Sancısı Tutan Kadın Milyonda Bir Görülen Şekilde Doğum Yaptı - Son Dakika
Dünya

Sancısı Tutan Kadın Milyonda Bir Görülen Şekilde Doğum Yaptı

ABD'de hastaneye gelen hamile kadın herkesi şoke eden bir doğum yaptı! Kadının içinden bebeğin anne karnında nefes almasını ve yaşamasını sağlayan torba da çıktı.

02.09.2015 15:57  Güncelleme: 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyaya bir çocuk getirmek her anne baba için özel bir an, özel bir deneyimdir. Ancak ABD, Los Angeles'ta bulunan Cedars Sinai Sağlık Merkezi'ne gelen bir hamile kadın herkesi şoke eden bir doğum yaptı! Doğurduğu şey bir bebekten fazlasıydı!

HERKES ŞOKE OLDU

Chelsea Phillips adlı Los Angeleslı bir anne, hamileliğinin 26. haftasında doğum sancısıyla hastaneye koştu. Genel olarak 40 hafta süren gebelik sürecinin çok uzağında gelen doğum sancısıyla panik olan Phillips hastaneye ulaştığında suyu henüz gelmemişti. Eğer doğum olursa C seviyesinde bir premature olacak olan bebeğin anne karnında daha fazla duramayacağını gören Dr. William Bender, derhal doğum kararı aldı ve Chelsea Phillips doğumhaneye alındı. Ancak doğurduğu şey herkesi şok etti!

BİR MİYONDA BİR GÖRÜLÜYOR

Chelsea Phillips'in içinden çıkan şey sadece bebeği değil, bebeğin anne karnında nefes almasını ve yaşamasını sağlayan torba olan plasentanın tamamıydı! Tıpta milyonda bir görülen bir durum olan plasentalı doğum, yumurtlamaktan farksızdı! Bebeğin arne karnı dışında bir hazne içerisinde yaşamaya devam etmesini mümkün kılan bu doğum şeklinde, Chelsea'nın bebeği, doktorlar plasentayı yırtana kadar nefes almayı sürdürmüştü. Şubat ayında yaşanan bu doğum olayından sonra bebeğin yaşaması donanımlı bir tıbbi destek sayesinde oldu.

SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Silas adı verilen ve erkek olan bebeğin, anne karnında yaşamadığı eksik kalan 14 haftası küvezde geçti ve Silas şu anda sağlıklı bir bebek olarak yaşayabiliyor. Olayı canlı canlı izleyen Doktor Binder, yaşananları şöyle anlatıyor:

"HER ŞEY FİLM GİBİYDİ"

"Her şey ağır çekim bir bilim kurgu filmi gibiydi. Sanırım ilk 10 saniye ne yaptığımı bilmez bir şekilde plasentaya bakıyordum. Sonrasında kendimize geldik ve torbayı delip Silas'ın nefes almasını sağlamaya çalıştık. Klişe bir laf olacak ama bizim o anlarda tam anlamıyla nefesimiz kesildi. Kariyerimin en garip 10 saniyesini yaşadığımı söyleyebilirim."

"YAKINDAN TAKİP ETMEK İSTİYORUZ"

Silas bir süre daha evde gözetim altında tutulacak çünkü doktorlar bu şekilde bir doğum sonrasında Silas'ın anne karnı dışında geçirdiği 3 ay boyunca nasıl bir fiziksel gelişim sergilediğini yakından takip etmek istiyorlar. Chelsea Phillips'in mucize çocuğu şimdi doğumundan sonra 7 aylık bir bebek olarak sağlıklı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Ama normal standartlara göre o aslında daha 4 aylık! Silas ABD'nin mucize bebekler listesinde uzun bir süre ilk sırada yer almaya devam edecek gibi.

Sancısı Tutan Kadın Milyonda Bir Görülen Şekilde Doğum Yaptı

Son Dakika Dünya Sancısı Tutan Kadın Milyonda Bir Görülen Şekilde Doğum Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • 06: Yüce rabbim ol der olur. 40 0 Yanıtla
  • bdhdhv: Allah isterse olur 38 1 Yanıtla
  • Abaza: Buda bir şey mi ANADOLU da evde kendi kendine doğum yapıyor ne hasne nede medya duyuyor 15 1 Yanıtla
  • Türkiye Türklerindir: Kurban olduğum ALLAH sen nelere kadirsin. .. 16 0 Yanıtla
  • gara: Allah Hidayet versin 12 2 Yanıtla
  • belgin: bende nasil oldu diycektim en guzeli bidaha bu aralar dogum haberi okumamak sanirim zira bende hamileyim ve ilk bebek bizimkide yilbasi bebegi olacak kismetse kis bebegi :) tum anne adaylarina hayirli dogumlar olsun ins 12 0 Yanıtla
  • Kültüryumağı: Allah nasip etmişse yiyecek yemeği vardır. 12 0 Yanıtla
  • rba: Ne var bunda. Benim ablamda o sekilde dunyaya gelmis. Bende baska bisey var sandimda haberi acip okudum. Ne ilginc ne ilginc. Habere bak ya 3 3 Yanıtla
  • insan: Ya de bi saçma sapan konuşmayın sizde kadın doğurmuş gtmiş yani kurban olduğum allahın işine ne karışıyosunuz. Saçma sapan yorumlar yaaa?? 4 0 Yanıtla
  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.

  • Güney Afrika'da otobüs şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    22:50 Güney Afrika'da otobüs şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika'nın kuzeyinde içinde 46 yolcunun bulunduğu otobüs köprüden aşağı düştü. Feci olayda 45 kişi yaşamını yitirirken kazadan sadece 8 yaşındaki bir çocuk yaralı olarak kurtuldu.

  • Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü
    22:41 Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü

    Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Erkin Tuniyaz ile bir araya geldi. Görüşmede, Özbekistan ile Çin arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliğinin daha da genişletilmesi konuları ele alındı. Taraflar, karşılıklı menfaatlere dayalı işbirliğinin geliştirilmesi, ortak projelerin hayata geçirilmesi ve kültür/turizm alanlarında ilişkilerin geliştirilmesi konularında görüş alışverişinde bulundu.


Advertisement