR LOBİSİ CEBİNİ DOLDURDU ONA YETER 130 0 Yanıtla
  • PEPE: SEÇİME KADAR İNER SEÇİMDEN SONRA GİNE PATLAR 5 16 Yanıtla
  • heredot cevdet: tüm ayakkabı kutuları dolarrr ile dolsunnnnn haftaya kesin fırlar yine 11 6 Yanıtla
  • sas: bizim cebimizden giden gitti boş versenize 16 1 Yanıtla
  • murat: aldanmayın 2. 80 takılacak 7 7 Yanıtla
  • han: çok sert düşmüş. . bende 1 tl oldu sandım. . . . 11 2 Yanıtla
  • 33: bu doların pahalanması beni mahf etti ............... 8 3 Yanıtla
  • Arabi : Siyasi kriz geliyor 6 4 Yanıtla
  • leylacım: agam dolar düşsün sorun değil nasıl olsa yine çıkacak bunu herkes biliyor parası olan şimdi hücum ediyor yapacak bişey yok sonuç. ta amerika parası amerika bilinçli indiriyor istesin yuükseltir adamlar kendi ekonomisen göre indirip çıkarıyor yoksa bizde yapılan iyileştirme ylen alakalı değil parası olan alsın dolar ebdeksine bakın orada yükselmeye başlarsa bizdede yükseliyor düşerse düşüyor. 6 2 Yanıtla
  • ccf: dolar çıkarken 15/20 kuruş hemen o akşam petrole zam, inerken öyle bir şey göremiyoruz. özellikle Enerji Bakanına hitap ediyorum. Ben akıl sahibiyim, kandırılmam zor. 4 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement