Doğu Karadeniz'de Kar Etkisini Sürdürüyor - Son Dakika
Güncel

Doğu Karadeniz'de Kar Etkisini Sürdürüyor

Doğu Karadeniz\'de Kar Etkisini Sürdürüyor

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde iki gündür etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle bin 383 köy yolu ulaşıma kapandı, birçok il ve ilçede eğitime ara verildi.

12.12.2013 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde iki gündür etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle bin 383 köy yolu ulaşıma kapandı, birçok il ve ilçede eğitime ara verildi.

Özellikle sahil kesimlerinde etkili olan kar yağışı sonucu Trabzon'da 464, Giresun'da 405, Artvin'de 126, Rize'de 351, Gümüşhane'de 34 ve Bayburt'ta 3 olmak üzere toplam bin 383 köyün yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

OKULLAR TATİL

Kar yağışı nedeniyle Rize'de merkez ve tüm ilçelerde, Trabzon'un merkez, Akçaabat, Beşikdüzü, Çarşıbaşı, Düzköy, Hayrat, Köprübaşı, Maçka, Of, Tonya ve Vakfıkebir ilçelerinin tümünde, Yomra ve Araklı ilçelerinin belde ve köylerinde, Gümüşhane'nin Kürtün, Artvin'in Arhavi, Murgul, Hopa, Giresun'un Bulancak, Piraziz, Keşap, Espiye, Görele, Tirebolu, Eynesil, Güce, Doğankent, Şebinkarahisar ve Çanakçı ilçelerinde eğitime bugün 1 gün süreyle ara verildi.

Trabzon'un Şalpazarı ilçesiyle Giresun'un Dereli ve Yağlıdere ilçelerinde ise okullar bugün ve yarın tatil edildi.

KARAYOLLARINDA DURUM

Kar yağışı bölgede ulaşımda da aksamalara yol açtı. Gümüşhane'de İkisu - Şiran karayolu Tersun Dağı Geçidi, Bayburt'ta Bayburt - Araklı karayolu Salmankaş Geçidi, Bayburt- Çaykara - Of karayolu Soğanlı Dağı Geçidi, Giresun – Şebinkarahisar karayolu Eğribel Geçidi ulaşıma kapandı. Rize İkizdereİspir karayolunun Ovit Dağı Geçidi ise çığ düşmesi nedeniyle ulaşıma kapalı bulunuyor. Artvin - Borçka – Hopa karayolundaki Cankurtaran geçidinde ise trafiğin kontrollü olarak sağlandığı, zincirsiz araçların geçişlerine izin verilmediği belirtildi. - Trabzon

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Doğu Karadeniz'de Kar Etkisini Sürdürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement