Doğu Karadeniz'de Kış - Son Dakika
Güncel

Doğu Karadeniz'de Kış

Görüntü Dökümü : Vatandaşların karda yürümesi Vatandaşların araçlarını kurtarma çabası Esnafların iş yerlerinin önünü küremesi Doğu Karadeniz'de etkili olan kar yağışı nedeniyle Rize'de 348 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

25.01.2016 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görüntü Dökümü :

Vatandaşların karda yürümesi

Vatandaşların araçlarını kurtarma çabası

Esnafların iş yerlerinin önünü küremesi

Doğu Karadeniz'de etkili olan kar yağışı nedeniyle Rize'de 348 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Rize İl Özel İdare Genel Sekreterliğinden alınan bilgiye göre, ulaşımda aksamaların giderilmesi için kar ve buzlanmaya karşı mücadele çalışmaları artarak devam ediyor.

Kar dolayısıyla il genelindeki ulaşım sıkıntısının devam ettiğini kaydeden yetkililer, merkezde 60, Ardeşen'de 41, Çamlıhemşin'de 24, Çayeli'nde 54, Derepazarı'nda 11, Fındıklı'da 22, Güneysu 22, İkizdere'de 29, İyidere'de 7, Kalkandere'de 22, Pazar, Hemşin ilçesinde 8 olmak üzere 348 köye ulaşım sağlanamadığını bildirdi.

Karla mücadelede hasta ve cenaze olan köylere öncelik verilirken, İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı 86 iş makinesi, 107 personel ile bin 472 kilometre alanda karla mücadele çalışması sürüyor.

İl genelinde 15 köye elektrik hizmeti verilemezken Rize Belediyesi ve ilçe belediyeleri de mahallelerde kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Karadeniz Sahil Yolunda da aksamalar yaşanıyor. Sahil Yolu'nun geçişinin Rize- Çayeli arası ulaşım tek geçitli kontrollü sağlanıyor.

Bazı bölgelerde ise yoğun kar yağışı nedeniyle ağaçların devrilmesi sonucu trafikte tehlike oluşturuyor.

Çok sayıda il genelinde enerji nakil hatlarında yaşanan sorunlar nedeniyle ilçe merkezlerinde ve bazı köylerde elektrik kesintisi yaşanıyor.

Karayolları ekipleri temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Doğu Karadeniz'de Kış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement