Dolandırıcılar Sahte Park Yasağı Tabelasıyla Vurgun Yapıyor - Son Dakika
Ekonomi

Dolandırıcılar Sahte Park Yasağı Tabelasıyla Vurgun Yapıyor

Dolandırıcılar Sahte Park Yasağı Tabelasıyla Vurgun Yapıyor

Her gün binlerce sürücünün kullandığı caddelerde, direklere sahte park yasağı tabelası asılarak vurgun yapıldığı ortaya çıktı.

08.10.2015 11:15  Güncelleme: 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da, bazı otopark işletmecilerinin para kazanmak için uygulamaya koyduğu yöntem akıllara durgunluk verdi. Binlerce vatandaşın aracının çekilerek sahiplerine ceza yazılmasına sebep olan 'yasak park' tabelalarının bir kısmının, otopark mafyaları tarafından takıldığı iddia edildi.

VATANDAŞIN CANI YANIYOR

Araç sahiplerinin korkulu rüyası haline gelen 'yasak park' tabelaları dayanak gösterilerek her gün binlerce vatandaşın aracı otoparklara çekiliyor. Park yasağı tabelalarıyla ilgili ortaya çıkan bir detay ise belediyelerde denetim mekanizmasının tam çalışmadığını ve vatandaşın bu yolla büyük mağduriyete uğradığını gözler önüne seriyor.

SAHTE TABELA TAKIYORLAR

Tabela takma ve denetleme yetkisi sadece İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Daire Başkanlığı Trafik Müdürlüğü'ne ait. Buna rağmen bazı kişilerin belediyenin bilgisi dışında istediği yerlere usulsüz tabela astığı öne sürüldü. Daha sonra buraya park edilen araçlara önce trafik polisince 88 lira park yasağı cezası uygulanıyor. Ardından belirli otoparklara çekilen araçlar için 90 lira çekici ücreti ile 10 lira otopark ücreti isteniyor.

ŞİKAYETLER ARTTI

Artan şikâyetler üzerine yapılan usulsüzlükle ilgili denetimlerin başladığını söyleyen İBB Trafik Müdürlüğü Başkanı Yunus Emre Ayözen, etiketsiz, bandrolsüz tabelaların hepsini söktüklerini açıkladı. Ayözen, şunları kaydetti: "Konu bize iletildikten sonra tabelaları kontrol ettiriyoruz artık. Yani usulsüz 'Park yasaktır' tabelaları varsa ve etrafında bahsedilen otoparklardan varsa buna bakıyoruz. Bizden başka polis de dahil hiç kimsenin tabela takma yetkisi yoktur."

SAHTE TABELA MAĞDUR ETTİ

Sahte tabelalar yüzünden birçok kez mağduriyet yaşadığını söyleyen A.Ö., itirazlarda bulunmasına rağmen netice alamamaktan yakındı. Aracının Fatih'teki yediemin otoparkı civarından çekildiğini belirten Ö., "Ben tabelalarda etiket ve bandrol yok diye polise itiraz ettim. Ama polis bana 'Ben istediğim yerden çekerim, karışamazsın bana!' dedi. Aynı cadde üzerinde sürekli park ettiğim bir cami yanı vardı. Bu kez oraya park ettim. Hiç tabela olmadığı halde gelip buradan da çektiler." diye konuştu. Aracının neden kaldırıldığını sorduğunda, 'Buraya tabela takılacak' cevabını aldığını anlatan Ö., "Günler sonra caddeye etiketsiz ve bandrolsüz tabela takıldı. Bunu yapanlar da Trafik Vakfı bünyesinde bulunan yediemin otoparkıdır." iddiasında bulundu.

Son Dakika Ekonomi Dolandırıcılar Sahte Park Yasağı Tabelasıyla Vurgun Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • Sezgin: Allah'ı olan İstanbul da ücretsiz bir park yeri göstersin. İnsana bu kadar yolunacak KAZ gözüyle bakan başka bir yönetim var mı. 14 0 Yanıtla
  • .: Bu dünyada kul hakkı yiyenler sanmasın kar yapdım diye yarın allahın huzurunda yedikleri Hakları sahiplerine geri iyade edicekler Ümmetimden müflis odur ki, kıyamet günü namaz ve zekâtla gelir. Ama, bu arada sövdüğü şu kimse, dövdüğü bir başka kimse dahi gelir. Bunun üzerine kendisinin hasenatından şuna verilir, buna verilir. Üzerinde haklar bitmeden kendi hasenatı tükenirse, o zaman onların hatalarından alınır kendisine yüklenir. Daha sonra cehenneme atılır." (Müslim) 12 0 Yanıtla
  • 34: Yıllardır bazı polislere kurtarıcı ve otopark çilar ortak calisirlar 8 3 Yanıtla
  • kobra: Hdp isdir 9 2 Yanıtla
  • oylar akp ye: islam yaşamasa kıyamet kopabilir 3 5 Yanıtla
  • asfd: ah o yedi emin yok mu soyguncular allah evlerine ateşler salsın 7 0 Yanıtla
  • Adress: Denetim sıkıntılı sistem bozuk sağolsun AKP ve Gönül'lerin Başkan'ı düzeltiyor ne yapsın hepsine yetişemiyorlar 1 5 Yanıtla
  • vatandaş : neyıne şaşiyorsunuz bunun bu ulkede doğru düzgun adam gıbı iş yapanları destekleyen taktır eden bır devlet mi var yoksa bir millet mi var .bunlar primyapiyor bu ulkede.normaldir 5 1 Yanıtla
  • seni gidi...: bunu yaptıran serefsizlerden hesap sormak gerek 6 0 Yanıtla
  • Yonetmen: Oyuncular trafik polisi cekici otoparkcı figür arac sahibi. Konu. Arac sahibinin zor anları 3 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Sahte Mükemmel Kendilik Algısı Çocukları Kırılgan Hale Getiriyor
    10:53 Sahte Mükemmel Kendilik Algısı Çocukları Kırılgan Hale Getiriyor

    Yeditepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Billur Örnek, sahte bir 'mükemmel kendilik algısı'nın çocukları güçlü kılmaktan çok psikolojik bozukluklara açık ve kırılgan hale getirdiğini bildirdi. Kendilik algısının kişinin kendisini nasıl gördüğünü, algıladığını veya tanımladığını anlatan bir olgu olduğunu belirten Örnek, gerçekçi bir kendilik algısı oluşturmanın daha sağlıklı olduğunu vurguladı. Sahte bir 'mükemmel kendilik algısı'nın çocukları güçlü kılmaktan çok psikolojik bozukluklara açık ve kırılgan hale getirdiğini ifade eden Örnek, sağlıklı bir kendilik algısı için çocukların yetişkinlerin iletişimine dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

  • Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili: İmitasyon ürün kullanmak ve haram konuları sigortalatmak caiz değildir
    10:51 Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili: İmitasyon ürün kullanmak ve haram konuları sigortalatmak caiz değildir

    Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili Dr. Fatih Aydın, imitasyon ürünleri kullanmanın caiz olmadığını ve haram konuları sigortalatmanın da caiz olmadığını açıkladı. Aydın, imitasyon ürünlerin kul hakkına girdiğini ve kamu hakkı olduğunu belirtti. Tarım sigortasıyla ilgili olarak ise Aydın, konusu haram olmayan her türlü sigortanın caiz olduğunu ancak haram konuların sigortalanmasının caiz olmadığını ifade etti.

  • Ekonomik güven endeksi mart ayında yüzde 1 artarak 100 oldu
    10:41 Ekonomik güven endeksi mart ayında yüzde 1 artarak 100 oldu

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, mart ayında ekonomik güven endeksi yüzde 1 artarak 100 değerine ulaştı. Tüketici güven endeksi yüzde 0,02, reel kesim güven endeksi yüzde 1,5, hizmet sektörü güven endeksi yüzde 1,5 artarken, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 1,0 azaldı. İnşaat sektörü güven endeksi ise yüzde 3,6 düşüş gösterdi.

  • Başkan Sekmen;
    10:38 Başkan Sekmen; "Tarım ve hayvancılık sektöründe adeta çığır açtık"

    Erzurum Büyükşehir Belediyesi, bitkisel üretimi desteklemek amacıyla kendi gübre üretimine başladı.

  • TÜİK Ekonomik Güven Endeksi Mart 2024 Verileri Açıklandı
    10:37 TÜİK Ekonomik Güven Endeksi Mart 2024 Verileri Açıklandı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan verilere göre, Mart ayında ekonomik güven endeksi Şubat ayına göre yüzde 1 artarak 100,0 değerini aldı. Hizmet sektörü güven endeksinin yükselmesi bu artışta etkili oldu. Tüketici, reel kesim, hizmet sektörü, perakende ticaret ve inşaat sektörü güven endeksleri ise farklı oranlarda değişim gösterdi.


Advertisement