Doğu Karadeniz Turizm Yatırımcılarını Bekliyor - Son Dakika
Yerel

Doğu Karadeniz Turizm Yatırımcılarını Bekliyor

Her mevsim ayrı doğal güzelliklere sahip Doğu Karadeniz, turizm taleplerinin karşılanabilmesi için yatırımcılardan destek bekliyor.

01.07.2015 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Her mevsim ayrı doğal güzelliklere sahip Doğu Karadeniz, turizm taleplerinin karşılanabilmesi için yatırımcılardan destek bekliyor.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda dünyanın dört bir yanından insanların tatil için Türkiye'ye geldiğini belirterek, Türkiye'nin uluslararası turizm sektöründe yükselen değer olmayı sürdürdüğünü ifade etti.

Yörenin özellikle alternatif turizmde öne çıktığına değinen Kaldırım, "Güneş turizminin öne çıktığı dönem, ülkemizin daha fazla güneş alan Ege ve Akdeniz kıyılarında yoğunluk yaşanmıştı. Bu, ülkemiz için son derece önemli. Fakat sektör son yıllarda alternatif turizme yöneliyor ve bunda da Doğu Karadeniz öne çıktı. Çünkü doğamız, yaylalarımız, denizimiz ile tarihi ve kültürel dokumuz gibi geleneksel değerlerimiz öne çıkıyor" diye konuştu.

Kaldırım, Doğu Karadeniz'in alternatif turizmden daha fazla pay alması amacıyla önemli çalışmalar yaptıklarını anlatarak, genel olarak yöredeki turist sayısında son yıllarda önemli artışlar olduğunu ancak ramazan ayı dolayısıyla turist sayısında düşüş yaşandığına işaret etti.

Ramazan Bayramı sonrası yöreye gelen turist sayısının artacağını belirten Kaldırım, şunları kaydetti:

"Doğu Karadeniz'de bölgesel turizme ağırlık veriyoruz. 'Sadece Trabzon' demiyoruz, 'Doğu Karadeniz' diyoruz. Gelen turistler tüm bölgenin güzelliklerini görmek istiyor. Buna yönelik çalışmalar yapıyoruz ve yöreye gelen turistlerin konaklama süresini uzatıp, dönerken mutlu ayrılmasını arzu ediyoruz. Şehirlerin gürültüsünden uzaklaşmak ve doğa ile baş başa kalmak isteyenlerin tercih ettiği Doğu Karadeniz'de Artvin'deki Borçka ve Şavşat Karagöl, Rize'deki Yedigöller, Trabzon'daki Uzungöl gibi bir çok göl ve derenin yanı sıra Trabzon'daki Sümela Manastırı gibi önemli tarihi ve turistik mekanları görme imkanı bulunuyor. Doğa sevenlerin daha çok tercih ettiği yörede, tracking, rafting, kuş gözlemi ya da kamp kurarak ailece tatil yapma gibi alternatif turizm imkanları da bulunuyor."

Kaldırım, alternatif turizm olanaklarının artırılıp çeşitlendirilmesi halinde konaklama süresinin de uzayacağına işaret ederek, bundan tüm yörenin ve ülkenin kazançlı çıkacağını vurguladı.

Tanıtım faaliyetlerini de sürdürdüklerini belirten Kaldırım, bir süre önce Türk Hava Yolları (THY) ile Kuveyt'te ortak bir tanıtım toplantısı yaptıklarını söyledi.

-" Ordu-Giresun Havalimanı, yöre turizmine katkı sağlayacak"

THY'nin 17 Temuz'dan itibaren Kuveyt'ten Trabzon'a direkt seferler başlatacağını anlatan Kaldırım, bunun Doğu Karadeniz turizmi açısından büyük önem arz ettiğini vurguladı.

Kaldırım, Kuveytli turist ve yatırımcıların yöreye ilgi duyduğunu ifade ederek, "Trabzon ve Rize, Arap turizm pazarında oturmuş destinasyonlardır. Yeni destinasyonlar olarak Ordu, Giresun, Artvin ve Gümüşhane'yi tanıtımlarımızda öne çıkarıyoruz. Bu illerimiz de çok ilgi çekiyor. Ordu-Giresun Havalimanı'nın açılması Kuveyt'teki acentelerce ilgiyle karşılandı. Bu havalimanımızın yöre turizmine büyük katkısı olacak. Ayrıca Kuveyt'in en büyük turizm acentelerinden Mawasem Wings yetkilileriyle de kendi uçakları ile yöremize direkt sefer yapmaları konusunda mutabık kaldık" dedi.

Kuveytli turizmcilerin en büyük önceliğinin kaliteli hizmet olduğuna dikkati çeken Kaldırım, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kuveyt'te karşılaştığımız en önemli taleplerden biri kaliteli konaklama talebi. Ne kadar kaliteli otel olursa olsun onları doldurmaya hazır olduklarını kaydettiler. Yöremizde doluluk yüzde 100'ü aştı. Gelen talepleri karşılamakta yetersiz kalıyoruz. Yeni yatırımlara ihtiyacımız var. DOKA olarak turizm konusunda hibe çağrıya çıktık. Yatırımcılarımızı Doğu Karadeniz'e yatırım yapmaya davet ediyoruz"

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Doğu Karadeniz Turizm Yatırımcılarını Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement