Doğu Perinçek'e Siyasilerden Destek - Son Dakika
Dünya

Doğu Perinçek'e Siyasilerden Destek

Doğu Perinçek\'e Siyasilerden Destek

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in ‘Ermeni soykırımı yalandır’ dediği için kendisini mahkum eden İsviçre ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Daire’de görülen temyiz duruşmasına birçok siyasi destek verdi.

28.01.2015 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in 'Ermeni soykırımı yalandır' dediği için kendisini mahkum eden İsviçre ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Daire'de görülen temyiz duruşmasına birçok siyasi destek verdi. Ünlü ilahiyatçı Zekeriya Beyaz, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan ve DSP Genel Başkanı Masum Türker, Perinçek'in yanında olduklarını ifade etti.

'Ermeni soykırımı yoktur' dediği için kendisini mahkum eden İsviçre ile bugün AİHM'de davası görülmeye başlanan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e mahkeme binası önünde birçok siyasi destek verdi. AİHM'nin Türk halkına yakışır bir karar vereceğine inancının tam olduğunu ifade eden ünlü ilahiyatçı Zekeriya Beyaz, "Burada Türk milletine bir kara çalmak, bir iftira etmek cesaretini gösterenlere haddini bildirmek için buradayız. İnsan Hakları Mahkemesi bizim inancımız odur ki Türk milletinin şanına layık bir karar verecektir. Türk milleti tarih boyu hiçbir zaman zalim olmamıştır, hak hukuk çiğneyen olmamıştır. Aksine insanlığa, düşmanlarına dahi merhametli davranan bir millettir. Birileri kalkmış Türk milletini katliam yapmış, soykırım yapmış gibi iftiralarla karalamak istemektedirler. Bu karalama asla tutmayacaktır. Karar ne olursa olsun Türk milleti asaletini her yerde her zaman koruyacak ve devam ettirecek" dedi.

Eski bakanlardan Yaşar Okuyan ise, davanın tüm Türk halkının davası olduğunu ifade ederek, "Uluslararası alanda Türkiye'nin Ermeni diasporasının, Ermenistan'ın hücumlarına, haksız saldırıları, suçlamaları karşısında uluslararası zeminde Türkiye'nin kazandığı önemli bir merhale olacak. Bu açıdan çok önemli. Bu tabi sayın Doğu Perinçek'in meselesi değil. Bu Türkiye'nin meselesi. Ama sayın Perinçek'in bu noktadaki gayretlerini takdir etmek lazım. Ben şahsen bir yurttaş olarak da kendisine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

DSP Genel Başkanı Masum Türker de, Türkiye'nin dışlanan bir ülke haline gelmemesi için bu davanın önemli olduğunu ifade ederek, "Bu dava yalnız davada taraf olan sayın Doğu Perinçek'in davası değil. Bu dava Türkiye Cumhuriyeti pasaportu taşıyan bütün vatandaşların davasıdır. Çünkü buradaki dava eğer olumsuz neticelenirse dünyada yargılanan ve sürekli dışlanan bir ülke haline geliriz. Aslında bu oyun ta 19. yüzyılda başlayan bir oyunun sona erdirileceği noktadır. Ülkeler son 10 yıldır korkusuz bir şekilde Ermeni soykırımı vardır diye yasalar yapıp, buradaki karşı çıkmayı bile engelliyorlar. Kendinizi müdafaa etme imkanınızı bile elinizden alıyorlar. Bu dava olumlu, yani aşağıdan geldiği gibi onaylanırsa Türkiye ciddi bir sıkıntıdan kurtulacak. Türk vatandaşları dünyada daha rahatlıkla düşüncelerini ve varlıklarını göstereceklerdir. Aslında bu dava için şu anda en çok Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetenlerin yer alıp burada taraf olması gerekirdi. Ama üzülerek söyleyeyim taraf değiller" dedi. - STRASBOURG

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Doğu Perinçek'e Siyasilerden Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement