Dokuz Eylül Hukuk Fakültesi'nde Mezuniyet Sevinci - Son Dakika
Güncel

Dokuz Eylül Hukuk Fakültesi'nde Mezuniyet Sevinci

Dokuz Eylül Hukuk Fakültesi\'nde Mezuniyet Sevinci

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hukuk Fakültesi ve Adalet Meslek Yüksekokulu öğrencileri diplomaları alarak mezun oldu.

15.11.2014 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hukuk Fakültesi ve Adalet Meslek Yüksekokulu öğrencileri diplomaları alarak mezun oldu. Mezuniyet töreninde gözleri görmeyen 65 yaşındaki Salih Mehmet Aslan ile hastalarının haklarını savunabilmek için hukuk fakültesini bitiren Doç. Dr. Selma Tosun büyük alkış aldı.

Hukuk Fakültesi'nden 416, Adalet Meslek Yüksekokulu'ndan 63 öğrenci mezun olduğu tören Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde yapıldı.

Törende konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Karakoç, hukuk eğitiminin evrensel hukuk çerçevesinde yapılması gerektiğini söyledi. Hukukun yozlaştırılmaması, kanunların soygun ve yağmaların aracı haline getirilmemesi gerektiğini belirten Karakoç, "Günümüzde hukuk bazı haksızlıkların aracı haline getirilebilmektedir" dedi.

Fakültenin kuruluşundan bu yana 10 bin 474 öğrencinin mezun olduğunu kaydeden Prof. Dr. Karakoç, fiziki yetersizliklerden dolayı beş öğrenciden üçünün oturacak yeri bulunduğunu aktardı. Yeni fakülte binasının gelecek yıl hizmete girmesini beklediklerini ifade eden Karakoç, "Türkiye genelinde her yıl 207 bin öğrenci, hukuk fakültesini tercih edilyor. Hukuk fakültelerinin kontenjanları, YÖK tarafından masabaşında belirleniyor. Kontenjanlar belirlenirken fakültelerin fiziki mekanlarının yetersizliği gözönünde bulundurulmuyor. Fakülteye kaydolan öğrencilerin hepsinin derslere devam etmelerini istemeleri halinde dersliklerde oturacak yer bulmaları mümkün değil. Nitekim fakültemizde beş öğrenciden üçünün oturacak yeri yoktur. Bu tür kontenjan belirleme yöntemine derhal son verilmelidir" diye konuştu

"BİR UZVUN KAYBOLMASI BAŞARIYI ENGELLEMEZ"

Törende protokol üyeleri ile ailelerden büyük alkış alan 65 yaşındaki Salih Mehmet Aslan da diplomasını aldı. 1987 yılında fakülteye girmeye hak kazanan ancak maddi sıkıntılardan dolayı okuldan atılan Aslan, 2011 afıyla döndüğü fakültesini başarıyla bitirdi. Ailesi ve 4 yaşındaki torunu Asrın'ın sevincini paylaşmaya geldiklerini belirten Salih Mehmet Aslan, "Zaman zaman harçları yatıramadım, sınavlara giremedim. O dönemde kasetlerle çalışıyorduk şimdi bilgisayarda çalışıyoruz. Çok sıkıntılı bir dönemdi. Sıkıntılardan dolayı atıldım. 2011 affından sonra tekrar okula dönemeye karar verdim. Bu yıl bütün derslerimi vererek mezun oldum. Devlet memuru olarak 35 yıl hizmet verdim, memuriyetten ayrıldım bundan sonra avukatlık yapacağım. Bugüne kadar ideallerimin hepsini gerçekleştirdim. Avukatlıkta da başarılı olacağıma inanıyorum. Göz olanları görür beyin ise olacakları görür. Olacaklarla ilgili planlama yaptım, önüme hedefler koydum. ve hedeflere ulaşmak için mücadelemi verdim. Çok sıkıntılar çektim ancak hiçbir fedakarlıktan kaçınmadım. Gençlere sesleniyorum. Çok çalışmaları gerekiyor. Çalışılmadan başarılı olunmaz herhangi bir uzvun kaybolması başarıyı engellenemez. Aksine kamçılar. Bundan sonra avukatlığın yanı sıra milletvekili olmak" dedi.

HASTALARI İÇİN HUKUĞU BİTİRDİ

İzmir Bozyaka Eğitim Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği Eğitim Sorumlusu ve Viral Hepatitle Savaşım Derneği Genel Sekreteri Doç.Dr. Selma Tosun mezuniyet sevinci yaşadı. Hastalarının haklarını daha iyi koruyabilmek için hukuk fakültesini azimle bitiren Tosun duygularını şu sözlerle aktardı: "Diplomamı alacağım. Çok mutluyum. Hepatit hastalarıyla uğraşıyorum. Onları işe almıyorlar, işten çıkartıyorlar. Birtakım sıkıntılar yaşıyorlar. Yine AİDS'li hastalarla ilgili sıkıntılar yaşanıyor. Bu tür durumlarda devreye girmeyi düşünüyorum. Zaten yıllardır bu işi yapıyordum ama avukat olarak yapmak biraz daha farklı olacak. "

Mezuniyet sırasında bir öğrenci de Soma ve Ermenek'teki maden kazalarını protesto etmek için kep yerine sarı baretiyle çıktı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dokuz Eylül Hukuk Fakültesi'nde Mezuniyet Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır
    23:27 Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır

    Yücel Mollaismailoğlu, Milli Görüş'ün geleceği için Cumhur İttifakı'nda yer almanın önemine vurgu yaparak, destek çağrısı yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin milli savunma sanayisi alanında kaydettiği gelişmeleri ve partilerinin tutarlılığını vurguladı.

  • Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi
    23:25 Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi

    Mersin Devlet Opera ve Balesi, Tim Rice'ın librettosunu yazdığı, Andrew Lloyd Webber'in müzikleri ile hazırlanan 'Evita Müzikali'nin prömiyerini Mersin Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Müzikalin rejisörlüğünü Caner Akın üstlenirken, orkestra şefliğini Aytuğ Ülgen ve Orkhan Hashimov yaptı. Eserde dekor tasarımı Özlem Topuz, kostüm tasarımı Olcay Engin Kaymaz ve koreograf tasarımı Emre Karaca imzası taşıyor. Müzikalde, eski Arjantin devlet başkanlarından Juan Peron'un eşi Eva Peron'un hayatı anlatıldı. Prömiyere, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşundur
    23:24 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşundur

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşunun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşun olduğunu belirterek, "Bundan sonraki hakim ve savcılarımız, yargı mensuplarımız şehidimizin emanetine sahip çıkma noktasında hep beraber mücadelemizi...

  • Kastamonu'da Camiye Giden Vatandaşlar Tarafından İnşaat Alanında Erkek Cesedi Bulundu
    23:24 Kastamonu'da Camiye Giden Vatandaşlar Tarafından İnşaat Alanında Erkek Cesedi Bulundu

    Kastamonu'nun Kuzeykent Mahallesi'nde yatsı namazı için camiye giden vatandaşlar, inşaat alanında bir erkek cesedi buldu. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemeler sonucunda cesedin İsmail Konukçu'ya ait olduğu ve baş bölgesinden darbe aldığı tespit edildi. İsmail Konukçu'nun intihar ettiği şüphesi üzerinde duruluyor.

  • Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
    23:23 Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

    Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde Cemal Sönmez (62) idaresindeki motosiklet ile Kadir K. (29) yönetimindeki kamyonet çarpıştı. Motosiklet sürücüsü olay yerinde hayatını kaybederken, kamyonet sürücüsü gözaltına alındı.


Advertisement