Doktob Bölgenin Sorunlarını Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Doktob Bölgenin Sorunlarını Değerlendirdi

Dalaman, Ortaca, Köyceğiz Turistik Otelciler ve Turizm İşletmecileri Birliği (DOKTOB) tarafından düzenlenen toplantıda bölgenin sorunlarını değerlendirdi.

27.09.2014 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dalaman, Ortaca, Köyceğiz Turistik Otelciler ve Turizm İşletmecileri Birliği (DOKTOB) tarafından düzenlenen toplantıda bölgenin sorunlarını değerlendirdi.

DOKTOB Başkanı Yücel Okutur, toplantıda yaptığı konuşmada, bölgedeki turizm sorunlarının çözüme kavuşturulması amacıyla birliğin oluşturulduğunu belirtti.

Önce sorunların belirleneceğini ve 1 Kasım'dan itibaren de belediye başkanları önderliğinde çözüm arayışlarının başlayacağını dile getiren Okutur, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz ilçelerinin turistik olarak çok önemli değerleri var. Bu açıdan turizme ciddi alamda önem vermemiz lazım. Turizm, bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'nin de geleceğidir. Böyle bir hazinenin sahibi olduğumuz için çok şanslıyız. Bunun için bu değeri bir marka haline getirmeli ve  daha yüksek seviyelerden pazarlamalıyız."

Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik de sivil toplum örgütlerinin yerel yöneticilere yol gösteren, öneriler getiren çok ciddi kurumlar olduğunu bildirdi.

Turizmdeki sorunlar değerlendirildi

Bölgede ve Muğla genelinde en büyük sorunlardan birinin hanutçuluk olduğunu ifade eden Karaçelik, "Bu sorunu yüzde yüz çözmek çok zor ancak bizim sezon başında aldığımız kararlar ve uyguladığımız yöntemlerle, Dalyan'daki hanutçuluğu yüzde 80 oranında azalttık. Önümüzdeki dönemde bunu bitirme seviyesine getirmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

Karaçelik, bölgenin markalaşması için güzel bir hikaye yazması ve bunu gelen misafirlere işlemesi gerektiğini kaydetti.

Babadan gelen uygulamalarla turizmin ilerleme şansının olmadığına işaret eden Karaçelik şunları söyledi:

"Bölgemizde çok sayıda değerimiz var. Bu değerleri çok iyi kullanmak zorundayız. Önümüzdeki dönemlerde Dalyan kanallarında tek tip ve güneş enerjisiyle çalışan tur tekneleri olacak. Bu konuda Avrupa'daki çevre fonları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşmeler yaptık. Zamanla bunu hayata geçireceğiz. Turizmde kaliteyi arttıracağız. Sorunları da hep birlikte çözeceğiz."

Konuşmaların ardından, katılımcıların bölge ile ilgili sorunları ve yapılması gerekenler tartışıldı. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Doktob Bölgenin Sorunlarını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement