Doğu'da Kar Yağışı - Son Dakika
Yerel

Doğu'da Kar Yağışı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürüyor.

12.04.2015 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürüyor.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, alçak basınç sisteminin etkisi altında bulunan Erzurum, Ardahan, Kars ve Ağrı'nın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor.

Gece saatlerinden itibaren başlayan ve aralıklarla devam eden yağış nedeniyle Kars'ın Sarıkamış ilçesinde kar kalınlığı 7 santimetreye ulaştı.

Özellikle yüksek kesimlerde etkisini artıran kar yağışı, karayollarında zaman zaman aksamalara neden oluyor. Karayolları, il özel idaresi ve belediye ekipleri, kent merkezleri ile yollarda çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde sabah saatlerinde başlayan kar yağışının ardından ilçe beyaz örtüyle kaplandı. Kar yağışına hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, iş yerlerinin önünde ve araçlarının üzerinde biriken karları temizledi.

Vatandaşlardan Kasım Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bugün 12 Nisan, tam bahar geldi derken kışımız geri döndü. Allah yardımcımız olsun. Kar yağışı kısa sürede her tarafı beyaza bürüdü" dedi.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy da nisan ortasında kentte yağan karın yaşamı olumsuz etkilediğini söyledi.

Karın hızlı erimesinin taşkınlara neden olabildiğini ifade eden Köksoy,"Karların hızlı erimesini istemiyoruz. Çünkü hızlı erimelerde taşkınlar kaçınılmaz olur. İnşallah donar ve yavaş erir" diye konuştu.

Karayolları 183. Şube Şefi Ümit Yıldırım ise karla kaplı yollarda karla mücadele çalışması yaptıklarını bildirerek, yollarda şu ana kadar ciddi bir sorun yaşanmadığını belirtti.

-İki karayolu ulaşıma açıldı

Bu arada, Erzurum'da aralıklarla etkili olan sağanak ve karların erimesi sonucu oluşan taşkın nedeniyle ulaşıma kapanan Köprüköy-Söylemez-Hacıömer ile Çobandede-Karayazı yolları, yapılan çalışmayla yeniden ulaşıma açıldı.

Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü ekipleri, kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapalı bulunan İkizdere- İspir, Akşar-Gaziler-Karaurgan ve Sarıkamış-Karaurgan yollarında çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Doğu'da Kar Yağışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement